"format C:\" - от къде?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

"format C:\" - от къде?

Мнениеот calm » Вто 09 фев 2010 3:12

:banghead: Колеги, имам дразнещ проблем- не мога да преинсталирам Уиндоуса :banghead:

Сещам се за един приятел, който казваше: "Компютърът е най- елементарното нещо на тоя свят. Ако си мислиш че греши, то не греши той, а ти... или вече си згрешил и продължаваш да оакваш работата." Феноменална и фундаментална мисъл, само че сега не знам къде греша!
Като млад юзър съм се учил на Компак, много доволен бях, ама "поисках жената на ближния" и сега съм с IBM(уж по- добър). Драйвъри ще му инсталирам, все едно съм с уин 95, ба.ти тъпака да не може да си намери драйвърите. На Компак- а драйвъри не съм инсталирал. Както и да е.
Преинсталирал съ десетки пъти, обаче сега ми се "опря". Слагам диска, почвам новата инсталация и като дойде време да изтрия партишъните, давам "делете" и ЧУДО - уй death - дава някакъв прозорез и ме убеждава че не мое стане тая работа така. Връщам ход на зад, като педал дето тамън му е станало кеф, айде пак "делете"- а пак...уй. И понеже вариянтите са два- продължавам с инстала или ескейп- продължавам. :applause: Сега съм с два уина на Ц-то, и е все едно като двама юзъри на един комп, само че аз избирам кой уин да си пусна.
Естествено, решавам че греша. Нова инсталация и пак до оня момент с педала- "делете"- а пак...уй. Решавам че няма да се справя и напускам инсталацията... Сега съм с два уина, и един незавършен сетъп. Поне когато рестартирам имам избор какво да пусна.

Преди да взема чука и секача за да го поправя скапания IBM ръчно, а после да вържа с тел, щото все някое винтче ще излипсва и ще дрънчи , моля знаещи и подозиращи за проблема да драснат ред- два. Окончателно съм решил да сменям дюшека, ама докато стане, или както е модерно "се случи", това трябва да се лежи на нещо и да се копа в необятната шир на интернет.

Някой знае ли дали тоя боклук има защити от преинстал, да не е щерката сбъгала нещо?

Така и така съм отворил тема:
Продавам IBМ. :013:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: "format C:\" - от къде?

Мнениеот quattro^^ » Вто 09 фев 2010 12:54

когато е стартирана ос в даден партишън в твоя случай ц нема как да форматнеш същия партишънщото ос работи на него ако изобщо това питаш.
дава някакъв прозорез и ме убеждава че не мое стане тая работа така
кажи кво ти казва, то си казва къде го сърби mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 09 фев 2010 12:56

Да не се мъчих да пускаш инсталацията под Уиндоус?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 09 фев 2010 12:58

Слагам диска, почвам новата инсталация и като дойде време да изтрия партишъните, давам "делете" и ЧУДО - уй - дава някакъв прозорез и ме убеждава че не мое стане тая работа така. Връщам ход на зад, като педал дето тамън му е станало кеф, айде пак "делете"- а пак...уй. И понеже вариянтите са два- продължавам с инстала или ескейп- продължавам.

напиши какво точно пише в прозореца, който ти излиза и ако може пропусни повествователно-разказвателният характер на описанието на проблема ти. все пак е технически проблем, а не художествен преразказ с връщане назад във времето

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Вто 09 фев 2010 13:20

Пускаш си компютъра и преди да ти покаже менюто за избор на ОС трябва да ти изпише опция за настройки(някой от F-овете най-често)и търсиш къде ти е BiOS-а.Трябва да го настройш така,че при пускане на компютъра първо да чете от CD-то.След това си слагаш диска с ОС в компютъра.Така ще направиш инсталацията през DOS.След като се зареди диска трябва да ти покаже "партишъните",който имаш...избираш си "С".Следващата стъпка е форматирането.Може да избереш "Quick Format или обикновен формат.След това мисля,че няма да имаш проблеми :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 09 фев 2010 13:32

Колега, тия работи не стават така, както си ги мислиш.
Най-добре направи следното:
Виж най-напред дали има нещо на С: , което да ти трябва, ако има, го съхрани на друго място. След това виж в BIOS-а, дали е нагласено да стартира компа от CD-то, ако не е го нагласи. След това стартираш и следваш указанията. Избираш нова инсталация, на С: и преди това Format на С: Това е цялата философия. Ако нещо вси още не ти е ясно пиши на Л.С.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 09 фев 2010 14:38

Благодаря за съветите, довечера ще пробвам пак и се надявам този път да стане.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 09 фев 2010 17:30

calm написа:Благодаря за съветите, довечера ще пробвам пак и се надявам този път да стане.

викаш преинсталирал си десетки пъти ама да не си правил някъв вид репеир вместо чиста преинсталация

Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Мнениеот maksi » Вто 09 фев 2010 18:15

Не знам коя от хилядите версии Windows се опитва да инсталира колегата.
Най-правилният метод е през Dos,а не се зарежда диска на вече включен компютър.Може би тук ти е грешката calm :да:

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 09 фев 2010 18:30

колега,по мой спомени секцията се трие с D не с delete

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 10 фев 2010 8:22

Колега влез в DOS менюто при стартиране и напиши KILL и натисни ентър.Повярвай ми няма да има и следа ни от Уин ни от господи помилуй :bishop .В момента съм забравил с кой бутон при стартиране се влизаше да му даваш команди под DOS ,нека някой колега помогне за това :)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 10 фев 2010 9:16

Matematiks написа:Колега влез в DOS менюто при стартиране и напиши KILL и натисни ентър.Повярвай ми няма да има и следа ни от Уин ни от господи помилуй :bishop .

Каква е тази нова команда КILL ? :063:

За проблема с форматирането:
1. Свали си това : http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=49020
2. Записваш го на диск
3. Бутваш от диска
4. Стартираш Уиндоус ХР от диска
5. Форматираш си диска

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 10 фев 2010 9:51

DOS не разпознава NTFS дялове и не ви знам какви формати ще правите, какво ще триете..

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 10 фев 2010 10:22

В нета ина поне няколко различки вида лайв СД-та. И повечето от тях имат инструменти за партишън мениджмънт. И Hiren's BootCD 10.1 става. Има партишън маджик и още няколко партишън мениджъри. Правиш каквито си искаш експресионизми с дяловете. Има и инструменти за тестове на харддискове и тн. При това става лесно и просто без да инсталираш нищо...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 10 фев 2010 10:25

KingoftheROAD написа:В нета ина поне няколко различки вида лайв СД-та. И повечето от тях имат инструменти за партишън мениджмънт. И Hiren's BootCD 10.1 става. Има партишън маджик и още няколко партишън мениджъри. Правиш каквито си искаш експресионизми. Има и инструменти за тестове на харддискове и тн. При това става лесно и просто без да инсталираш нищо...

Hiren's Boot е малко на късмет. ако намери драйвер за CD-то тръгват програмите и е ОК, ако не намери драйвер търсиш алтернатива

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”