не работи единия цилиндър? Г3 1.8

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

не работи единия цилиндър? Г3 1.8

Мнениеот peshonp » Съб 13 фев 2010 17:47

Здравейте колеги,колата е Г3 1.8 АБС двигател.Не ми работи единия цилиндър,все едно колата ми е дизел,а не бензин/газ :)Смених кабели,свещите са нови,искра се вижда като извадя свеща...Искам да питам,дали би могло да е от дистрибуторна капачка, имам приятели при които от това се е оправило.Но пък има искра на свеща? Някой срещал ли е същия проблем? КАто заработят сервизите в понеделник,ще видя компресията,но искам да науча дали би могло да е от нещо срещано и друг път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: не работи единия цилиндър? Г3 1.8

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 13 фев 2010 17:52

Колега, проблема може да ти е от свещ! Ако от кабела си излиза искра, може самата свещ на въпостният цилиндър да не работи постоянно! Пробвай с друга свещ която работи!

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Съб 13 фев 2010 18:08

Това не се сетих..не подозирах всъщност,че може като е нова да не работи :)Ще пробвам.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Съб 13 фев 2010 19:12

колега ако не си разбрал коя ти е свеща изкарваи кабелите един по един на работещ двигател,когато не се промени начина на работа то тва е не работещия цилиндър(свещ),а ако си го открил смени с друга свещ както казва колегата

Потребителски аватар
kibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kibs » Съб 13 фев 2010 19:45

Аз имах подобен проблем и се оказа слаба компресия на единия цилиндър! След смяната не усещам, че работи двигателя. Дано при теб да е нещо по-малко :да:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 14 фев 2010 17:11

Има такова животно и полу-работещ кабел..ял съм го това.ако имаш съмнения за точния цилиндър взимаш нов кабел истински и менкаш.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Нед 14 фев 2010 17:58

свещ,кабел,дистр. капачка,палец.......... :deal

kukera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kukera » Нед 14 фев 2010 18:53

Ако всичко по тоците е наред стигаш до варианта ниска компресия на един от цилиндрите.

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пон 15 фев 2010 19:51

Днес ходих в един сервиз,оказа се,че не могат да ми измерят компресия там,но пък вадиха и слагаха кабели,свещи... и не разбраха какво може да е.Погледнаха и ангренажния ремък,да не би да е прескочил или нещо такова,но си в наред.Колата остана само с едната свещ вкарана и си работеше,почти угасна,но работи.Дано измерването на компресия даде резултат някакъв,но все пак е странно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 15 фев 2010 20:13

peshonp написа:Днес ходих в един сервиз,оказа се,че не могат да ми измерят компресия там,но пък вадиха и слагаха кабели,свещи... и не разбраха какво може да е.Погледнаха и ангренажния ремък,да не би да е прескочил или нещо такова,но си в наред.Колата остана само с едната свещ вкарана и си работеше,почти угасна,но работи.Дано измерването на компресия даде резултат някакъв,но все пак е странно.

Случвало ми се е да блокира повдигач...тогава клапана остава съвсем леко отворен и съответно дадения цилиндър не работи въобще или не еднакво с другите...тогава обаче има леки или по-сериозни детонации в колекторите.
С компресомер се хваща веднага дали някой цилиндъра работи или не.По движението на въздуха от и към цилиндъра пък може да се познае кой точно клапан не работи и да се види само неговия повдигач.

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Пон 15 фев 2010 22:26

Направи една диагностика!
Може да смуче въздух от някъде,провери маркучите за вакуум!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 15 фев 2010 23:44

прекъсвания се хващат ефикасно с мотор тестер в режим на работа - Парад на цилиндрите. там най добре се вижда кой как работи и добър диагностик с него хваща всичко!не се налага демонтажи и др дейности които оскъпяват ремонта! :да:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Вто 16 фев 2010 21:22

Май сложих край на сагата с цилиндрите.Днес измерих компресията... всичко е наред с нея.Оказа се,че гарнитурата на колекторните тръби пропуска и смуче въздух.Майстора го откри,като напръска с една спринцовка с бензин по гарнитурата и..колата заработва както си трябва,за малко :) и после пак става като дизелов двигател. Благодаря на колегите за отговорите.Дано излезе само от това де,ще пиша после какво е станало.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”