не работи единия цилиндър? Г3 1.8
не работи единия цилиндър? Г3 1.8
Здравейте колеги,колата е Г3 1.8 АБС двигател.Не ми работи единия цилиндър,все едно колата ми е дизел,а не бензин/газ
Смених кабели,свещите са нови,искра се вижда като извадя свеща...Искам да питам,дали би могло да е от дистрибуторна капачка, имам приятели при които от това се е оправило.Но пък има искра на свеща? Някой срещал ли е същия проблем? КАто заработят сервизите в понеделник,ще видя компресията,но искам да науча дали би могло да е от нещо срещано и друг път.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не работи единия цилиндър? Г3 1.8
Колега, проблема може да ти е от свещ! Ако от кабела си излиза искра, може самата свещ на въпостният цилиндър да не работи постоянно! Пробвай с друга свещ която работи!
Това не се сетих..не подозирах всъщност,че може като е нова да не работи
Ще пробвам.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако не си разбрал коя ти е свеща изкарваи кабелите един по един на работещ двигател,когато не се промени начина на работа то тва е не работещия цилиндър(свещ),а ако си го открил смени с друга свещ както казва колегата
- kibs
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах подобен проблем и се оказа слаба компресия на единия цилиндър! След смяната не усещам, че работи двигателя. Дано при теб да е нещо по-малко 

-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Има такова животно и полу-работещ кабел..ял съм го това.ако имаш съмнения за точния цилиндър взимаш нов кабел истински и менкаш.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
свещ,кабел,дистр. капачка,палец.......... 

Ако всичко по тоците е наред стигаш до варианта ниска компресия на един от цилиндрите.
Днес ходих в един сервиз,оказа се,че не могат да ми измерят компресия там,но пък вадиха и слагаха кабели,свещи... и не разбраха какво може да е.Погледнаха и ангренажния ремък,да не би да е прескочил или нещо такова,но си в наред.Колата остана само с едната свещ вкарана и си работеше,почти угасна,но работи.Дано измерването на компресия даде резултат някакъв,но все пак е странно.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
peshonp написа:Днес ходих в един сервиз,оказа се,че не могат да ми измерят компресия там,но пък вадиха и слагаха кабели,свещи... и не разбраха какво може да е.Погледнаха и ангренажния ремък,да не би да е прескочил или нещо такова,но си в наред.Колата остана само с едната свещ вкарана и си работеше,почти угасна,но работи.Дано измерването на компресия даде резултат някакъв,но все пак е странно.
Случвало ми се е да блокира повдигач...тогава клапана остава съвсем леко отворен и съответно дадения цилиндър не работи въобще или не еднакво с другите...тогава обаче има леки или по-сериозни детонации в колекторите.
С компресомер се хваща веднага дали някой цилиндъра работи или не.По движението на въздуха от и към цилиндъра пък може да се познае кой точно клапан не работи и да се види само неговия повдигач.
- DaNicHeLi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AGU 1999
Направи една диагностика!
Може да смуче въздух от някъде,провери маркучите за вакуум!
Може да смуче въздух от някъде,провери маркучите за вакуум!
прекъсвания се хващат ефикасно с мотор тестер в режим на работа - Парад на цилиндрите. там най добре се вижда кой как работи и добър диагностик с него хваща всичко!не се налага демонтажи и др дейности които оскъпяват ремонта! 

Май сложих край на сагата с цилиндрите.Днес измерих компресията... всичко е наред с нея.Оказа се,че гарнитурата на колекторните тръби пропуска и смуче въздух.Майстора го откри,като напръска с една спринцовка с бензин по гарнитурата и..колата заработва както си трябва,за малко
и после пак става като дизелов двигател. Благодаря на колегите за отговорите.Дано излезе само от това де,ще пиша после какво е станало.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”