Колеги извинявам се ако някъде има подобна тема но аз неуспях да намеря (Колата е Джета 1985г 1.6 ЕЗ с газ с 2е3 карб).Значи проблема е следния сутрин когато е мнго студено или когато съм я оставил много време вън и се опитвам да я запаля на гас, пали но трябва аз да и подавам газ най малко до 2000 оборота иначе паднал ли под 2000 започва да работи като на 3 цилиндъра и гасне .С вакумен изпарител съм някакъж турски един ми казва че е от него друг че не е .Имам също и пасат той е с електрически изпарител ловато и си пали на -10 без проблем с 2е2 карб.Ако сложа ловатото на Джетата ще се реши ли проблема иначе като си загрее се оправя.И на бензин ми е малко странно като я запаля сутрин стои на 700,800 оборота и като започне да загрява се вдигат не трябва ли да е обратно и като загрее ма безнин като натисна рязко гаста и за 1,2 сек се замисля препуква и чак тогава се изфорсира.
Приятелю, автоматичния ти смукач май никакъв го няма... що не идеш на карбураторджия да ти я оправи на бензин и като бонус предполагам ще заработи и на газ
Автоамтичния смукач си отваря и затваря ако може да ми препоръчате някои специалист за Пловдив и възможно ли да проблема да идва от там че карба е 2е3 и първа камера е по малка доколкото знам е за 1.3 а моята е 1.6
Колега, колата я закарай във Форд сервиз след затвора(Пловдив) и търси един майстор елконаджия там Бранко. Той се занимава само с коли с карбуратори,първо да ти центрова и поправи евентуално карбуратора и след това търси причината в газта.Аз съм много доволен от него, на старото поло след центровка колата стана оса на газ, след цяла година на ходене по мъки при други майстори.Това му е ГСм-0888612451