Оферта за стъклопакет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Оферта за стъклопакет

Мнениеот tatenceto » Сря 17 фев 2010 21:51

Колеги ако някой работи във фирма за дограми,да сподели колко би струвало,подмяната на стъклопакет с размери,2бр-1320Х720 и 2бр-1420Х520.В момента съм с бяло-бяло,бих искал да сложа К-стъкло.Че много конденз по стъклата.Щях да забравя,24мм стъклопакет,дограмата е ПВЦ.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Оферта за стъклопакет

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 17 фев 2010 22:20

И мислиш, че К-стъклото ще те спаси от конденза?! :shock

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 17 фев 2010 22:32

ChimeyJimmey написа:И мислиш, че К-стъклото ще те спаси от конденза?! :shock
Толкова много съм прочел и направил за това прозорче,че само това остана за подмяна.Външна изолация,вътрешна изолация,не се спира парното,проветрява се когато сме си в къщи редовно.В тази стая основно се спи.В другите стаи,с К-стъкло дограми, няма конденз,готви се дори без абсорбатор,спи се и там,китки има,конденз няма.За това вече се замислям за това К-стъкло.

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Сря 17 фев 2010 23:37

К-а стъклото има ефект,ако ти е откъм слънчева страна стаята,иначе не го ли огрява слънце,файда никаква. :да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 17 фев 2010 23:46

с К стъкло съм на южни стаи, със външна изолация и паааак чат пат има конденз

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 18 фев 2010 1:01

По-добре си проветри прилично помещението вместо да слагаш КА стъкло - конденза идва от спарване по принцип.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 18 фев 2010 18:09

Pavcho2 написа:По-добре си проветри прилично помещението вместо да слагаш КА стъкло - конденза идва от спарване по принцип.
Съгласен съм с теб,но само на този прозорец съм с обикновенни стъкла,и за това мисля да се пробвам със смяната им.А иначе се проветрява сутрин преди работа,вечер след и преди лягане.И не се спира парното.

Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

Мнениеот golf2949 » Чет 18 фев 2010 18:35

tatenceto написа:
ChimeyJimmey написа:И мислиш, че К-стъклото ще те спаси от конденза?! :shock
Толкова много съм прочел и направил за това прозорче,че само това остана за подмяна.Външна изолация,вътрешна изолация,не се спира парното,проветрява се когато сме си в къщи редовно.В тази стая основно се спи.В другите стаи,с К-стъкло дограми, няма конденз,готви се дори без абсорбатор,спи се и там,китки има,конденз няма.За това вече се замислям за това К-стъкло.

колега каква ти е вътрешната изолация.питам защото,ако е фибран или фибрант(незнам как се произнася правилно) плюс дограма и се получава направо запечатване.а що се отнася до ка стъклото вкъщи съм с такова и гипсокартон отвътре и до сега съм забелязал само 2 пъти и то много малки капчици когато в стаите е било студено,а когато не спирам климатика не се появява нито една капчица.поздрави

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 18 фев 2010 19:02

Мисля че вътрешната изолация е от фибран.Или друго,но не е стиропор.Повечето майстори и форуми казват че това е правилния начин.Прави ми впечатление че като стоя близо до въпросния прозорец,все едно духа отнякъде.А при другите не се усеща така.Някак си стоят по студено прозорците,които кондензират.

Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

Мнениеот golf2949 » Чет 18 фев 2010 19:51

колега не съм специалист по изолациите,но това според мен не правилно.на маисторите им е по лесно и по доходоносно да си налепят фибрана.а за това дали ти духа около прозореца трябжа да провериш и ако духа викай дограмаджиите,защото иначе какъв е смисъла на подмяната на стъклопакетите като духа от самата дограма.поздрави

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 18 фев 2010 21:00

Вземи свещ, запали я и виж пламъка. Ще разбереш дали духа.
Пък ако наистина духа, то това си е и естествена вентилация.

С тези вътрешни изолации, с тези латекси така запечатахме стените, че не влага,ами незнам какво ще има. Ужким за по-добро. Поне тавана да беше с варово боядисване, пък то латекс. За мен говоря, но сигурно така е и при Вас

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 19 фев 2010 14:45

аз съм изцяло южен апартамент. денем е жега и без парно. имаме външна изолация от 6см стиропор (за който казват, че диша), имаме и К-стъкло с К-то навътре и нощем/сутрин се събира много конденз. само проветрение го оправя. миналата година нямахме външна изолация и имахме конденз+мухъл, сега поне мухъл няма. Nii каза, че тяхната дограма била с някакви отвори за проветрение и нямат капка конденз. може и от дограмата да зависи.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 19 фев 2010 19:41

Rabbit написа:аз съм изцяло южен апартамент. денем е жега и без парно. имаме външна изолация от 6см стиропор (за който казват, че диша), имаме и К-стъкло с К-то навътре и нощем/сутрин се събира много конденз. само проветрение го оправя. миналата година нямахме външна изолация и имахме конденз+мухъл, сега поне мухъл няма. Nii каза, че тяхната дограма била с някакви отвори за проветрение и нямат капка конденз. може и от дограмата да зависи.
Това със свеща е пробвано,не духа.Аз съм изток-запад апартамент,и само на източната страна е конденза.В тази стая основно се спи.Проветрявасе редовно,остава или стъклопакет или комплект дограма,да се подменя.В кухнята се готви,без абсорбатор,и китки има и не се проветрява толкова често. Но и няма конденз.Та за това ми е питането,ако колега има фирма или работи в такава,да направя едното крило с К-стъкло.И ще си покаже дали е от него.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 20 фев 2010 12:09

Аз за това съм с дървена дограма със стъклопакет. Конденз няма!
Бай дъ уей разпробита ли ти е дограмата във въпросната стая?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 20 фев 2010 13:20

Колега проблема не е в стъклопакета.Това се получава защото помещението е много изолирано и въздуха не може да циркулира.Има едни клапи които се слагат на дограмата и проблема се решава.Аз съм със дървена дограма и пак в спалнята ми прави конденз.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”