имам съставен акт на 14,11,2009г и презаверен до 07,02,2010г за :
Не съм подавал възражение в 3-дневния срок.При ограничение на скоростта 80км/ч (извън населено място с въведено ограничение с пътен знак В-26) се движи със скорост 116 км/ч . Скоростта е засечена с техническо средство радар TR-4 No 12-9/01. Скороста, часът и датата видяни от водача. С което е нарушил чл.21 ал2 от ЗДвП.
Въпросът ми е : Мога ли да обжалвам актът и на какъв етап (акт,постановление)?
Обстоятелства при съставяне на акта (могат да бъдат потвърдени от свидетел в автомобила):
1. Служителят на КАТ е в авариината лента, автомобилът с радара е в разделителната ивица м/у двете платна (изход на тунел "Топли дол" в посока София-Варна).
2. Има трафик по време на установяване на нарушението. Не е ясно кой автомобил е засякъл радара.Аз се движех в дясната лента.
3. Не съм проверил за дата и час на радара (това не може да се потвърди от свидетеля).
4. Преди ограничението се движех със скорост 120-130км/ч, в последствие плавно намалявах скоростта до близо 90 км/ч , която не отговаря на регистрираната 116 км/ч.
5. Стори ми се странно, че ме накараха да пресека магистралата, да видя скоростта на радара, после пак да я пресека, връшайки се до автомобила и отново да я пресека 2 пъти отивайки и връщайки се за акта.
Моля да ми спестите коментари от рода на : "Ти си ебати тъпака - там винаги пазят" или "Фитипалди - къде си тръгнал с тая двойка 1,6",
Предварително благодаря на отзовалите се

ПС: За последните 2-3 години нямам нарушения, освен превишена скорост в населено място (не помня с колко, но беше само с фиш)