С какво масло карате дизелите си?
- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
Re: С какво масло карате дизелите си?
А ако си с 10W 40 и долееш 5W 40 проблем ли е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
The_Game написа:А ако си с 10W 40 и долееш 5W 40 проблем ли е ?
Нема да е проблем само къде ще го разредиш още по малко.

- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
http://regal3-bg.com/index.php?page=det ... =6&group=1 искам да попитам за това масло бива ли го
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
nasttii написа:http://regal3-bg.com/index.php?page=details&prod=55&cat=6&group=1 искам да попитам за това масло бива ли го
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=27528
Прочети мнението на teror1sta

viewtopic.php?f=24&t=19233&start=450
radi_nrj си е доволен пък от това масло - във форума на Фиат също има положителни отзиви -

- nikgk_72
- Автомобил:
- Двигател:
От пет години карам Г2 ТД и доста км съм му навъртял. Сипвал сьм му и скъпо и не толкова ксъпо масло. Двигателя е на доста км. Когато го купих преди 5 години му отремонтирахме главата и сложихме нови сегменти. От две години го карам с едно английско масло "КОМА" 15В40 и съммного доволен. Сменям го на около 10 хил. и от смяна до смяна доливам около 500-600гр. Говорим за автомобил произведен през1990г. Щом при -19 градуса пали с едно подгряване, няма да искам друго от него.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи днес си смених маслото и съм сложил това.
Полусинтетично моторно масло SAE 10W-40 Лек ход на LIQUI MOLY .
Висококачествено, нискофрикционно, целогодишно моторно масло. Намалява разхода на гориво, предпазва от износване, поддържа двигателя чист и предотвратява образуването на черна утайка. Осигурява незабавно смазване при запалване на студен двигател. Отговаря на най-високите изисквания на съвременните бензинови и дизелови двигатели.
Приложение:
Целогодишно масло за бензинови и дизелови двигатели. Особено подходящо за автомобили с километраж над 60 000 км.
Спецификации:
API SL/CF
ACEA A3-04/B4-04
MB 229.1
VW 501 01 / 505 00
LIQUI MOLY препоръчва този продукт и за автомобили със следните спецификации:
VW 500.00
И първите впечетления са много добри /по тих и равномерно работещ двигател няма друсане по купето/предишното масло беше Castrol Magnetic Diesel 10W40 при него на 10 000 км. съм долял около 300/400 мл. и когато запаля двигателя лампичката на маслото ми примигваше 3/4 пъти последователно а сега с това масло на LIQUI MOLY веднага ми изгасва след запалването/но ще видим дали ще ми гори маслото както при Castrolа/.Колата е VW vento 1.9 Diesel 94 год. ...

Полусинтетично моторно масло SAE 10W-40 Лек ход на LIQUI MOLY .
Висококачествено, нискофрикционно, целогодишно моторно масло. Намалява разхода на гориво, предпазва от износване, поддържа двигателя чист и предотвратява образуването на черна утайка. Осигурява незабавно смазване при запалване на студен двигател. Отговаря на най-високите изисквания на съвременните бензинови и дизелови двигатели.
Приложение:
Целогодишно масло за бензинови и дизелови двигатели. Особено подходящо за автомобили с километраж над 60 000 км.
Спецификации:
API SL/CF
ACEA A3-04/B4-04
MB 229.1
VW 501 01 / 505 00
LIQUI MOLY препоръчва този продукт и за автомобили със следните спецификации:
VW 500.00
И първите впечетления са много добри /по тих и равномерно работещ двигател няма друсане по купето/предишното масло беше Castrol Magnetic Diesel 10W40 при него на 10 000 км. съм долял около 300/400 мл. и когато запаля двигателя лампичката на маслото ми примигваше 3/4 пъти последователно а сега с това масло на LIQUI MOLY веднага ми изгасва след запалването/но ще видим дали ще ми гори маслото както при Castrolа/.Колата е VW vento 1.9 Diesel 94 год. ...

Последна промяна от salico на Съб 13 фев 2010 22:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
кастрол магнатек 10 в 40 1.9 ТДИ
Сипах скоро Лики моли 10в40 полусинтетика (жълтата туба). Преди бях с елф 10в40. Не знам дали аз си внушавам или колата в ниските обороти е по-пъргава с ликито
Иначе друга промяна не усещам, все същото тропане при студено време 

- monaha86
- Автомобил:
- Двигател:
10w40 Арал,ас с това карам
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да Арала са много добри масла/по предишното беше такова/ и нямах никакви оплаквания и бях се навил да взема Арал Блу Троник но 4 литра струва 72 лв.а вслучея ми трябва 4.5 литра.LIQUI MOLY е 5 литра за 62 лв. и са със едни и същи качества.
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
Досега карах с масло от Сакар.Следващата смяна ще бъде с Liqui Moly Diesel High Tech 5 W-40 от Сенакс -5 литра за 92,50лв.
Здравейте колеги,в събота смених маслото сложих Castrol 10w40- 5L разфасовка, дотук добре, но майсторите като са го слагали малко са се уляли и са напълнили повече от колкото трябва.Та въпроса ми е фатално ли е това? В момента на щеката показва на МАX.Незнам дали не е опасно, затова се обръщам към вас.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
evn написа:Здравейте колеги,в събота смених маслото сложих Castrol 10w40- 5L разфасовка, дотук добре, но майсторите като са го слагали малко са се уляли и са напълнили повече от колкото трябва.Та въпроса ми е фатално ли е това? В момента на щеката показва на МАX.Незнам дали не е опасно, затова се обръщам към вас.
Щом е на МАХ какво се притесняваш

- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
evn написа:Здравейте колеги,в събота смених маслото сложих Castrol 10w40- 5L разфасовка, дотук добре, но майсторите като са го слагали малко са се уляли и са напълнили повече от колкото трябва.Та въпроса ми е фатално ли е това? В момента на щеката показва на МАX.Незнам дали не е опасно, затова се обръщам към вас.
ако не е на горната гънката на пръчката няма страшно,ако е малко над гънката колата сама ще си го нормализира,но ако е малко

Аз сложих 5W40 Castrol Magnetic Disel,взех го от колегата ACE.
Върни се в “Дизелови агрегати”