Та сега се пробвах пак да влезна със стария си акаунт ("psstv18rp" бях някога

Боря се с един новозакупен Голф 3ка от 95-а. Малко предистория:
Голфа е с ABS Teves 04. ABSa не бачкаше, с ВАГ-КОМ видях грешка в клапан на предно дясно колело. Грешката беше съмнителна, защото съпротивлението на клапана си бе ОК. В крайна сметка открих изгърмял МОSFET транзистор на платката на компютъра на АБS-а, и след като го смених ABSа проработи, при това идеално - тествах го на поледиците - отлично работи.
Този АБС е общо взето като добавка на стандартна спирачна система - има вакуумно серво, нормална спирачна помпа и регулатор на задния мост.
Днес реших да сменя спирачната течност, защото беше яко черна на цвят, може би никога не сменявана. Нещо което съм правил много пъти досега но все на коли без абс (имам и пасат от 91-ва).
Тъй като знам че при някой АБS-и е проблематична смяната, попрочетох доста, погледнах и в AutoData - навсякъде пише че смяната на *този* абс е по класическият начин - отваряш някой вентил, помпаш леко и доливаш и така докато излезе чиста течност и т.н. (без да се опразва системата).
Та започнах от едното задно колело, обаче след 3-4 натискания по време на които всичко си бе нормално и очаквано, течността си излизаше както трябва, педала внезапно се "вкорави" тотално и повече нищо не тече. Реших че може да е от регулатора на налягане за задните колела, и пробвах на предното колело - същия ефект! Отгоре на всичко на тези две колела вече няма спирачка изобщо.

Явно клапаните на АБС-а са се затворили по някаква причина и си седят така.
Някой има ли идея защо става така, и как се излиза от такава ситуация?
АБСът няма акумулатор на налягане, та номерата с подаване на контакт за да подкачи налягане които се срещат из нет-а няма да минат.
Забелязах че при много внимателно натискане на педала с ръка, примерно от 30-40 натискания се "отпушва", но после пак запецва. Чудя се дали дъртата спирачна течност не е причина за това.
Ще съм много благодарен ако някой даде полезен съвет!