Тресене на двигателя Passat TDI 130 AVF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Тресене на двигателя Passat TDI 130 AVF

Мнениеот difkotka » Съб 30 яну 2010 19:41

Здравейте на всички! Имам от година и нещо Passat 2002 TDI и след последната смяна на масло има някакво странно тресене на двигателя от 1200 до 1800 оборота някъде. Не мисля, че е от маслото просто тогава явно започна. Мисля си, че е от обтяжната ролка на алтернатора и искам да попитам дали е нормално на обороти да вибрира при подаването на газ не помръдва но се чува странен шум като че ли лагерчето е разбито. В другото, което се съмнявам е тампон на двигателя! Друг проблем, който ми прави е когато е на скорост и държя пълен ляв или десен, се чува скривуцане. Изчетох много из форума, но така и не можах да си обясня къде е проблема. Искам да сменя въпросната ролка, която е на Г-образен болт, но си мисля, че пък трябва да се сваля цялата маска с радиатор за процедурата - Има ли друг начин? И някой има ли идеи и предложения.
Благодаря предварително

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Тресене на двигателя Passat TDI 130 AVF

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 30 яну 2010 22:08

Тази ролка може да се смени и без да се сваля цялата предница.Проблема по скоро е в ролката на алтернатора.Тя има навик да се разваля и започва да вибрира въпросната ролка която е на снимката.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 30 яну 2010 22:39

колега за по лесно се сваля маската тя е на 10 болта сваля6 бронята после развива6 маската от гредата от пред и я повдига6 леко на горе за да не то4и6 антифриза.а ина4е наи 4ести проблем е ролката на динамото зна4и за да я пробва6 отка4и ремака и я заварти вав едната посока така както варти ремака,така трябва да движи цялото динамо и после вав другата трябва да усети6 все едно някакво приплазване вав ролката.ако го няма зна4и си е оти6ла малко.сажалявам за тапото обяснение но по друг на4ин не се се6там как да ти го напи6а.успех

Потребителски аватар
mopowah
Автомобил: 2021 VW ID3 Pro Performance Max
Двигател:

Мнениеот mopowah » Нед 31 яну 2010 17:25

Драсни после да кажеш дали е било от ролката, че няколко човека имаме подобни вибрации.

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Нед 31 яну 2010 17:52

И аз имам проблема с прискърцването като дам пълен волан, но неможах да установя откъде идва, ако се окаже свързано с ролката пиши.

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Нед 31 яну 2010 18:33

Здравейте,
Днес махнах ремъка и пробвах ролката на алтернатора, завъртях я по посока на движение на ремъка - добре, когато се опитах да сменя посоката - нищо, алтернатора спира и почва да се върти на обратно, не приплъзва, сложих отверката да застопоря алтернатора и пак пробвах да завъртя ролката - не мърда все едно не е от вида, който трябва да приплъзва! Опипах я отпрев и ми се струва че има мембранки като на лягер и си месля, че ролката ми е здала багажа.
Знам, че ролчицата не е малко пари и има ли някакъв друг начин да я проверя или да купувам и сменям и знаете ли лесно ли се сменя тая ролчица?
Мерси

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Нед 31 яну 2010 18:36

Jovani написа:И аз имам проблема с прискърцването като дам пълен волан, но неможах да установя откъде идва, ако се окаже свързано с ролката пиши.

дам колега от ролката е за6тото при пален волан идва наи голямо натоварване от хидравликата и запо4ва едно леко при4укване което е много неприятно.вав предното си мнение сам написал как да го провери6.успех

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Пон 01 фев 2010 8:18

Здравейте, тази сутрин се скъса болта на ролката и сега въпросната ролка виси! Очаквам идей, как ще го извадя този болт? Някой ако е правил тази процедура да казва. И възможно ли е волана да е толкова твърд, че с "чук" да го удрям, че да помръдне!
Благодаря

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 01 фев 2010 13:30

Имах същия проблем.Момчето което ми подържа колата дойде на място и извади оптегача и ремъка на място.Волана е доста дървен но може да се кара.

cman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cman » Вто 02 фев 2010 21:19

При мен го има същото вибриране в този диапазон от обороти, който си описал. Усеща се и на празен ход - пластмасовият капак на мотора вибрира в посока ляво-дясно с амплитуда около 1 - 1,5 сантиметра. Самият мотор изглежда стабилен, а ролката на обтегача играе нагоре-надолу. Нямаше кой да подава газ за да видя как е на обороти. Треска ги тресе AVF-ите тази зима.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Сря 03 фев 2010 7:41

difkotka написа:Здравейте,
Днес махнах ремъка и пробвах ролката на алтернатора, завъртях я по посока на движение на ремъка - добре, когато се опитах да сменя посоката - нищо, алтернатора спира и почва да се върти на обратно, не приплъзва, сложих отверката да застопоря алтернатора и пак пробвах да завъртя ролката - не мърда все едно не е от вида, който трябва да приплъзва! Опипах я отпрев и ми се струва че има мембранки като на лягер и си месля, че ролката ми е здала багажа.
Знам, че ролчицата не е малко пари и има ли някакъв друг начин да я проверя или да купувам и сменям и знаете ли лесно ли се сменя тая ролчица?
Мерси

колега с6том не приплазва зна4и е за смяна на 100%.поздрави и успех :beer

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Пет 05 фев 2010 21:44

Дадох колата на сервиз, днес ми се обадиха, че от VW не искали да им пратят само болта за въпростната ролка, защото щом се бил скъсал той, значи и ролката е развалена! Така, че като я сменят ще казвам дали има резултат, а ако няма ще сменям ролка на алтернатор! Някой да я е сменял досега! Пробвах да изкарам динамото, но болта от долната страна се закучи нещо и се ядосах и я оставих! Идеи???? А някой помислял ли си е, че може да има и някой тампон скясан?

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Съб 06 фев 2010 10:01

На мен също ми беше блокирала ролката на алтернатора. Симптомите бяха свирене след загряване на двигателя. Ремонта ми излезе 150 лв преди около година, като включваше демонтаж на алтернатора, смяна на ролката, проверка на четките и монтаж. Колата е Голф АФН.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 06 фев 2010 12:35

difkotka написа:Дадох колата на сервиз, днес ми се обадиха, че от VW не искали да им пратят само болта за въпростната ролка, защото щом се бил скъсал той, значи и ролката е развалена! Така, че като я сменят ще казвам дали има резултат, а ако няма ще сменям ролка на алтернатор! Някой да я е сменял досега! Пробвах да изкарам динамото, но болта от долната страна се закучи нещо и се ядосах и я оставих! Идеи???? А някой помислял ли си е, че може да има и някой тампон скясан?

Колега ти май не искаш да разбереш че проблема ти е в ролката на алтернатора.Ако не я смениш ще си купуваш пак болт барабар с обтегач.За смяна на ролката на алтернатора трябва специялен ключ и ако го нямаш дори да свалиш алтернатора не виждам какво ще постигнеш.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 08 фев 2010 7:54

KirilGeorgiev написа:
difkotka написа:Дадох колата на сервиз, днес ми се обадиха, че от VW не искали да им пратят само болта за въпростната ролка, защото щом се бил скъсал той, значи и ролката е развалена! Така, че като я сменят ще казвам дали има резултат, а ако няма ще сменям ролка на алтернатор! Някой да я е сменял досега! Пробвах да изкарам динамото, но болта от долната страна се закучи нещо и се ядосах и я оставих! Идеи???? А някой помислял ли си е, че може да има и някой тампон скясан?

Колега ти май не искаш да разбереш че проблема ти е в ролката на алтернатора.Ако не я смениш ще си купуваш пак болт барабар с обтегач.За смяна на ролката на алтернатора трябва специялен ключ и ако го нямаш дори да свалиш алтернатора не виждам какво ще постигнеш.

дам за сажаление си много прав колега. :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”