Миризма в купето от течност за чистачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
veso-golfa
Автомобил: Golf 3
Двигател:
Контакти:

Миризма в купето от течност за чистачки

Мнениеот veso-golfa » Вто 26 яну 2010 20:48

Здравеите колеги до сега не бях слагал течност за чистачки днес реших да си сложа купих чистачки течност отпуших праскалките всичко ток и жици обаче в купето се появи миризма на спирт и не може да се седи вътре какво ли не пробвах мирише ужас цял ден се опитвам да я проветра и не става посъветвайте ме какво да правя
Благодаря предварително. love.vw
колата е Г3 95г. АБД (ако има значение)

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Re: Миризма в купето от течност за чистачки

Мнениеот salamaleikum » Вто 26 яну 2010 20:50

Това е напълно нормално колега ;) Особенно като се ползва вентилатора още повече мирише :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 яну 2010 20:52

Значи колега, и мойта кола е така, когато я запаля и парното ми е пуснато, мирише на гадно, от течноста за чистачките, но когато не работи парното не мирише на нищо, освен когато изляза от колата, направо около нея не се седи.

Ако ти го прави при загасен двигател, или само на контакт виж някаде да не ти е отверен прозорец или дали имаш филтър на купето той може да е за сменяване!

п.п Заради тази миризма не ползвам пръскалките че сМрадд яка. Повече не слагам течност за чистачки, само чиста водица!

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Вто 26 яну 2010 20:54

IceHeart написа:Значи колега, и мойта кола е така, когато я запаля и парното ми е пуснато, мирише на гадно, от течноста за чистачките, но когато не работи парното не мирише на нищо, освен когато изляза от колата, направо около нея не се седи.

Ако ти го прави при загасен двигател, или само на контакт виж някаде да не ти е отверен прозорец или дали имаш филтър на купето той може да е за сменяване!

п.п Заради тази миризма не ползвам пръскалките че сМрадд яка. Повече не слагам течност за чистачки, само чиста водица!

На -15 как е с чистата водица пръска ли яко :Mr Green Fun Ако колега пробва с по скъпа течност за чистачки с някакъв аромат може и да не мирише толкова.Тея руските и българските смърдят ужасно. :)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 26 яну 2010 21:00

Гадна течност за чистачки. Миналата зима карах с Мотокс. Тя има аромат на сокче - грам не мирише на спирт. Чистеше чудесно. Тази зима взех някаква максимално евтина от Baumax. Точно както си описал - при пуснато парно като пръсна на стъклото и мирише гадно.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 26 яну 2010 21:13

theultimate написа:Гадна течност за чистачки. Миналата зима карах с Мотокс. Тя има аромат на сокче - грам не мирише на спирт. Чистеше чудесно. Тази зима взех някаква максимално евтина от Baumax. Точно както си описал - при пуснато парно като пръсна на стъклото и мирише гадно.

моята е от Метро и мирише яко на ракия, все едно от казана съм наливал патоки

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 26 яну 2010 21:21

"Аналогичен случай в нашто село"

При пуснато парно си мирише сериозно за около 5-6 секунди, после се проветрява достатъчно. Ама съм с някаква евтина от шел, ще пробвам тоя мотокс дето вика theultimate

Потребителски аватар
veso-golfa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veso-golfa » Вто 26 яну 2010 21:23

Колега не е за 5-6 сек. а цял ден мирише не може да се проветри

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 26 яну 2010 21:24

аз не виждам смисъла в скъпа течност за чистачки. ще се наложи да караш зад някой, който да хвърля киша на предното стъкло и 3л могат да заминат за нула време..

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 26 яну 2010 21:24

Мен определено ме е яд че не си взех пак Мотокс. Цената му не е особено скъпа - при нас на газостанцията е 3.50лв литър, като от него забърквах 3 литра готова течност. Сега за една идейка по-евтино мирише зле :D

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 26 яну 2010 21:28

Бре кво го мислите, аз зимата не ползвам течност за чистачки, щото трябва на месец да отделям 40 лева за течност, за 1 седмица ми отиват 5 тубички щото се налага да пътувам много, само малко да видя прашинки на прозореца и пускам да чистя, затова отивам на бензиностанциите и без това когато зареждам си почиствам прозореца!
А относно колегата, ако иска да не му мирише, да източи резервоарчето за чистачките и да не слага нищо така, чак на пролет, пЪк ако иска да си го ползва да вземе да си купи някоя хубава течност и да си я разрежда с вода, но както казах зимата не е кой знае какво да чиситиш прозореца!
Ако пак ти мирише, остави колата една вечер с отворен прозорец и ще се оправи!

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Вто 26 яну 2010 21:31

аз ще пробвам да долея малко афтършеиф или душ гелче нещо че не се трае мирише яко и амби пура и борчето са безпомощни пред тази течност от кауфланд за 5 лв 5 литра-20*
добре де а какво правиш при разминаване с тир който ти лиска 1 кубик вода на джама и за 3-4 сек до сработване на чистачките и пръскалките има 0 видимост?

Потребителски аватар
veso-golfa
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veso-golfa » Вто 26 яну 2010 21:34

дзвера колега и аз съм с същата течност ужасна е :horror:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 26 яну 2010 21:56

ако мирише по цял ден, може да е попаднала във филтъра за купето. сякаш малко е притеснително да влиза вода там..

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 26 яну 2010 22:10

theultimate написа:Мен определено ме е яд че не си взех пак Мотокс. Цената му не е особено скъпа - при нас на газостанцията е 3.50лв литър, като от него забърквах 3 литра готова течност. Сега за една идейка по-евтино мирише зле :D

Стига бе, аз си купих някаква за поне 4-5лв, 1л до -60 и мирише яко на химикали. Мен принципно цената въобще не ме бърка, щото карам по 3 месеца с едно пълнене на резервоарчето. То с моите 600-700км на месец... :mrgreen:

Важното е да не мирише на нацистка газова камера.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”