Колкото до оребряването, да, например, нещо такова, каквото е показано на снимката, макар то да е относително сложно за проектиране и изпълнение от човек, нямащ много опит в конструирането на озвучителни тела. За начало може да опиташ с правоъгълни гредички с размер 25х25 мм или малко повече, желателно от бук, особено при по-големи размери които да увеличат твърдостта на плочите. Добра идея е облепването на стените с материал гасящ и поглъщащ вибрациите на някаква битумна основа например, или дебела и относително твърда гума. Нелоши резултати се получават понякога и с някои видове дебел балатум.
Оребряване с гредички се прави и по ъглите, за да усилят закрепването на плочите една към друга, като винтовете се затягат в тях, а не в ронливото ПДЧ или МДФ.
Някой колега беше питал за начина на закрепване. Използва се комбиниран, винтове за дърво и лепило, като задачата на винтовете е най-вече да осигурят притискането на детайлите, докато лепилото се втвърди. Ако е осигурена достатъчна площ за залепване (използването на усилващи гредички по ъглите спомага и за това) и е използвано правилното лепило, якостта и сигурността на връзката, която то осигурява, е в пъти по-голяма от това на винтовата връзка.
Съвсем наскоро си конструирах субуфер (subwoofer) или суббас - това са правилните термини, а не каса, бас-каса, буфер и т.н. (В касите се държат бутилки с бира, а буфери има по вагоните и локомотивите

Използвах относително евтин (39 лева в магазина) 8 инчов, 80 ватов говорител, производство на благоевградския завод и постигнах напълно удовлетворителни резултати (разчетните характеристики се покриха почти на 100%), с тяло по схема бендпасс и общ полезен обем около 25 литра. За материал използвах 18 мм пдч, с оребряване по ъглите с гредички 20х20 мм.
Запазил съм всички размери на конструкцията, направил съм и снимки от процеса на изготвяне на суббаса, но все не ми остава време да направя един отчет за тук.