Колата Голф4 ТДИ п.д. 2002г мотор. AHR.

Проблем с egr клапан
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с egr клапан
Здравейте, имам следния проблем. От клапана egr за отработените газове тече масло . Така е от както съм я купил. Разбрах , че маслото е двигателно и започва да тече от клапана когато мачкам гаста много. Ако някой може да даде идея да сподели.

Re: Проблем с egr клапан
след като тече през тази дупка означава, че плаче за нов,на моята кола течеше от уплътнението, намазах го със силикон и реших проблема с теча...
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега и моя клапан беше омаслен и ми даваше грешка като я закачахме на ваг ком/триехме я и след време пак се появяваше/ свалихме го и целия беше задръстен с нагар и купих нов мисля беше към 200лв. и след един месец гледам пак изпуска по малко масло.мисля повече да не се занимавам с него/колата си върви отлично/ и гледах още наколко ПД и на тях беше същото положение-така че не се притеснявай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги, смятам да го сменя този клапан и ще споделя какжо е станало.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз до колкото съм запознат това определено не трябва да е така и щом пак избива масло, значи има проблем, трябва да разберете това масло от къде идва, все пак през егр-а би трябвало да минава само въздух, а не масло, по принцип, но нека и по-компетентите се изкажат.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Добре де, кажи ми след, като ти излиза масло от ЕГР-а, защо не написа в търсачката "Излиза масло от EGR" ?
viewtopic.php?f=24&t=92081&hilit=%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE&start=15
viewtopic.php?f=24&t=92081&hilit=%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE&start=15
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
кво като излиза
голяма работа, аз го бърша с кърпичката, като си проверявам маслото
един майстор познат казва: щом тече масло, значи има
няма проблеми бе, караме дърти бараки вие кво искате
то още малко ще ми цапа докато не забия Allards race pipe-a и изхвърля ЕГР барабар с anti shudder valve-a... 

Аз незнам да има ВАГ-ово TDI на което да не омаслява от EГР-а. Не си давай парите напразно за нов ЕГР нищо няма да постигнеш, пък и мисля не е евтин.
Ако те дразни, го свалете и почистете има една гарнитурка - О пръстен вътре, сменете го.
Моят най редовно си го забърсвам, така са TDI-а
Ако те дразни, го свалете и почистете има една гарнитурка - О пръстен вътре, сменете го.
Моят най редовно си го забърсвам, така са TDI-а

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pansat написа:Здравейте, имам следния проблем. От клапана egr за отработените газове тече масло .
Проблема си го решаваш ей така.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
дам, колегата Андонов е прав. И аз изхвърлих ЕГР + клапа за плавно гасене и боднах един race pipe като този на снимката. моя ЕГР почна да сълзи и да цапа понеже явно му беше баталясъл О - пръстена...То след толкова години и километри е нормално гумата да не е гума...така, че за мен освен цапането на мотор друг проблем няма в случая...
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е да, ама на помпа дюза нали не е добре да се затапва ЕГР ?!
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Да и на мен ми е интересно, при ПД дали може да се измисли такова побългаряване, някой ако е запознат дано сподели. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги моя мотор е помпа дуза 101 коня и егр сам си го махнал от 4ипа софтуерно и нямам никакви проблеми ве4е 60000км.успех 

- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:колеги моя мотор е помпа дуза 101 коня и егр сам си го махнал от 4ипа софтуерно и нямам никакви проблеми ве4е 60000км.успех
Интересно засичах тук из темите че може да се намали действието му софтурно но чак напълно да се изолира

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Софтуерно може само да му се намали действието, не и да се изключи.
Върни се в “Дизелови агрегати”