имахте ли проблеми с дизелите
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
имахте ли проблеми с дизелите
Пускам тази тема защото Ивекото ми пали на половин оборот обаче на -20 колкото и да го мъчих не можа.Когато стана -10 пак си запали както си палеше.Според мен нафтата замръзна и маи трябва да се слага някаква добавка.Аз съм против бензин а и то всеки слага едно към както доиде!!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: имахте ли проблеми с дизелите
навремето, когато бачках за "любимата" ми фирма "Киров", карах едно транзитче. 2.5 чист дрисел. подгряването му беше много комично-факелна свещ. демек, като стане под -Х градуса едно реле пуска реотанчето на "свеща" и когато се напече и ти завъртиш стартер, по едно маркучче идва нафта и през реотанчето се пали и блъвва огън в цилиндрите, цигу-мигу.
на ниски температури просто не палеше. хич. виувиувиу и нищо. подам му ток-бръм! а акумулатор си имаше, доста як при това. просто въртеше една идея по бавно на по студено. ама не палеше-явно му се беше повече стегнала моторетката. после ми казаха вече, че трябва да има някакви минимални обороти при палене (и за бензиновите, някои, е така) които ако не ги постигнеш-просто не палиш.
опитай на -20 да му пуснеш точец-може и да се възпламени.
на ниски температури просто не палеше. хич. виувиувиу и нищо. подам му ток-бръм! а акумулатор си имаше, доста як при това. просто въртеше една идея по бавно на по студено. ама не палеше-явно му се беше повече стегнала моторетката. после ми казаха вече, че трябва да има някакви минимални обороти при палене (и за бензиновите, някои, е така) които ако не ги постигнеш-просто не палиш.
опитай на -20 да му пуснеш точец-може и да се възпламени.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ивекото е чисто ново и няма проблем обаче на тези температури.........!!!!Сигорен съм ,че и колегите тука са имали проблеми.Ама и тука във Варна беше някакъв ужас !!Дали съм бутнал чистачките без да изкам като са били замръзнали ,обаче и те не изкат да тръгнат.Търсих бушоните и не можах да ги намеря!!Скапани жабари!!
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Гледам по руския форум, там направо под картера греят с бензинова лампа, или път тези които имат печки ги пускат да подгреят малкия кръг, или с пистолет за горещ въздух по горивния филтър и ГНП-то, абе разтривки му требат на дизел за да запали зимата. Добавки в нафтата разни и разнообразни - бензин, керосин, спирт и какво ли още не. Според мен един як стартерен изправител сметнат на 14 волта 120-140 ампера в гаража ще е най-добре. В пловдив имаше един в Кичук париж който навиваше електрожени и правеше и такива изправители. Той ми разправяше, че някакъв шофьор на дизелов мерцедес си държал такъв изправител под шофьорската седалка, и с един дълъг кабел само да се докопа до контакт на 220 волта...
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rokera671 написа:Ивекото е чисто ново и няма проблем обаче на тези температури.........!!!!Сигорен съм ,че и колегите тука са имали проблеми.Ама и тука във Варна беше някакъв ужас !!Дали съм бутнал чистачките без да изкам като са били замръзнали ,обаче и те не изкат да тръгнат.Търсих бушоните и не можах да ги намеря!!Скапани жабари!!
Във фирмата има едно от новото Ивеко, най-дългата и най-висока база с падащ борд, огромно. Акумулатора му се скапа,а няма 15000 км. Отделно мига и святка като цирк вътре. Трупа грешки по таблото. Наистина жабарска работа, толкова сложно са го направили че не се кара. Признавам че са царе на дизайна, качеството също го оправиха ама на електрониката направо ми настръхва косата.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
KingoftheROAD написа:Гледам по руския форум, там направо под картера греят с бензинова лампа, или път тези които имат печки ги пускат да подгреят малкия кръг, или с пистолет за горещ въздух по горивния филтър и ГНП-то, абе разтривки му требат на дизел за да запали зимата. Добавки в нафтата разни и разнообразни - бензин, керосин, спирт и какво ли още не...
За последно като проверих колата ми беше дизелова и на -18 палеше от четвърт с първия подгрев. Само алпин дизел съм сипал, нищо друго не съм правил... и мисля че 88% от колегите с ТДИ палят по същия начин, тоест що годе изправна ли е няма грижи... и да е немска

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Объркал си рейса пич - има дизелов раздел

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Доста коли да не казвам само дизелите и бензинките видяха бая зор в тия студове ! 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Пускам тази тема защото Ивекото ми пали на половин оборот обаче на -20 колкото и да го мъчих не можа.Когато стана -10 пак си запали както си палеше.Според мен нафтата замръзна и маи трябва да се слага някаква добавка.Аз съм против бензин а и то всеки слага едно към както доиде!!
Смени си камиона колега.Карам акрос и нямам никакви проблеми.Колегата ми е с рено и той пали.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
vaskoto1 написа: после ми казаха вече, че трябва да има някакви минимални обороти при палене (и за бензиновите, някои, е така) които ако не ги постигнеш-просто не палиш.
На дизел му трябват около 400 да запали, на бензинките около 70.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз карам едно такова служебно Ивеко, от най-новите, при -15 пали без проблеми, но при -25 го запалих с доста въртене, добре че акумулатора му издържа, и аз немога да си го обясна това, не би трябвало да е така.
ПС: да не се окаже, че работим в една и съща фирма с едни жълти ивеко-та
ПС: да не се окаже, че работим в една и съща фирма с едни жълти ивеко-та

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
KingoftheROAD написа: Според мен един як стартерен изправител сметнат на 14 волта 120-140 ампера в гаража ще е най-добре. В пловдив имаше един в Кичук париж който навиваше електрожени и правеше и такива изправители. Той ми разправяше, че някакъв шофьор на дизелов мерцедес си държал такъв изправител под шофьорската седалка, и с един дълъг кабел само да се докопа до контакт на 220 волта...
Какви 120 ампера? Това е нищо. Пусковият ток на дизелов акумулатор за кола е 700-750 ампера. Мощността е 12 х 700 = 8400 вата. И не знам какъв контакт 220V ще издържи на такава мощност, ако не е трифазен.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ljubon написа:....
Какви 120 ампера? Това е нищо. Пусковият ток на дизелов акумулатор за кола е 700-750 ампера. Мощността е 12 х 700 = 8400 вата. ....
Не е точно така

В смисъл : възможно е да се получат пикове до както казваш 700A , но номиналния ток при въртене от стартера е в пъти по-малко . Освен това при палене не се разчита само на пусковото устройство

HЯМА ПРОБЛЕМИ - МАЛКО ПО-ДЪЛГО ВРЕМЕ РАБОТИ СТАРТЕРА,НО ПАЛИ;АКО ТИ Е ЧИТАВ АКУМУЛАТОРЪТ И ДВИГАТЕЛЯТ НЕ Е
ИЗДУХАН - НЯМАШ ГРИЖА!
ИЗДУХАН - НЯМАШ ГРИЖА!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
milmar написа:Ljubon написа:....
Какви 120 ампера? Това е нищо. Пусковият ток на дизелов акумулатор за кола е 700-750 ампера. Мощността е 12 х 700 = 8400 вата. ....
Не е точно така...
В смисъл : възможно е да се получат пикове до както казваш 700A , но номиналния ток при въртене от стартера е в пъти по-малко . Освен това при палене не се разчита само на пусковото устройствонали ? Даже то е по-скоро да възстанови бързо акумулатора за новото въртене и освен това да му помага с едни 100-тина ампера ...
Така е пиковете при всички ел мотори първоначално за доста пъти над номиналния ток който ползват.А пусковото устройство помага на акумулатора но не дава цялата енергия необходима на стартера,също така само със стартерна количка и откачен акумулатор едва ли ще запалиш.
Върни се в “Дизелови агрегати”