За мен, това е просто един електро-магнитен клапан.

Какво намерих и какво забелязах при дисекцията на тоз "мъртвец"!!!
При отварянето на капсуловката, се опасявах да не се разлетят разни джаджи, дето посе и в И-БЕЙ не можеш ги откри, да ама не. Нищо не се случи! Леко издърпах бялата капачка с двата щуцера, от вътре се накипри некаква си гейска мембрана с много, ама много кьорта(мизерия) по нея. Нищо чудно, че не работи(примерно)!!! Да де, ама в оста на розовата панте..., опс, мембрана се вижда, че има още една клапичка, като погледнете на една от снимките, ще видите, че под мембраната се виждат дупки, нещо като "хриле". Та принципа на работа е следния(през моя поглед де):
В неутрално положение, оста с мембраната е в горно положение, демек към бялата капачка, тогава малката клапичка е натисната от привода на най-горния щуцер, като се подаде ток на клемите и оста се изсули(дръпне) надолу, клаПИЧКАта се затваря и какво се случва незнам, но си мисля, че от прашоляка и мизерията се износва нещо и тоз клапан не ще и да откине, или ако откине то ще издиша.
Ми, това е! Нещо не съм на кеф и незнам дали съм писал разбираемо, ако има нещо, нема нищо.
Но пък с кеф строших един клапан за Вас, мили съфорумци!