Ето нещо ново Поло г40

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ето нещо ново Поло г40

Мнениеот doc_j » Вто 09 фев 2010 8:20

scirocco gt написа:
doc_j написа:Ами, споменавал ли съм някъде, че фирмата е замесена? Обаче започвам да оставам с това впечатление, след като ти се намеси. А дали ще остане - в момента зависи изцяло от теб.

Vizor, охлюва беше на негов колега в "Хед".....
И така, в понеделни бягам от работа, за да решим въпроса, отивам в "Хед" с турбината .....

Тук два пъти цитираш името на фирмата, макар и грешно (става въпрос за името на фирмата).
Кавото и да остане......., ако не направиш някои промени ще счупиш още една (турбина).
Мисля да не пиша повече, защото темата е неизчерпаема ...........

Не знам защо оставате с впечатлението, че виня фирмата. Все едно от моя часпром в "Омнител" при наличие на рекламация фирмата да тръгне да ме защитава. Не, аз си поемам отговорността, ако трябва връщам пари, ако трябва поправям скапаните телефони безплатно.
Ако някой е останал обиден, че от бързане не съм изписал правилно името на фирмата - извинявам се, знам, че е "Хеед 91".
По въпроса с промените - според мен е много несериозно твърдението, че не сме направили нещата като хората и че ще счупя още една турбина, дори тя да е перфектна, тъй като дори не сте виждали колата и кое как е направено (аз предложих да докарам колата, отговора беше "няма смисъл").
Темата не мисля, че е неизчерпаема, даже мисля, че се изчерпа отдавна, а в момента само удължаваме агонията.
Нищо, ще изкарам няколко месеца без кола, докато си стъпя на краката, тъй като ми писна да наливам всичко там, а през това време да не мога да помисля за здравословното си състояние, след което ще знам поне да не се доверявам току-така при нерегламентираните продажби.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 11 фев 2010 6:00

doc_j написа: след което ще знам поне да не се доверявам току-така при нерегламентираните продажби.
Парен каша духа казват хората.
Сега да те попитам - ти след като си искал да минеш по "тънката лайстна" защо си купил турбина за 400лв с неясен произход и неизвестен брой часове бъдеща работоспособност, като си се доверил на твой познат човек, който пък имал друг познат от когото я взимал, а пък негов познат я е карал на колата си... :screwy
Би трябвало да си напълно наясно, че купувайки турбина втора употреба през пета ръка най-малкото, което трябва да направиш е да отидеш да я рециклираш, но там идва тънкия момент, че със стойността на едно рециклиране тази част ти идва по-скъпа, отколкото да си я купиш нова...
Отделно, че на части втора употреба да търсиш гаранция е като да търсиш под вола теле, тоест твоето недоволство тук във форума е съвсем необосновано, знаейки че взимайки тази част ти рискуваш и не можеш да кажеш колко време ще издържи след това.
Вината си е изцяло твоя, давайки парите ти си знаел какъв риск поемаш, не виждам защо въобще си недоволен или може би искаш съпричастност за това, че си се прекарал.
На части втора употреба никога не можеш да кажеш кога им идва времето, рискът си е изцяло за твоя сметка.
Не разбрах обаче какво общо има фирмата Хеед в цялата тази ситуация и защо въобще Ицо си прави труда да пише в тази тема.
Също не разбрах защо са изтрити всички твои предишни мнения и силно ще се замисля над целия форум да се наложи забрана за редактиране на мнения след определен период от време точно заради тези ти действия.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Чет 11 фев 2010 8:33

vasstop написа:
doc_j написа: след което ще знам поне да не се доверявам току-така при нерегламентираните продажби.
Парен каша духа казват хората.
Сега да те попитам - ти след като си искал да минеш по "тънката лайстна" защо си купил турбина за 400лв с неясен произход и неизвестен брой часове бъдеща работоспособност, като си се доверил на твой познат човек, който пък имал друг познат от когото я взимал, а пък негов познат я е карал на колата си... :screwy
Би трябвало да си напълно наясно, че купувайки турбина втора употреба през пета ръка най-малкото, което трябва да направиш е да отидеш да я рециклираш, но там идва тънкия момент, че със стойността на едно рециклиране тази част ти идва по-скъпа, отколкото да си я купиш нова...
Отделно, че на части втора употреба да търсиш гаранция е като да търсиш под вола теле, тоест твоето недоволство тук във форума е съвсем необосновано, знаейки че взимайки тази част ти рискуваш и не можеш да кажеш колко време ще издържи след това.
Вината си е изцяло твоя, давайки парите ти си знаел какъв риск поемаш, не виждам защо въобще си недоволен или може би искаш съпричастност за това, че си се прекарал.
На части втора употреба никога не можеш да кажеш кога им идва времето, рискът си е изцяло за твоя сметка.
Не разбрах обаче какво общо има фирмата Хеед в цялата тази ситуация и защо въобще Ицо си прави труда да пише в тази тема.
Също не разбрах защо са изтрити всички твои предишни мнения и силно ще се замисля над целия форум да се наложи забрана за редактиране на мнения след определен период от време точно заради тези ти действия.

Виж к'во, попитаха ме какво е станало и аз отговорих. Защо взех турбината ли? Прочети пак предните ми мнения и ще разбереш, че посредник и гарант беше човек, на когото много, ама много вярвах. За това я взех. И бях уверяван, че всичко и е ОК и без рециклиране. Въпросния човек след това дори не изпълни уговорките от предния и по-предния ден, а реши да прехвърли вината върху самия мен.
Какво общо има "Хеед 91" като фирма? Нищо! Или поне аз така си мисля. Този въпрос би трябвало да е изяснен вече. Просто споменах къде отидох (когато я закупих дори не бях на територията им, а пред оградата, втория път ми казаха да вляза вътре). А на мен ми е чудно ти защо се месиш. И от кога потребителите активни най-вече в Off-Topic станаха толкова заинтересовани от силовия тунинг и решаването на проблемите свързани с него. И отново, ако прочетеш предните ми мнения ще разбереш защо мненията ми относно развитието на колата са изтрити.
За забраните - на мен ми е през халогена!!! Тия въпроси си ги решавайте в админската зона!
Аз спирам до тук, щото вече започвам да се повтарям, а не обичам! Квото имаше да се напише - написано е. Който иска - ще чете с разбиране, а не между редовете с цел придобиване на обща представа последвано от излишни нападки.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 11 фев 2010 14:10

doc_j написа:И от кога потребителите активни най-вече в Off-Topic станаха толкова заинтересовани от силовия тунинг и решаването на проблемите свързани с него.
Надявам се не визираш мен в този случай.

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 12 фев 2010 10:18

тук въпроса става ПРИНЦИПЕН

Визорчо решил че може да изклати един съфорумец в комбина с негов приятел и ...ей го на... случва се ...Нищо че целия форум вече е с по 2 обици на ухото от Визорчо...
Лошото е че покрай визора се намеси и имаето "ХЕЕД"... което пък от своя страна е създало двойнствено мнение за себе си... (Аз никога не съм имал забележка към собствениците или служителите там. както и нямам рекламации) а тук има теми в които се хвали фирмата ... има теми в които не се споменава с добро...

Като цяло Ицо с години се труди да покаже фирмата на какво е способна с няколкото сирокота, отстъпки, награди добри отзиви и ...т.н. а накрая 1-2 служителя да убият дългогодишен труд на реклама е малко гадно явление
АЗ ЛИЧНО МОГА ДА СПОМЕНАВАМ ИМЕТО НА ФИРМАТА САМО С ДОБРИ ЧУВСТВА

Турбина 2 ръка винаги е била "нож с две остриета" но като се купува от човек на който му се има(ше) доверие... все пак доколокото знам още няколко човека са потвърдили че луфтовете щели да се уплътнят от масления филм.... но за 2 часа работа..... е тъпо да се каже че е била ПЕРФЕКТНА
От тук нататък пазаруването от Визора винаги ще е под въпрос!!! с което той косвено вреди и на търговията в магазина в който работи но това е друга тема

Мисля че Дочката вече е преглътнал вътренето с турбото но винаги ще му остава лош привкус в устата като се сети за Визора а и мисля че нормалния изход от лошата ситуация е да се помогне от страна търговците за поправката на турбината (най малко)

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 12 фев 2010 23:16

Ето клипчетата от първото палене на колата с турбината

http://vbox7.com/play:bf4bbb49
http://vbox7.com/play:858b076e

За съжаление изкара я има, я не 10км............

Потребителски аватар
ANTOV_MS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANTOV_MS » Съб 13 фев 2010 3:40

Здравейте колеги, с риск да засегна някой хора искам да добавя няколко думи и аз.
По въпроса за турбото закупено от колега на Vizor-а се разбра каква е ситоацията. Вече е тоталка. А участието на Хеед 91 в продажбата му е никаква по думите на Vizor-а. Турбото е купено от колега на Vizor-а и хеед 91 има общо с това ,че те двамата работят там заедно и нищо повече.Поне така беше до последно.Vizor-а е посредника и гаранта за качеството на турбото ,но май само до извършване на сделката. След това да става к'вото ще. Колегата doc_j купува турбото на сляпо доверие и следваше монтажа.Няколко човека които сме виждали и преди тук-там читави турбини не останахме с добро мнение за това турбо още преди монтажа ,но се надиавах да грешиме. Е монтирахме го. Скапа се за норматив и колегата doc_j се свърза с Vizor-а за да се реши проблема.На случайна среща на която присъствах и аз Vizor-а каза че е говорил с неговият колега и каза да свалиме турбото да го занесеме в сервиза да го погледнат и да се реши проблема. Еми така и стана .Отиваме при тях и се оказва ,че Vizor-а изобщо не е говорил с колегата си за проблема. Предполагам се сещате как изглежда отстрани. Направо все едно сме отишли да правиме скандал без да се обадиме преди това.След няколко приказки кое какво и как Vizor-а направо започна да се нахвърля срещу нас че ние сме виновни и че нещо не сме направили както трябва а до момента нищо не беше казал въпреки че е наясно какво е правено. Аз осетих на каде отива работата и с предлог че ще изляза да пуша се разкарах.Малко след мен излезе и колегата doc_j и се върнахме в мойа сервиз.Около 5 мин. след нас пристига Vizor-а и започва да кълчи китки ,да се извинява че не бил виновен и т.н. Колегата му тръшна вратата за да се разкара и той се махна. Вие си направете извода какъв е аз си имам мнение вече и си знам кофти е за колегата doc_j. Доста интриги завъртя Vizor-а и започвам да си мисля че и тук е завъртял с негови исказваниа по нашият въпрос пред неговите колеги и за това да се получават тези спорове.И да ви кажа никак няма да се учудя ако се окажа прав.Замесвал ме е и мен имам опит вече но понеже останалите го познават какъв е и естественоние си се разбрахме.На Vizor-а съм му помагал винаги с каквото и както мога но започва да говори за мен доста нередни приказки и дори имаше наглоста да се искаже и пред мен по мой адрес.Случи се на бензиностанция ОМВ в Люлин и доста колеги могат да потвърдят. Естествено побърза да изчезне след това ,но пък като седне на компа и влезе тук му идва май повечко кураж. Драска пише квото му дойде само да е на всяка манджа мерудия. Но както и да е .
Колегата doc_j едвам смогна да купи друго турбо К24 на по-добра цена от 240 лева и видимо в много добро състояние с почти недоловими луфтове. За съжаление обаче непредвидени ситоацйи ще спрат работата по полото докато се отделят финанси за довършването му.

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 13 фев 2010 21:57

Скоро ще има благоприятна развръзка по случая, надявам се :!: Аз държа на името на фирмата! А фирмата, както всички знаят се състои от ръководсво и персонал. Щом държа на фирмата, държа и на персонала, в това число и на човека, който нахокахте. Аз лично смятам, че проблема не е бил в турбината. Тази турбина, както писах в някой от предишните си постове е на не повече от 5-6000км. и е свалена от кола / http://www.heed-auto.com/index.php?opti ... &Itemid=72\, която не имала нужда от смяна на турбо, защото си се движеше перфектно с нея. Но след смяната на собственост /на автомобила/ се наложиха някои промени,както ще видите от линка по горе. За да докажа, че при нас на първо място е клиента, предлагам да монтираме ние "новата" турбина, като в това число включим и настройка на моторната електроника на дино, при това абсолютно безплатно! Само да подчертая, че тези операции надхвърлят няколко пъти стойността на турбината, която колегата е заплатил!

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Съб 13 фев 2010 22:08

Евала това е джентълментска постъпка само 1но не разбрах от поста
"новата" ще рече друга турбина но за ваша или за негова сметка в смисал от вас монтаж всичко от него турбото или всичко от вас
Имах някво предчуствие че немаше да останат така нещата да се излагат големи хора :)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 13 фев 2010 22:25

snickers_ написа:Евала това е джентълментска постъпка само 1но не разбрах от поста
"новата" ще рече друга турбина но за ваша или за негова сметка в смисал от вас монтаж всичко от него турбото или всичко от вас
Имах някво предчуствие че немаше да останат така нещата да се излагат големи хора :)

Е не, то оставаше и турбина да му купят.... Не се излагай колега! Турбо 2ра употреба, монтирано сто години след покупката.... кой може да каже кво се е случило. Причините да умре може да са много...
Евала на Ицо, че отново поема нещата в свои ръце, макар да не е длъжен!

пп. Това е все едно да си купите от моргата скорости и след 1 месец да умрат и да ви ги вземат "гаранционно" - НИКОГА :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 13 фев 2010 22:36

Извинявам се и на двете страни, че мнението ми няма нищо общо с темата ..както е тръгнало ще намерят начин да се разберат, а и не мисля, че мога да кажа нещо полезно.....

Сникърс, човече ..... аз съм търпелива личност. Заради теб започнаха да се прокарват идеи правилата във форума относно правописа да се затегнат драстично. Първоначално бях против тази идея, защото не сме форум "родна реч", обаче ти нямаш спирка бе човек! Мажеш денонощно, ден след ден, 24/7/356, мнение след мнение ..... научи се да пишеш или просто спри ...... изпусни запетайка, сбъркай една дума .... ама погледни си постовете .... 40 000 човека се стараят да пишат що годе четливо ...ти мажеш с краката ...едно мнение не мога да ти прочета до края ...главата ме заболява ..... кой ще те вземе на сериозно в тоя живот така .......

Не си прави труда да ми отговаряш ..... също така не считай мнението ми за неуважително или тенденциозно!

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Съб 13 фев 2010 22:41

Няма кво да кажа освен да си жив и здрав,не те карам да ми четеш поста,който му трябва си го чете,а който не, го подминава и отива на следващото мнение :)

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 13 фев 2010 22:43

snickers_ написа:Евала това е джентълментска постъпка само 1но не разбрах от поста

Не сме се изложили! Престанете да се държите, все едно пред вас седи Слави Трифонов през студентските си години. Някой напише нещо и всички скачате, кой чул, кой недочул! Клавитуристи :horror:

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Съб 13 фев 2010 22:48

Както и да е, както искаш така го разбирай,темата се изчерпа и аз не мисля повече да спамя,че и без тва, не съм обичан много в тоя форум заради правописа,затова ще спра до тука,за да не ме баннат под некъв предлог ...

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Съб 13 фев 2010 23:08

snickers_ написа:Както и да е както искаш така го разбирай,темата се изчерпа и аз не мисля повече да спамя,че и без тва, не съм обичан много в тоя форум заради правописа,затова ще до тука!

Според мен освен правописа, трябва да има и смисъл в това което се пише, защото в противен случай се превръщате в клакьори! Появява се някой недоволен за нещо и 100 човека влизат в схема, която не познават.
Би трябвало да се обърне внимание и на двете страни и да се мери с един аршин!
Не чуствам вина, признавам си, но предпочитам всичко свързано с фирмата и нейните служители да завършва с хепи енд.
Някой ден, живот и здраве, може и да ме разберете :!:

Върни се в “Силов тунинг”