проблем със скоростната кутия на голф 4 1.4 99 год
проблем със скоростната кутия на голф 4 1.4 99 год
Отскоро при каране на по-висока предавка и с по-висока скороста чувам отпред някакъв странен шум подобен на триена или стъргане!като съм на свободна по инерция пак се чува този шум и колкото по-бързо карам толкова е по интензивен!карах е на майстор и след като я вдигнахме във въздуха,запалихме я,включихме на скорост,майстора каза че шумът идвал от скоростната кутия,все едно няма масло!Но като го провери се оказа че има масло и дори каза че било хубаво!чува се точно като стъргане!аз нямам проблем с включването и изключването на предавките,тресене или нещо подобно!само този шум дето се чува сега!майстора каза че най вероятно ще трябва да купувам нова скоростна!някой може ли да ми каже какъв може да е проблема?!трябва ли да купувам нова скоростна или тази би могла да се ремонтира?Голф 4-1,4 99 год
Последна промяна от ivaka82 на Сря 17 фев 2010 16:08, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем със скоростната кутия на голф 4 1.4 99 год
Ами смени маслото, де! 
Задължително трябва да е пълна интетика, 75W90
Задължително трябва да е пълна интетика, 75W90
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна кутия DUW.
Има безброй теми във форума за нитовете на диференциала. Имал си късмет, че се е скъсал при ниска скорост и не ти е пробил кожуха, а се търкаля някъде вътре по зъбите на короната.
Моето категорично мнение е ремонт и забравяш. И да купиш друга кутия положението ще е същото след време. Особено ако е сглобявана в Братислава.
Има безброй теми във форума за нитовете на диференциала. Имал си късмет, че се е скъсал при ниска скорост и не ти е пробил кожуха, а се търкаля някъде вътре по зъбите на короната.
Моето категорично мнение е ремонт и забравяш. И да купиш друга кутия положението ще е същото след време. Особено ако е сглобявана в Братислава.
Мерси много!
дано да е наистина това проблема! а голям ли е ремонта?трябва да се отвори самата кутия и да се сменят нитовете ли?и колко пари излиза приблизително такъв ремонт? 
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Болтовете са малко под 150 кинта. Лошото е, че за да се стигне до тях се разглабя цялата кутия. Диференциала е чак в третия капак. Възможно е, но не е задължително да се наложи смяна и на лагера на вторичния вал, откъм короната.
Колко кинти взимат майсторите не знам. Ако имаш необходимия инструмент можеш и сам да го направиш. Не е кой знае каква философия.
Хубавото е, че като направиш процедурата, забравяш за скоростите.
Те ти eдна тема от братушките, да прочетеш.
Колко кинти взимат майсторите не знам. Ако имаш необходимия инструмент можеш и сам да го направиш. Не е кой знае каква философия.
Хубавото е, че като направиш процедурата, забравяш за скоростите.
Те ти eдна тема от братушките, да прочетеш.
Мерси много за информацията
дано се оправи с ремонт,да не се наага да купувам нова скоростна,че кой знае какви пари щр ми излезе!
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivaka82 написа:Мерси много!дано да е наистина това проблема! а голям ли е ремонта?трябва да се отвори самата кутия и да се сменят нитовете ли?и колко пари излиза приблизително такъв ремонт?
Труда е около 200 лв. Болтовете са 145-150 лв в аутоплюс.
02К 498 088 - каталожен номер.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”