Министри и президенти се возят на BMW 7

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 27 апр 2006 14:29

27 Април 2006, 08:50 / Speed Press

Вносителят на BMW за България “Камор Ауто” предостави 23 автомобила на Националната служба за охрана.
Автомобилите ще се използват за превозване на външните министри на страните от НАТО по време на неформалната среща, която ще се състои на 27-28 април. 16 от тях са обикновени модели - те са BMW 7 Series с високо ниво на оборудване. Всичките автомобили са с 3,0-литрови дизелови двигатели с мощност 231 конски сили.

Те са закупени от “Камор Ауто” и ще бъдат ползвани освен на срещата на външните министри, и на срещата на президентите на страните от НАТО, която ще се проведе през май във Варна. След това вносителят на BMW ще ги продава. Цената на всяка една от колите е около 177 000 лв. с ДДС. Останалите 7 автомобила са собственост на BMW AG. Те са бронирани и са взети под наем. Те също ще останат в България до следващата среща. Цената им е около 350 000 евро. След като бъдат използвани, ще бъдат върнати в Германия.

По повод темата искам да попитам, някой има ли си на представа докъде се разпростират правомощията на НСО,
защото снощи имах близка среща с тях :twisted:

След като си шофирах по Черни връх към 22ч. снощи, гледам в огледалото два автомобила BMW 7 серия с пуснат светлинен сигнал,
Изпреварват ме като карат в насрещното и след като се задава кола отсреща се опитват и двата автомобила да влязат между мен и предният автомобил. И когато виждат че няма достатъчно място свиват вдясно към мен за да ме сплашат и отварят прозореца и ми удрят по прозореца на колата и в огледалото в движение :?
Какво трябва да направя в тази ситуация, ако счупят нещо, или пък ме изблъскат в страни извън платното за движение :roll:
Има ли въобще някой да ги контролира или дори да са причина за ПТП все те са си прави :(

One
Автомобил:
Двигател:

Re: Министри и президенти се возят на BMW 7

Мнениеот One » Чет 27 апр 2006 14:35

CellNet ™ написа:Какво трябва да направя в тази ситуация, ако счупят нещо, или пък ме изблъскат в страни извън платното за движение :roll:
Има ли въобще някой да ги контролира или дори да са причина за ПТП все те са си прави :(

Нищо не можеш да направиш
те са богове
те са недосегаеими
ще те изкарат че си се опитвал на направиш атентат или кой знае още какво
още повече , че според закона те са със спец режим на движение и ако им пречиш поделжиш на санкция :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 27 апр 2006 15:15

:? :? :?
пЦуваш, ама наум да не те опандизят за действия уронващи престижа на....

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Чет 27 апр 2006 21:12

One написа:още повече , че според закона те са със спец режим на движение и ако им пречиш поделжиш на санкция :)

абсолютно!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 27 апр 2006 21:35

тея са по-лоши и от мутрите, първо ще те наплескат, а после ще те глобят

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 27 апр 2006 23:56

Лее ле, ле ле , с тия май шега не бива :cry:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 28 апр 2006 0:11

е чак пък .. малко повече си вярват от необходимото. :roll:

бяха много забавни като правихме едно обучение на Божурище и пратиха двама от НСО, докато стопанисваше летището да ни отворят. Понеже сърце юнашко не трае (особено българско) започнаха да дават газ с един "тренировъчен" Мерцедес, за да съберат овацийте на заплеснатите ми тогава колеги. Единствено аз и интруктора стояхме с гръб и смятахме, че това е пълна глупост. Особено като въпросния инструктор ги е учил на подобни изпълнения на един полигон за секюрити драйвинг във Франция, но самия той си стоеше и великодушно се подсмихваше на нашенците ... След това въпросния ... "шофер" дойде с молбата да преведа на инструктора, че го е виждал на Мирамас във Франция като е бил на курс да кара (един вид колко голяма работа съм), а усмихнания австриец каза "много като теб са идвали там .. и на много други места по Света"... :D Представете си какво си е помислил човек инструктор в BMW Driving Academy, неколкократен учстник в Париж-Дакар, тест драйвър на BMW и VW, пилот на хеликоптер към немската жандармерия и драйвинг инструктор към Щази по време на социализма.. Да не казвам, че говорих с Валтер Рьол по телефона, защото са приятели ... сега паралелно поставете баджи от НСО, който си мисли, че Света е негов, защото кара бързо и бие по огледалата и прозорците на хора управляващи спокойно автомобилите си ...!
Брах отново срам заради сънародниците, веднъж заради селските изпълнения и свиренето на гуми по време на обучение със съвсем различна цел и още веднъж, че участниците в обучението вместо да се вслушат в това, което им се обесняваха, те гледаха селските изпълнения с въодушевление .. дори една дама с гордост заяви "аз се познавам с този дето кара" .. :dummy: толкова съм щастлив понякога, че българския не е разпространен като език!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 28 апр 2006 9:46

Да за съжаление правят каквото си искат..
А по дефиниция кола със специален режим е тогава, когато има пуснат звуков и светлинен сигнал..
не само светлинен!!!!
Благодарение на операция Респок... вече не знам кога да им давам път на тези светулки....
все пак слушам музиката на макс у колата...

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пет 28 апр 2006 10:03

и във чужбина е така по принцип -друг е въпроса че тия са некви селяци -комплексари повечето и затова така се правят на сикрет сървис малко :evil:

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 28 апр 2006 11:53

И мен ме притиснаха в тунела на кръстовището на Подуяне, изравниха се с мен и взеха да ме притискат към мантинелата, за да не си прецакам колата намалих иначе щях да захапя бордюра...баси хората са това...
Как се случи - на последния светофар преди тунела /който излиза на Ситняково/ се нареждаме - двуврата ниска астра бяла, аз в средата, БМВ7 в ляво и тръгнах пръв, астрата нещо се пре*** в платното си и намали и докато се кефя през цялото време съм ускорявал успоредно със седмицата - чак до тунела...ех това голфче 8) ...тъкмо и на втория успех да се зарадвам и онези пуснаха светлините отпред зад решетчиците на ноздрите /знаете ги къде са нали...червено синьо...ала бала/ и.......вече казах по-горе какво се случи...

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пет 28 апр 2006 18:35

тея бмв-та ги караха фирма nunki майками работи в нея мн са нахакани ама ако знаете вутр колко е гадно :lol: направо ужас

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 28 апр 2006 18:42

Да определено момчета си мислят, че са фанали господ за шлифера, ама всеки, който си го търси си го намира рано или късно. В сряда на алея Яворов минаха до мен две седмици и една тройка новички видях, че бяха купени от Камор, май за същите става въпрос.

Само в Б-я могат да стават такива безобразия, в същия ден за първи път ми се случи полицай да ми иска пари, направо си ги изпроси, после ние сме им давали.
Аз му викам пиши акт все ми е едно щото не обичам да им давам пари на тия миндили.
Няма да се оправим скоро време.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”