Ксенон или би ксенон?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Re: ксенон или бг ксенон

Мнениеот titanium69 » Нед 24 яну 2010 23:59

passat_rs написа:
batko_miro написа:Добре ве. Я да питам, че се замислих и едно не ми е ясно. С тоз би-ксенон "мувинг" на H4 едносекционен фар, караш извън града през деня на къси. Решаваш да предупредиш насрещнодвижещия се, че има полицаи примерно и му присветкаш. В началото на присветкането(аз така го разбирам) си на къси, цъкаш дълги със светкавицата и... Ако е с нормална крушка H4 ще продължи да си свети и жичката за късите и ще светне и тази на дългите. Питането ми е, как аджеба тоз "мувинг" разбира на кое да лизне-къси или дълги, при положение че се подава ток и към двата управляващи кабела? :roll: Разговарях с човек, който продава доста видове ксенони(не е от форума) и не можа да ми обясни... mhihi mhihi mhihi

много хубаво си го е обяснил колегата как ще светне тоя ксенон и на къси и на дълги едновременно ? :screwy
щото не му прекъсваш сигнала за къси и в това време подаваш сигнал да светне и на дълги

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пон 25 яну 2010 0:01

с тая лампа която колегата е показал по горе става без да угасне лампата :wink:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 25 яну 2010 1:44

Просто с това придвижване така да го нарека "пламъка" (ала балончето с газът) , се премества нагоре и осветява рефлектора под друг ъгъл и воала....стават дълги светлините :)

Потребителски аватар
ilian.
Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
Двигател: AUM AHF

Мнениеот ilian. » Пон 25 яну 2010 7:55

Не се мести балончето а пластинката(бленда)и така се получава късата и дългата светлина при H4.Блендата се мести с електромагнит.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 25 яну 2010 17:58

Аз доколкото знам се мести цялата крушка надолу и нагоре за къси или дълги. А това с местенето на блендата е при лупите.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 25 яну 2010 19:20

H4 фаровете са с една крушка. Т.е ако сложиш обикновен ксенон ще имаш само къси.

Би-ксенона е ксенонова крушка с електромагнит. Като цъкнеш дългите цялата крушка се премества напред. "Светкавицата" работи съвсем нормално и по същия начин като с нормалните фарове.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 25 яну 2010 22:34

Като по-ретро мислещ.. :oops: ,оная изгъзица с ксенон+комбинация халоген ми се виждаше ялова ..,но това с подвижна бленда(или лампа)..май..ще Би..Малко ми трябва още ..да преглътна цената

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Вто 26 яну 2010 1:43

в крайна сметка при едносекционен фар може ли да се постави биксенон като на дълги светят и късите и дългите?

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 26 яну 2010 3:19

1Изображение
2Изображение
3Изображение
4Изображение
5Изображение
6Изображение

Всеки китаец си прави каквото му текне, твори така да се каже mhihi

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Ксенон или би ксенон?

Мнениеот batko_miro » Вто 26 яну 2010 18:59

И пак не разбрах, сигурно съм прос. При светавица "лизгаро" застава на междинно положение, така че да останат и късите и за миг да светнат дългите ли? И после се връща на положение къси? :roll:
Simbara написа:в крайна сметка при едносекционен фар може ли да се постави биксенон като на дълги светят и късите и дългите?
На коя кола си видял с едносекционен фар да светят и двете заводско? Не мисля че има... mhihi

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 26 яну 2010 20:37

Няма такова положение къси+дълги при биксенона. При светкаквица крушката отива напред и замалко свети на дълги.

Потребителски аватар
Simbara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simbara » Вто 26 яну 2010 22:05

batko_miro никъде не съм казал че заводско могат да светят къси и дълги а искам да го направя да светят заедно

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 27 яну 2010 0:19

Simbara написа:batko_miro никъде не съм казал че заводско могат да светят къси и дълги а искам да го направя да светят заедно

:да: Добра логика, но мисля, че за едносекционен фар е неосъществима идеята(ако греша, моля великите да ме поправят mhihi ) Нямам идея ксенона колко нагрява, но при обикновена крушка с волфрамова жичка си грее доста. И то само на едната светлина, на две може да има лоши последствия и за фара, и за инсталацията :horror: :horror:

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Сря 27 яну 2010 10:08

batko_miro написа:
Simbara написа:batko_miro никъде не съм казал че заводско могат да светят къси и дълги а искам да го направя да светят заедно

:да: Добра логика, но мисля, че за едносекционен фар е неосъществима идеята(ако греша, моля великите да ме поправят mhihi ) Нямам идея ксенона колко нагрява, но при обикновена крушка с волфрамова жичка си грее доста. И то само на едната светлина, на две може да има лоши последствия и за фара, и за инсталацията :horror: :horror:

Ксенона не грее, а отделно нормалните са 35W, затова се препоръчва и почистване на фаровете /миене/ особено зимата :!:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 27 яну 2010 10:39

crashman написа:Ксенона не грее, а отделно нормалните са 35W, затова се препоръчва и почистване на фаровете /миене/ особено зимата :!:

Да, така пише на теория, ама я ела да видиш моя ксенон 35w дали не грее. И в Аляска да ида лед отгоре няма да хване. Предполагам, че обикновената крушка грее повече, но и ксенона си топли достатъчно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”