Значи ситуацията е следната. Патувах до северозападна България с колата (Г2 ГТИ 8в) и използвах момента да засега разхода. Налях до горе на ОМВ преди тръгване. Като се прибрах в София по ЕКУ бях минал 490 км. ЕКУ.то даваше 7.2 литра среден разход за цялото пътуване.
Сипах отново на ОМВ до горе и литрите бяха 32. Което си е маааалко над 6.5 среден разход както и да го погледнеш.
Нормално ли е да има такова отклонение? Дори като имаме предвид, че "до горе" е не съвсем ясно понятие, разлика от дори литър при двете сипвания би ме учудила, а и дори това не може да обясни разликата между 6.5 и 7.2.

разход - ECU и наистина
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не че съм притеснен, а ми е интересно по-скоро. Сега ще засека 200-на километра в градско да видя дали ще има разлика.
Колкото до гумите със сигурност има някакво отклонение от истината, но и при двата вида измерване 490-те километра пробег бяха взети от километража на колата, така че тук разлика няма.
Колкото до гумите със сигурност има някакво отклонение от истината, но и при двата вида измерване 490-те километра пробег бяха взети от километража на колата, така че тук разлика няма.
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ето ти две теми за размисъл ....
1во... този експеримент се прави на една и съща бензиностанция на една и съща колонка ... разликата в наклона може да ти даде до 1 литър отклонение на понятието "до горе"
2ро... "до горе" е много общо ... колко щраквания ... вчера пълних на ОМВ "до горе" и момчето ме пита "колко щраквания" ... аз казвам "ами поне + едно" (понеже не си спомням колко бяха предният път като казах до горе)... разликата м/у първо и 2ро беще 1.1 литър (в резултат колата ми гори м/у 9.5 и 10.5 градско
... няма идея от какво е това ... сори за офф-а) ... прави си сметките
Надявам се да съм ти помогнал ...
1во... този експеримент се прави на една и съща бензиностанция на една и съща колонка ... разликата в наклона може да ти даде до 1 литър отклонение на понятието "до горе"
2ро... "до горе" е много общо ... колко щраквания ... вчера пълних на ОМВ "до горе" и момчето ме пита "колко щраквания" ... аз казвам "ами поне + едно" (понеже не си спомням колко бяха предният път като казах до горе)... разликата м/у първо и 2ро беще 1.1 литър (в резултат колата ми гори м/у 9.5 и 10.5 градско

Надявам се да съм ти помогнал ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”