Пиша малко късничко,

ама проблема се оправи, сега карам САМОЛЕТ

:):) Не съм си мислел ,че тая кола върви толкова много.Ще опиша подробно за да могат и други колеги да се възползват от това

.
Ох обачееее , какви парици дадох мале мале.Ново турбо - 1780 лева Гарет, но ти го продават с клапан Н75 заводски настроено(само то струва 200 лева).Почистване на всички ауспухови тръби, избиване на катализатор. А моята турбина е на казана- имал съм невероятен късмет, че досега не се е пръснала.Хвърлих я , въпреки ,че знам че можеше да се вземе нещо , но за какво ми е след като имам нова, не ми се събират боклуци, не ми се мислеше къде да я пробутвам ,а и ремонта и щеше да е около 1000 лева. Имаше луфт около 1 см. напред и назад и около 0,5см. нагоре и надолу .Нямало е смазване

.Наистина пренадуваше и то много.
След това , всичко си беше оки. 2-3 дена вървеше много повече от преди - имаше голяма разлика.
Но след това гадооооооост

пак почна да забива.
Пак на ремонт - и какво се оказа цялата работа - със забиването се оправи за 75 лева. 2 скапани клапанчета за въздух с еднопосочно пропускане се бяха прецакали и пускаха в 2-те посоки и малко ровичкане в компа на колата - не мога да си я позная сега.Клапанчетета не им разбирам за какво и какви са но едното е мъничко цилиндрично -от едната страна бяло от другата черно наполовина.
Но за турбото не сажалявам, така или иначе си беше за смяна - било е на косъм да изгърми - а от това следва преебаване на целия двигател и колата на боклука. Не знам дали знаете каква се случва, ако ви изгърми турбото но ми го казаха 2 майстора които нямат нищо общо- Случва се това ,че ти се пълни целия двигател с масълце за секунди и вдига оборотите на Макс. докарая , но това не е всичкоо

Ти я гасиш веднага вадиш ключето, но колата не гасне и държи Макс. обороти , докато ти скапе двигателя. Маслото не изгаря така като нафтата

. И колицата после -

.
А пък и заради старото турбо харчеше масло някъде 0,5л. на около 1500 км. доста е

, а сега не мърда и грам за 1500 км.
Наистина ходих при Иво, човека му разбира много, не отричам, но просто така се получи, че после ходих на един друг майстор, прати ме мой много добър познат , той също разбира много, и просто поръчах при него новото тубо, и се разбрахме за много ниска цена за 50 лева за цялата работа - смяна на турбо, избиване на катализатор, чистене на тръби.Малко курвенско от моя страна признавам ,за което се извинявам на Иво

, ако прочете това, ама просто нямаше как - така се получи.
Дано това помогне на някой ако има същя проблем