Проблем с пръскалките на чистачките

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Проблем с пръскалките на чистачките

Мнениеот gadniqt » Съб 20 фев 2010 11:09

Проблема е че неискат да пръскат,само едната едвам едвам пръска,а другата само леко излиза течноста и се стича по капака :). Течност имам много,невиждам да са запушени нещо.....някакви идеи как да си ги оправя :)?
Колата е Г3 :)
П.П. търсих подобни теми,но явно ненацелвам какво да пиша в търсачката :)

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Re: Проблем с пръскалките на чистачките

Мнениеот Firestarter » Съб 20 фев 2010 11:27

Провери дали не са запушени,това става с карфица или игла.По тоя начин можеш също да си регулираш пръскалките.

Потребителски аватар
fitoplankton
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fitoplankton » Съб 20 фев 2010 11:35

И аз имам същия проблем , само че става въпрос за задната .. трябва да пробвам с иглата както казва колегата:)

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Съб 20 фев 2010 11:37

fitoplankton написа:И аз имам същия проблем , само че става въпрос за задната .. трябва да пробвам с иглата както казва колегата:)

Сега тъкмо това правех и се оказа, че като се разместят пръскалките се оправя :)...не са запушени,просто трябва да се нагодят в определено положение иначе неискат да пръскат струя,а само прикапват. Иначе небяха запушени :). Темата може да се затвори

Колега,за задната чистачка сега като четох темите проблема май няма се оправи само с карфица(там неможе да се мести пръскалката),нещо мернах из темите,че трябва да се разглабя нещо...ама незапомних точно темата коя беше :)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 20 фев 2010 11:48

Запушени са почисти ги. Няма такава опция само в определено положение да пръскат.

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Съб 20 фев 2010 11:52

znainainai написа:Запушени са почисти ги. Няма такава опция само в определено положение да пръскат.

Ами ако под отпушване се разбира да вкарам игличката само отпред на пръсаклаката...това го правих и не се оправи проблема,но като размествам пръскалките в други положения и се оправя...няма много логика,но е факт :)

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KARGO » Съб 20 фев 2010 11:53

gadniqt написа:Колега,за задната чистачка сега като четох темите проблема май няма се оправи само с карфица(там неможе да се мести пръскалката),нещо мернах из темите,че трябва да се разглабя нещо...ама незапомних точно темата коя беше :)

Може да се наглася и задната, но с кърфица в повечето случаи не може да се отпуше. И аз имах проблем с пръскалката на задната чистачка. Отпуших я с помощта на компресор. Проверих дали идва течност до тях. Изкарах "маркуча" и до него идваше течност. Запушването беше в дюзата за пръскане. Пуснах и 8 атмосфери въздух и от двете страни последователно и взе че се отпуши... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”