Министри и президенти се возят на BMW 7
27 Април 2006, 08:50 / Speed Press
Вносителят на BMW за България “Камор Ауто” предостави 23 автомобила на Националната служба за охрана.
Автомобилите ще се използват за превозване на външните министри на страните от НАТО по време на неформалната среща, която ще се състои на 27-28 април. 16 от тях са обикновени модели - те са BMW 7 Series с високо ниво на оборудване. Всичките автомобили са с 3,0-литрови дизелови двигатели с мощност 231 конски сили.
Те са закупени от “Камор Ауто” и ще бъдат ползвани освен на срещата на външните министри, и на срещата на президентите на страните от НАТО, която ще се проведе през май във Варна. След това вносителят на BMW ще ги продава. Цената на всяка една от колите е около 177 000 лв. с ДДС. Останалите 7 автомобила са собственост на BMW AG. Те са бронирани и са взети под наем. Те също ще останат в България до следващата среща. Цената им е около 350 000 евро. След като бъдат използвани, ще бъдат върнати в Германия.
По повод темата искам да попитам, някой има ли си на представа докъде се разпростират правомощията на НСО,
защото снощи имах близка среща с тях

След като си шофирах по Черни връх към 22ч. снощи, гледам в огледалото два автомобила BMW 7 серия с пуснат светлинен сигнал,
Изпреварват ме като карат в насрещното и след като се задава кола отсреща се опитват и двата автомобила да влязат между мен и предният автомобил. И когато виждат че няма достатъчно място свиват вдясно към мен за да ме сплашат и отварят прозореца и ми удрят по прозореца на колата и в огледалото в движение

Какво трябва да направя в тази ситуация, ако счупят нещо, или пък ме изблъскат в страни извън платното за движение

Има ли въобще някой да ги контролира или дори да са причина за ПТП все те са си прави