Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за пералня!?

Мнениеот Matematiks » Чет 11 фев 2010 6:23

Освен всичко друго. Милето както пере Уирпула не се и доближава-с еднакъв прах.
Майка ми има Уирпул а за при мацката ми послушах Гал и взех Миле-е пере мноооого по добре,незнам защо-пък нека е пералня на 10 години.През лятото ще забия и сушилня от същата марка :applause:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 фев 2010 10:06

br1lata88 написа:да эима една whirlpool с 6 години гаранця от тех маркет има на промоция эа 499 лв пак след 6 години (минимум) ще я мислим следващата

Няма смисъл да се мъчи и си троши нервите цели 6 години, за да установи, че гаранцията е нещо, за което трябва да просиш за милостиня. Или някакво условие ще си нарушил за да отпадне, или пък ще те накарат да я занесеш във "фирмения" сервиз, защото там имало "условия" да я тестват. И ще я закрепят временно с някоя част-шит, до следващия път и ще ти писне най-накрая...
А за шумната работа и тресенето няма гаранция, вината е твоя, че не си я нивелирал както трябва.
Аз не искам да карам нова Дачия, защото ще има гаранция, предпочитам Пасат без гаранция.

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Чет 11 фев 2010 17:32

Ljubon написа:
br1lata88 написа:да эима една whirlpool с 6 години гаранця от тех маркет има на промоция эа 499 лв пак след 6 години (минимум) ще я мислим следващата

Няма смисъл да се мъчи и си троши нервите цели 6 години, за да установи, че гаранцията е нещо, за което трябва да просиш за милостиня. Или някакво условие ще си нарушил за да отпадне, или пък ще те накарат да я занесеш във "фирмения" сервиз, защото там имало "условия" да я тестват. И ще я закрепят временно с някоя част-шит, до следващия път и ще ти писне най-накрая...
А за шумната работа и тресенето няма гаранция, вината е твоя, че не си я нивелирал както трябва.
Аз не искам да карам нова Дачия, защото ще има гаранция, предпочитам Пасат без гаранция.

колега ас работа в сервиэ эа бяла техника и това с гаранцията не е както го описфаш ти 6 години идвад да ти я оправят акоще да си на 30 км от града кадето е сервиэа
а втора употреба си слагаш таралеш в гащите даваш 200 300 лВ
да я купиш след два дена гръмне платка мотор спре четки иэносени лагери семеринг на не се энае колко години маншон протече и иэлеэе че караш пасат а си метнал пари като за мерцедес

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 фев 2010 18:25

br1lata88 написа:...а втора употреба си слагаш таралеш в гащите даваш 200 300 лВ
да я купиш след два дена гръмне платка мотор спре четки иэносени лагери семеринг на не се энае колко години маншон протече и иэлеэе че караш пасат а си метнал пари като за мерцедес

Колега, няма никакви таралежи, по-нагоре съм писал за рециклирани Миеле, имат две години гаранция. И има защо да я дават тази гаранция - сигурни са, че проблеми няма да има. Аз ползувам такава вече 5 години без никакви забележки, а работи ежедневно. И не случайно тежи 116 кг. - всичко в нея е много стабилно. На нашия пазар се продават евтини боклуци, според тънкия джоб на българския потребител, олекотени конструкции за икономия на материал, лоши и неоразмерени ел. инсталации, които горят, скапани програматори и помпи, ама ти ги знаеш по-добре тия работи, защото си в сервиз.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 11 фев 2010 19:07

всички ел.уреди 2ра употреба имат по 1 а на места и по 2 години гаранция :wink:
това в отговор на колегата с таралежа.
иначе перла05 рулз :bowdown

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Чет 11 фев 2010 19:29

[quote="parno"]всички ел.уреди 2ра употреба имат по 1 а на места и по 2 години гаранция :wink:
това в отговор на колегата с таралежа.
иначе перла05 рулз :bowdown[/quote
в благоевград гаранция эа втора употгеба никои не ти дава
при ваэ неэная как е а эа новите сте прави всички са боклуци

Потребителски аватар
shveda_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shveda_ » Чет 11 фев 2010 19:44

br1lata88 написа:
Ljubon написа:

колега ас работа в сервиэ эа бяла техника и това с гаранцията не е както го описфаш ти 6 години идвад да ти я оправят акоще да си на 30 км от града кадето е сервиэа

Да ама само през първите 2 години всичко ти е безплатно.През следващите 4 години са ти безплатни само частите а клиента си заплаща труда и посещението на техника.

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот br1lata88 » Чет 11 фев 2010 20:06

shveda_ написа:
br1lata88 написа:
Ljubon написа:

Да ама само през първите 2 години всичко ти е безплатно.През следващите 4 години са ти безплатни само частите а клиента си заплаща труда и посещението на техника.

това не важи эа всички промоций има и с пълна 6 годишна гаранция има и с такава само на частите
в краина сметка всеки има глава на раменете сам да си иэбира та да не се сърди после на другия

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 12 фев 2010 11:14

br1lata88 написа:...в благоевград гаранция эа втора употгеба никои не ти дава
при ваэ неэная как е а эа новите сте прави всички са боклуци

Ами колега, разглезили сте ги много търговците при вас, В София, както казва друг колега, гаранцията е 2 години /моя случай/ или минимум 1 година. А в крайна сметка, за новите уреди по родните магазини, не е толкова важно дали гаранцията е 2-4-6 години, а дали взимаш качествена и престижна марка с традиции. А такава марка на разумна цена тук може да се вземе само втора употреба. В подкрепа на втората употреба мога да допълня - преди 8 години взех рециклирани миялна BOSCH и английска готварска печка с две фурни и безброй екстри, тежи 120 кг. заради някакви керамични плочи по фурните. И двата уреда се ползуват ежедневно и след 8 г. работа само при мен са все още като нови. Е, разбира се, при покупката на такива уреди трябва да имаш малко нюх, да знаеш какво точно търсиш, кой модел от коя година е и какви са възможностите му. Но това в най-голяма степен важи и при покупката на стара кола, още повече, че в тоя случай няма гаранция и ако не си отваряш очите, ще се набуташ здраво, направо може да изгориш с парите.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 13 фев 2010 3:44

Колега за Марти 76 ли става дума?
аз имах вече проблем с мойта пералня и веднага ми я смениха за да не чакам поправка.Единственото дразнещо е че трябва да осигуриш приятел за качването и свалянето.Иначе както казах на пране сравнение няма нито на шумност :да:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 13 фев 2010 10:01

Matematiks написа:Колега за Марти 76 ли става дума?
аз имах вече проблем с мойта пералня и веднага ми я смениха за да не чакам поправка.Единственото дразнещо е че трябва да осигуриш приятел за качването и свалянето.Иначе както казах на пране сравнение няма нито на шумност :да:

Да колега, за тях става въпрос. Много са точни пичовете.
...А приятеля за качването трябва да е доста якичък, че тежат 116 кг. и са неудобни за носене тия пущини, изплъзват се от ръцете.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 16 юни 2011 16:18

Аз също съм чувал за рециклираните перални Миеле.
Приятел си купи такава (но нямаше гаранция) и съсвем скоро лагера започна да вие на умряло - а смяната му никак не била весела.
Аз лично винаги бих предпочел да си купя нов уред с гаранция (макар и по-ниско бюджетен), отколкото рециклиран.
Зависи и какво се разбира под "рециклиран", но при всички положения е бил използван стотици, дори хиляди пъти, преди да го купя аз, което мен лично не ме устройва.
Е, ако има пари за ново Миеле - тогава най-добре, но рециклирани...не го възприемам.

Относно сравнението между стар Пасат и нова Дачия....бих казал, че чисто нова Дачия е за предпочитане пред 15-20 годишен Пасат...но всеки си знае. :D

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 16 юни 2011 20:25

connor cane написа:Аз също съм чувал за рециклираните перални Миеле.
Приятел си купи такава (но нямаше гаранция) и съсвем скоро лагера започна да вие на умряло - а смяната му никак не била весела.
. :D

А от сервиза дето си питал са те отсекли главата не от раменете , а от кръстта, даже от коленете.
Хората са мислисза смяна на лагери, почти нищо не се разглобява, барабан не се вади.
Виж , ако е еднодневка с казан от карборан там е... реже се казана, лепи се... и , ако не протече може и да стане работата. Ти са Миеле с казан от пластмаса или подобна евтина дивотия да си чул ??

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 16 юни 2011 20:46

Gal написа:
shotik написа:А ние/с жена ми/ 24 г.ползваме Перла 04 :banana :applause: :beer :D :shock

Преди 17-18 години ми беше писнало да я ремонтирам всяка седмица, докато се запали програматора и я изхвърлих :lol:

Хах Вие сте демоде бре ние имаме една Перла 05 обаче :deal И все още работи - 20 год...
Иначе ако е възможно да се купи 06 или 07 ама сигурно във Варна не ги правят вече..

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Чет 16 юни 2011 21:02

bosh с обикновен програматор и големите лагери емалиран казан вечната пералня новите перални с капсоловани барабани тря се режат бая цирк пада с тях индезид особенно

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”