Привет колеги,
колата е Поло 97-ма 1.9 чист дизел - 64 коня. При ускоряване няма никаъв проблем, но когато я задържа на едни обороти за части от секундата прекъсва, все едно се дави. В такъв момент като я настъпя още се оправя. Дали за сапушени дюзи или нещо такова, защото на извънградско го прави само в началото - първите 100-тина километра?
Благодаря предварително
Поздрави

Прекъсва - 1.9Д 64 коня - Решено
- Luchezar_K
- Автомобил:
- Двигател:
Прекъсва - 1.9Д 64 коня - Решено
Последна промяна от Luchezar_K на Пон 30 мар 2009 8:30, променено общо 1 път.
- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
Re: Прекъсва - 1.9Д 64 коня
здр колега, имах същия проблем наскоро. При мен беше на около 2000 оборота и припушваше синьо освен че прекъсва. Оказа се датчика за температурата. Ако извадиш буксата на датчика и всичко е ок да знаеш че е от него. Някъде към 15 лв струваше, успех 

- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
опс, забравих да ти кажа че аз смених 2 датчика докато се оправи
. Съветвам те ако купуваш да е от А+ или друг магазин, препоръчан във форума

- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
И аз имах същия проблем и карам такова дизелово поло . И аз се бях видял в чудо с това прекъсване , както е писал колегата по - горе оказа се температурния датчик . Успех
- Luchezar_K
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви много колеги, аз вече си мислех че се е запушила я помпа я дюзи и се бях хванал за главата. Дано и при мен да е това, ще го взема при първа възможност.
:
Поздрави

Поздрави
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
аз карах известно време без такъв датчик (бил е прекъснат един кабел)забелязвах единствено малко по високи обороти през този период, така че колега като го смениш пиши дали се е оправило, УСПЕХ.
- Luchezar_K
- Автомобил:
- Двигател:
А къде точно е този датчик за температурата? Искам да я пробвам с изваден да видя как ще се държи и дали е от него, както колегата iavor84 каза.
Поздрваи
Поздрваи
- Milanski
- Двигател:
А къде точно е този датчик за температурата? Искам да я пробвам с изваден да видя как ще се държи и дали е от него, както колегата iavor84 каза.
Значи , колега датчика поне на моето поло се намира като застанеш пред колата , от главата излиза едно пластмасово съединение ( тройник ) , на който седи датчика ( за това съединение е закачен и горния маркуч , който отива в радиатора ) . Махаш му буксата и ако искаш да го свалиш има една скоба или щифт не знам как точно се казва , която се маха преди да го извадиш . А относно това да караш с извадена букса на датчика доколкото съм чувал като е извадена буксата свещите ти греят постоянно и може да изгорят според мен

- Luchezar_K
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсва - 1.9Д 64 коня - РЕШЕН
А добро утро колеги,
проблема е решен (да видим дали за постоянно), в неделя ми сложиха новия датчик от ул. Симеон - 26 лв. испански (дано е читав). Сега колата се държи идеално, няма прекъсване и хълцане
Айде със здраве, благодаря за съветите

проблема е решен (да видим дали за постоянно), в неделя ми сложиха новия датчик от ул. Симеон - 26 лв. испански (дано е читав). Сега колата се държи идеално, няма прекъсване и хълцане

Айде със здраве, благодаря за съветите

- Milanski
- Двигател:
Дано да нямаш проблеми
Аз за моя датчик италиански мисля , че беше дадох 30 лева с отстъпката иначе беше към 40 лева .

-
- Автомобил:
- Двигател:
а каква е ролята на температурния датчик за охлаждащата течност с пресъсването на колата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
grishitu написа:а каква е ролята на температурния датчик за охлаждащата течност с пресъсването на колата?
ми колега температурния дат4ик освен за температурата на антифриза дава инфо на компа,и вав зависимост колко е студена колата компа определя колко гориво да подаде,така 4е са пряко сварзани.успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсва - 1.9Д 64 коня - Решено
Колеги и при мен нещо такова се получава,Поло1.9-Д/64,от скоро като запаля и гасне веднага,после с ъс задържане на газта заработва двигатела и като тръгна около 2000 оборота ,прекъсва за секунда или както си върви снормална газ се изсилва двигатела без да подавам газта,Това го прави на градско.Като я натисна няма проблеми или на дълъг път също е добре.Като четох коментарите май,че и аз съм за температурен датчик.Около мен има Евро-07 и А+някой купувал ли е от тях и на какви пари се очаква да бъде.Лесно ли се сменя това чудо.Благодаря Ви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прекъсва - 1.9Д 64 коня - Решено
някои може ли да качи снимка на местоположението на датчика.
Върни се в “Дизелови агрегати”