Здревейте,по принцип съм привърженик на VW, и притежавам такъв автомобил, но жена ми има AUDI A2 1,4TDI-75к.с..Това до тук добре, но аудито има някакъв проблем или не знам дали точно е проблем. На въпроса ми, когато карам без вкл.климатроник (сега зимата) по принцип включвам на еcon мисля че беше много трудно загрява - даже не загрява, ако изкл. климатр.(econ) загрява до 90 градуса нормално и при вкл. на econ, пада до 70-65 градуса, вътре духа топло, термостата е сменен днес.
МОЛЯ, ПОМАГАЙТЕ дали е нормално това, а и ми се струва че гори повече от нормалното 6,2/100 градско.
Благодаря предварително!

Аudi A2 1,4TDI-75к.с.-проблем с температурата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Аudi A2 1,4TDI-75к.с.-проблем с температурата
Колега, спорът е голям за тоя проблем и има цяла тема за това. Едни казват, че е нормално, а други не, като и аз си мисля, че не е нормално. Какъв термостат сложи ?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Не е нормално това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам точно, по каталог външно е като стария, по номер и букви......
Моля, дайте инфо за проблема.
Ако някой колега има автомобил с такъв двигател или наблюдение на проблема....... ще съм благодарен.
1,4 тди 75к.с. PD 3 цилиндъра!!!
Моля, дайте инфо за проблема.
Ако някой колега има автомобил с такъв двигател или наблюдение на проблема....... ще съм благодарен.
1,4 тди 75к.с. PD 3 цилиндъра!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помагайте бе, хора!!!
Аз карам VW GOLF 1,9TDI-90к.с., и си загрява нормално, а това Ауди не мога да го накарам да загрее, освен извън градско (90гр.) и не мърда, а градско няма и 70 градуса.
Аз карам VW GOLF 1,9TDI-90к.с., и си загрява нормално, а това Ауди не мога да го накарам да загрее, освен извън градско (90гр.) и не мърда, а градско няма и 70 градуса.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Тоя мотор е помпа-дюза - те трудно загряват по принцип. И аз съм така. Като поработи повечко на място или на ниски обороти и температурата почва да тръгва надолу.
Иначе водната помпа сменяна ли е? Щото тя може да прави такава мизерия...
Иначе водната помпа сменяна ли е? Щото тя може да прави такава мизерия...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Водната помпа е сменяна преди 2000к с ремъците по принцип всички консумативи семням на автомобилите си както си е реда
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Като паднат температурите под нулата е мнооого трудно дизела да загрее на градско каране освен ако не въртиш 1ч по улиците ! Ако при загрял двигател на извънградско ти мени температурата тогава се сменя термостата понеже сега най-вероятно си извадил абсолютно изправен такъв от мотора /пари на вятъра/ !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бях споменал че карам голф 3 тди комби ,в града ми загрява нормално за 15 км.или 15 мин каране без проблем и на него сам сменял термостат,карал сам и бензинови VW но като това ауди с такъв проблем сам нямал не мога да си го обясня...???
Освен да пиша на завода производител!!!!
Освен да пиша на завода производител!!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”