Излъгаха ли ме куките?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
t060
Автомобил:
Двигател:

Излъгаха ли ме куките?

Мнениеот t060 » Пет 29 яну 2010 9:55

КОгато си регистрирах колата в КАТ Враца, през юли 2009 нямаха талон за технически преглед и затова ми задараскаха написаното на стария и ми удариха печат. Аз изрично попитах дали прегледа ще важи така до юли 2010 и те ми казаха, че важи и нямало да ми правят проблеми.
Снощи ме спират куките в студенстки град и ми гледат документите. Каза ми , че не съм минал на технически преглед, това трябвало да стане декември 2009. Аз обясних, че този талон с ами го презаверили от КАТ Враца през юли, когато очевидно съм закупил колата (все пак пише на малкия талон). Дойде и другия полицай, погледна го и каза "Тук пише някакви глупости. Нередовен си!" - На талона за прегледа има печат от МВР Враца! Реших, че са ме излъгъли от КАТ, когато съм си регистрирал колата и ми писаха ФИШ за 50 лв, който не може да се обжалва. Примирил съм се с тия 50 лв, но дали не са ме излъгъли полицаите, които ме провериха. Документ подпечатан от КАТ, не е ли валиден или е "глупости".

Някой ако може да ми обясни или просто да даде мнение.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Излъгаха ли ме куките?

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 29 яну 2010 10:00

старият ми талон беше драскан 2 пъти, като вторият път собственоръчно след като я взех от старият собственик и не са ми правили забележка. то на талона си има дата кога е минала на преглед, + 1г. и тогава ти е следващия. вързали са те нещо според мен

Потребителски аватар
dvigatel4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dvigatel4o » Пет 29 яну 2010 10:14

искали са парички и за това са ти писали фиш за без преглед се пише акт на стойност 20лв. и не се отнемат точки просто са те п....ли

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Пет 29 яну 2010 10:32

И на мен така ми зиглеждаше, обаче пари без документ не давам. По добре да дам 50 лв на държавата отколкото на някакъв чиновник, който цял ден нищо не прави и само гледа как да се заяде.
И други хора ми акзаха, че нее било правомерно и ще ходя да се разправям, въпреки , че на фиша пише, че не се обжалва. А най ме дразни, когато ме лъжат хора с коефициент на интелигентност по-малък от моя.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 29 яну 2010 10:38

гледах сега, че не се отнемат точки за пропуснат преглед. да беше искал акт и да ги насереш в него..

t060
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t060 » Пет 29 яну 2010 11:03

За първи път ме хващат, че съм "нередовен" и тъй като не си знам правата, не знам, че мога да искам акт...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 29 яну 2010 11:27

t060 написа:За първи път ме хващат, че съм "нередовен" и тъй като не си знам правата, не знам, че мога да искам акт...

кофти. порови се във форума. има доста полезни теми за правата, обжалвания, решения на съдилища по казуси и т.н.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 29 яну 2010 12:35

Малко са те прее...

Знам ги тия нинджи в Студенски град-само пари искат и с еправят на много оборотни... :dummy: :beat_butt2

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пет 29 яну 2010 13:18

Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.

В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!

Последна промяна от npu3pak на Нед 19 дек 2010 22:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 29 яну 2010 13:22

npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.

В КАТ правят годишни технически прегледи само при първоначална регистрация на автомобили НОВ ВНОС! Трябвало е след като регистрираш автомобила в КАТ, да отидеш до някой пункт за ГТП и там да ти направят прегледа, и да ти издадат нов стикер и картон!

глупости говориш. тоя преглед важи една година без значение кой е собственика. ако си продадеш колата и собственика е към друг КАТ, т.е. сменят се номерата само ти драскат старият номер и пишат новия. както съм писал по - нагоре, карах няколко месеца по описаната схема и не са ми правили никакви забележки. посочи къде е записано, че при смяна на собствеността се минава нов преглед?

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 29 яну 2010 13:43

vw_golf_4_tdi написа :

Точно така си е.... :да:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пет 29 яну 2010 13:49

Преди няколко месеца прехвърлях регистриран автомобил, преглед в КАТ не минавах! А относно прецакването на колегата, ако само беше споменал думата "акт", веднага щяха да му кажат - "айде бегай", щото знаят че ако обжалва акта няма да мине!

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Пет 29 яну 2010 14:09

vw_golf_4_tdi написа:
npu3pak написа:Чета и се смея как са те прецакали в КАТ Враца! Полицаите, които са те спрели и са ти написали акта, са те глобили с право.

глупости говориш. тоя преглед важи една година без значение кой е собственика. ако си продадеш колата и собственика е към друг КАТ, т.е. сменят се номерата само ти драскат старият номер и пишат новия. както съм писал по - нагоре, карах няколко месеца по описаната схема и не са ми правили никакви забележки. посочи къде е записано, че при смяна на собствеността се минава нов преглед?

С това се занимавам, и съм наясно с нещата. Така, че не ми казвай че говоря глупости. 8)

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 29 яну 2010 14:27

npu3pak написа:
vw_golf_4_tdi написа:

С това се занимавам, и съм наясно с нещата. Така, че не ми казвай че говоря глупости. 8)

с годишни прегледи, с регистрации или с издаване на актове?

http://www.montana.mvr.bg/OD_Police/Ser ... -a_MPS.htm
8. Технически прегледи

Съгласно Глава 4 от Наредба І – 45 на МВР в сектор "КАТ" гр.Монтана се извършва проверка на техническото състояние на всички видове ППС при :
- първоначална регистрация
- промяна на собствеността
- пускане в движение на спрени от движение ППС
- възстановяване на регистрацията на ППС
- промяна в конструкцията
При първоначална регистрация и възстановяване на прекратена регистрация на ППС се извършва преглед за техническата им изправност.
Когато представеното на този преглед ППС отговаря на изискванията на ЗДП, актовете за прилагането му и на БДС, прегледът се заверява от назначеното лице върху знак за технически преглед (ЗТП) по образец на МВР, като се определят месецът и годината за представяне на първи периодичен преглед, както следва :
- на автобусите и таксиметровите автомобили за превоз на хора – след шест месеца;
- на товарните автомобили и ремаркета към тях за превоз на товари и на специалните автомобили - след една година;
- на леките автомобили:
а) ако са фабрично нови - след три години;
б) за всички останали - след една година;
- на колесните трактори и ремаркетата към тях - след две години;
- на мотопеди - не подлежат на периодичен преглед;
- на мотоциклетите - след две години
Знакът за технически преглед е задължителен и се поставя от вътрешната страна на предното стъкло. Където това не е възможно, ЗТП се съхранява в свидетелството за регистрация!

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 29 яну 2010 14:35

При смяна на собствеността на дадено МПС не се минава пак на преглед-колата има все пак...

Защо и е нов ??

На талона на мойта кола пише номера на предишния собственик ( СО ),а сега е с СА....
И съм нямал проблеми като ме спират за проверка...

В талона за ТП си пише и ВИН номера на колата... :deal

Върни се в “ОФФ-Топик - други”