Антифриза изчезваГ4 и едно въросче!Ако може помощ.Благодаря!
Re: Антифриза изчезваГ4 и едно въросче!Ако може помощ.Благодаря!
На всички Г4 включително и дизелите им е слабо място тройника. Ако сълзи от него, ще има антифриз около него. Моят за една година съм го сменял два пъти.
Местожителство: София една тапа има там при датчика, моята имаше микроскопична пукнатина и от нея сълзеше, добре че мишо я видя
Къде е тази тапа при датчика и къде е самия датчик?????????
Местожителство: София една тапа има там при датчика, моята имаше микроскопична пукнатина и от нея сълзеше, добре че мишо я видя
Къде е тази тапа при датчика и къде е самия датчик?????????
Какво да му проверя на този тройник и колко струва ако е проблема в него?
Тройника е пластмасов, а там където се захваща за блока има опръстен, най често оттам протича - започва да сълзи. Сложи си пръста и ако тъи, ще усетиш лепкавия антифриз - отделно ако си с G12 червения антифриз, ще има следи по корпуса на скоростната кутия - розово-червени
.
Тройника струва около 10 - 15лв.
.Тройника струва около 10 - 15лв.
С G12 съм ще проверя и ще пиша като имам резултат.Благодаря на всички които се включиха досега.
И ВСЕ ПАК АКО НЯКОЙ СЕ СЕТИ НЕЩО ДРУГО ДА ПИШЕ!!!
И ВСЕ ПАК АКО НЯКОЙ СЕ СЕТИ НЕЩО ДРУГО ДА ПИШЕ!!!
А само не разбрах къде се намира температурния датчик и за какво точно служи???
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Темп. датчик се намира на тройника, колегата ти е дал линк даже как се сменя. Дава инфо на компа каква е темп на охладителната течност.
g_ianev написа:Здравейте,значи за един месец ми се налага три пъти да доливам антифриз по 200мл.Ако може някакви съвети от какво може да е.Колата ми Г4 2000г SR,имам я от 4 месеца и така не е правила преди.Дали е свързано с това че сложих газов инжекцион преди месец и половина и въобще откакво може да е?
Въпросче:На таблото ми се появи следния символ,ще го опиша,че не съм го
снимал:(празно кръгче с две пунктирани скоби от двете страни).Дано да сте ме разбрали.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В ТЕМАТА
загобата на антифриз мойе да се далжи на изгоряла гарнитура на главата надували ти водната система
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:На всички Г4 включително и дизелите им е слабо място тройника. Ако сълзи от него, ще има антифриз около него. Моят за една година съм го сменял два пъти.
Да аз имах подобен проблем на пасата Б5 Така ,че око не е него !
Остава да видиш някой маркуч да не е спукан или радиатора ! Друго не се сещам!
- kiril_k83
- Автомобил:
- Двигател:
колега имах същият проблем и се оказа тоза щуцер/троиник/за които ти казват колегите като са ти слагали газовата са го поразмърдали малко и са пукнали корпуса кадето са болчетата /там им е слабото място/или гуменият О-ппъстен е прегорял. сменяш го и си свиркаш струва 7лева.
Колеги благодаря на всички които се включиха.За сега мисля че отсраних проблема,не от тройника нито О-пръстена,които проверих.Оказаха се разхлабени съединения по газовия инжекцион,които разбрах че трябва да са алуминиеви , а на мен за икономия са ми сложили пластмасови,които малко поддават с времето и така за две седмици ми губеше по 200мл антифриз.Ще мина през майстора да го питам защо е спестил 5 лева и да ми ги смени че пак ще го имам този проблем.Наистина на пръв поглед е назабелижимо,но един колега ме посъветва въпреки това да ги притегна,защото след монтирането на газовия инжекцион го имам този проблем и мисля и се надявам че проблема изчезна.
Колеги за съжаление ПРОБЛЕМА С ИЗЧЕЗВАНЕТО НА АНТИФРИЗА НЕ Е РЕШШЕН!!!Тази сутрин като го проверих пак беше под минимума.
видимо от никъде нямя теч,авно се изпарява но от къде???

-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
На предишната ми кола имаше тройници, за водата да минава и да затопля изпарителя, не знам дали за тях си писал, при мен бяха сцепени - само смяна.
Има пластмасови и нещо като алуминиеви, каквото и да вземеш издържа едно и също.
Гледай за теч при топла/ работеща кола за да върти водата и тогава да се види от къде тече.
Има пластмасови и нещо като алуминиеви, каквото и да вземеш издържа едно и също.
Гледай за теч при топла/ работеща кола за да върти водата и тогава да се види от къде тече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”