Голф 4 - задна дясна врата отказа да работи тотално.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 - задна дясна врата отказа да работи тотално.

Мнениеот Limp » Чет 18 фев 2010 17:48

Днес с изненада отхрих, че дясната ми задна врата не и работи ... еми нищо! Само дето се отваря и затваря. Не се заключва с централното, нито от копчето на шоф. врата, не и работи ел. стъклото, нито светват лампите в купето, когато се отвори, а бе никаква комуникация няма с нея по никакъв начин :banghead: . Вчера същата врата издаваше странни звуци, когато исках да отварям/затварям прозореца, след малко се оправи и днес ми сервира тази изненада. Дори вече не се задейства фабричната аларма, лампичката не мига! Единственото нещо, което мога да се сетя е, че не стига никакъв ток до нея, но си признавам, че не разбирам.

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 - задна дясна врата отказа да работи тотално.

Мнениеот MKII 1.6EZ » Чет 18 фев 2010 20:54

Виж кабеляците при пантата. Свали кората и вътре гледай също. Кората е на болтове и щифтове. :beer

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Чет 18 фев 2010 21:29

Кабелите им хвърлих поглед, но така надали може да се види нещо, ще трябва да се разглабя вратата, а мен ме е страх да не счупя нещо, защото досега не съм я разглабял, но явно няма да се оправи от самосебе си:(

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Пет 19 фев 2010 18:06

Up, Някой нещо друго да ме посъветва? Искам да питам и корите на вратите как по-точно се махат? Имат два болта от долу и щипки, но може ли да махна само долната част или трябва да махна и горната черна част, където е копчето? И държи ли се нещо за долната част, кабели и т.н.?

Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Мнениеот rapo_vd » Пет 19 фев 2010 20:18

Limp написа:Up, Някой нещо друго да ме посъветва? Искам да питам и корите на вратите как по-точно се махат? Имат два болта от долу и щипки, но може ли да махна само долната част или трябва да махна и горната черна част, където е копчето? И държи ли се нещо за долната част, кабели и т.н.?

Махни гумента част, тази от средната колона до вратата и виж да не би да са прекъснати кабелите, че моите така бяха. :)

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Съб 20 фев 2010 12:20

Преди малко открих, че наистина са прекъснати кабелите там, като разръчках малко, ел. прозореза се свали 1см., но за жалост не се дигна :banghead: Сега не знам какво да правя, гледам кабели, ама не са явно прекъснати. Сега още по-зле със свален прозорец :|

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 20 фев 2010 12:56

Limp написа:Преди малко открих, че наистина са прекъснати кабелите там, като разръчках малко, ел. прозореза се свали 1см., но за жалост не се дигна :banghead: Сега не знам какво да правя, гледам кабели, ама не са явно прекъснати. Сега още по-зле със свален прозорец :|

Върви в някой квартален сервиз, ше ти го оправят за нула време... така с тиксо и дъвка трудно става!!

Потребителски аватар
Limp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Limp » Съб 20 фев 2010 13:06

За момента се справих като по чудо, проблемът е в една от жичките, явно разхлабена, за дълготраен ефект обаче, трябва по-добре да се направи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”