Благодаря предварително.
ANNIHILATOR написа:Има много писано по тази тема.
Ама наистина мног. От всичко което съм изчел разбирам че са лагерите. Доколкото разбрах са иглини.
При мене е така не само на втора ами почти на всички. Но е с различно на различните.
Единственото което можеш да направиш е да смениш маслото (ако не си го направил вече) с 75W90 пълна синтетика.Не че ще изчезне но ще знаеш че ще щадиш предавателната кутия.
Някъде Mephisa беше писал че колкото VW е карал всичките са били така и не е имало проблем.
Аз все още не съм сменил и маслото но при първа (финансова) възможност ще го направя.
Immortal написа:Чул съм че с времето пада някакво покритие на зъбните колела и от затова се получава виене,но не съм сигурен
ANNIHILATOR написа:[повърхността става още по твърда и отам се намалява износоостойчивостта. И аз си мислех, че е от това но след доста четене и коментари, съм по склонен да смятам че това са лагери. Ако са зъбни колела най натоварени са тези който постоянно се въртят (зацепени), а такива са именно на деференциала. Но тъй-като по енерция виенето го няма значи не е в него проблема. Вече около 20 000 км. съм навъртял на моята и не съм забелязал промяна.
Зимата (когато е по студено) мисля че се чува повече, а тук има значение маслото.
Crazy_hatteR написа:При мен виенето се появи след смяната на маслото, то си е смешно да не можеш да отделиш 20 лефа за масло на скоросната кутия , при положение че се сменя веднъж на ... доста години /според зависи от карането де
/
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 61 госта