След като запаля двигателя се форсира .
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След като запаля двигателя се форсира .
Какво форсиране бе колега
Колата си е ток и жица просто изглежда за първи път виждаш как пали при ниски температури,на тъста дизеловата Корола държи доста по-високи обороти за известно време в големите студове /1.4 D4-D/ !

- EXPLOSIVE
- Автомобил:
- Двигател:
Добре това с форсирането го разбрах, че явно не е проблем ... а я ми обяснете защо като запали колата на -15 -17 пуши гъст бял дим, а примерно при -5 - 8 това го няма или е само изпушване и не го виждам ? Гледах и клипчета и там е така?!?!?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
На тия температури не гледай дима, важното е да пали от един оборот без да мени обороти. Ако беше направена да не пуши бяло на тия температури, на +10 щеше да изпушва черно като локомотив.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Zinoto написа:На тия температури не гледай дима, важното е да пали от един оборот без да мени обороти. Ако беше направена да не пуши бяло на тия температури, на +10 щеше да изпушва черно като локомотив.

- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
EXPLOSIVE написа:Добре това с форсирането го разбрах, че явно не е проблем ... а я ми обяснете защо като запали колата на -15 -17 пуши гъст бял дим, а примерно при -5 - 8 това го няма или е само изпушване и не го виждам ? Гледах и клипчета и там е така?!?!?!
Не казваш от къде зареждаш , но на тези студове е нормално да излиза конденз, номера е да не мирише на сурова нафта и като позагрее двигатела да е едва долувим.
Поздрави.
- EXPLOSIVE
- Автомобил:
- Двигател:
3ареждам от Лукоил и Еко (сега е от Лукоил) ... но нещата са си наред значи ... Дима изчезва когато загрее, пали ... е не е от четвърт, ама в тоя студ да запали от 3-4 оборот ми се струва нормално 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здавете колеги аз сам нов и искам да споделя и моя проблем и аз сам афн мотор 110к и при мен се е слу4вало така да се изфорсира но има и друго по време на движение като пусна на свободна и ми даржи високи обороти около 1200-1300 това от какжо може да е и дали е нешто сериозно
Върни се в “Дизелови агрегати”