Мига лампата за подгряване! 1z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
trepa4a74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мига лампата за подгряване! 1z

Мнениеот trepa4a74 » Сря 27 яну 2010 9:34

Здравей те.Моята бабичка(Passat B5 99' 1.9tdi AFN) взе да прекъсва нещо.Усещасе най-вече в ниски обороти и като е оставя да върви без да натискам педала на газ-та,едно притресване и леко подскача,докато не и подам газ.И интересното че лампата не всеки път свети.Свети когато си поиска.Всеки път когато отида в сервиз и неще да свети и не показва грешки :banghead: Уж специалисти по горивните помпи ми казаха,че някаква плочка трябвало да се смени на г.помпата и щяла да се оправи.Други пък уж е настройваха помпата(пушеше като замаяна,но това било защото и било подадено много гориво и сега трябвала да се изчисти) и беше спряла прекъсва за сромните 5км. само :P Вие на какво мнение сте,колеги :?:

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Сря 27 яну 2010 12:02

trepa4a74 написа:Здравей те.Моята бабичка(Passat B5 99' 1.9tdi AFN) взе да прекъсва нещо.Усещасе най-вече в ниски обороти и като е оставя да върви без да натискам педала на газ-та,едно притресване и леко подскача,докато не и подам газ.И интересното че лампата не всеки път свети.Свети когато си поиска.Всеки път когато отида в сервиз и неще да свети и не показва грешки :banghead: Уж специалисти по горивните помпи ми казаха,че някаква плочка трябвало да се смени на г.помпата и щяла да се оправи.Други пък уж е настройваха помпата(пушеше като замаяна,но това било защото и било подадено много гориво и сега трябвала да се изчисти) и беше спряла прекъсва за сромните 5км. само :P Вие на какво мнение сте,колеги :?:

Потърси колегата ifidik от форума да ти излекува проблема.

Потребителски аватар
trepa4a74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trepa4a74 » Сря 27 яну 2010 12:25

Благодаря,колега.Ще го потърся още днес :P

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Съб 13 мар 2010 21:35

Здравейте колеги ,да се включа и аз по темата с "пресен" проблем :cry:
Преди малко като се пребирах ,в движение лампата за подгрева започна да мига (за пръв път ,от 6 м. имам колата)
Имам VAG-COM но в момента не е при мен лаптопа та немога да видя каква грешка дава . Сега прочетох темата и утре ще пробвам да размърдам педала на спирачката , но има една особеност ,незнам дали е от значение , като угасих и после дадох на контакт БЕЗ ДА ПАЛЯ след около 20 сек. лампата започва да мига ! На какво ли се дължи това щом дава грешка и без да работи ДВГ !?? :roll:
Явно ще разбера като я включа на компа ,ама лошото че ще е при мен след 2 седмици ,та за това се надявам някой да има идея !? :?

Благодаря и поздрави !!!

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Нед 14 мар 2010 12:19

днес пуснах VAG-COM ! И при мен беше стоп-машинката , изчистих грешката и спря да мига , но явно ще трябва да се сменя !
Поздрави :)

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот napu6en_marmot » Вто 15 ное 2011 19:16

Колеги и аз имам същия проблем :banghead: . По време на ход ми мига същата лампа и когато натисна спирачка за момент лампата спира да свети :shock видя ми се странно и минах на диагностика. Излезе грешка само на стоп машинката. Изчистиха я и моментално излезе пак , та проблема ми е там.

Относно това , че когато светне спира да върви пак е от тази стоп машинка - има някакъв механизъм , който при натискане на спирачката спира притока на гориво към мотора ( някаква икономия ) и всичко пак се ръководи от стоп машинката.
Тоест при евентуална смяна би трябвало всичко да се оправи.

Тези дни ще я смена и ще споделя какъв е ефекта. Надявам се да си помогна и на мен и на Вас :drive :beer

Потребителски аватар
achodemo

Мнениеот achodemo » Вто 15 ное 2011 19:30

napu6en_marmot написа:Колеги и аз имам същия проблем :banghead: . По време на ход ми мига същата лампа и когато натисна спирачка за момент лампата спира да свети :shock видя ми се странно и минах на диагностика. Излезе грешка само на стоп машинката. Изчистиха я и моментално излезе пак , та проблема ми е там.

Относно това , че когато светне спира да върви пак е от тази стоп машинка - има някакъв механизъм , който при натискане на спирачката спира притока на гориво към мотора ( някаква икономия ) и всичко пак се ръководи от стоп машинката.
Тоест при евентуална смяна би трябвало всичко да се оправи.

Тези дни ще я смена и ще споделя какъв е ефекта. Надявам се да си помогна и на мен и на Вас :drive :beer

100% ще се оправи , след като я смениш !!! Не е много скъпа аз по спомен я взех за около 15-17 лв .

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот napu6en_marmot » Чет 17 ное 2011 22:50

Колеги , днес си смених стоп машинката и докато я сменях забелязах , че всъшност имам 2 такива :shock на педала една под друга.ЗА протокола мотора ми е 1.9 тди 1Z Едната е за включване на стоп светлините , а другата явно е тази която спира притока на гориво при натиснат педал . Та в крайна сметка предполагам , че ако само мига лампичката на таблото е стоп машинката , а ако мига и междувременно колата намалява е другата ...

Потребителски аватар
plamen_kolev_94
Автомобил: Golf 4
Двигател: ARL 2002
Контакти:

Мнениеот plamen_kolev_94 » Съб 10 ное 2012 9:35

Здравейте колеги, с 1Z двигател съм и ми мига лампата за подгрев и за ръчната спирачка.
Закачах я на Ваг Ком и излезе грешка: грешно програмиран компютър(не мога да ви кажа точният код).
Разлика във вървежа няма, сутрин пали без проблем.
Някакви идеи ?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 10 ное 2012 12:05

Преди да препрогамирате компютъра :lol: огледайте всички микроключета - по педалите за спирачка, съединител и най-вече ръчната спирачка. ЛамБата за спирачки, ако не се лъжа, светеше и при ниско ниво на спир. течност.

Върни се в “Дизелови агрегати”