колеги не мога да отворя пасажерската врата - б3 90 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

колеги не мога да отворя пасажерската врата - б3 90 г.

Мнениеот jeriko » Съб 20 фев 2010 10:32

Колеги, помогнете! Предна дясна врата се заключи и не се отваря нито от вътре, нито от вън - сякаш нещо дърпа лостчето надолу. Централното ми е с вакуум, всички други врати се отварят нормално. Пробвам и с ключа, пак не става - стои под напън и не_ще. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да ми помогне. :( :( :(

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: колеги не мога да отворя пасажерската врата на пасат б3

Мнениеот znainainai » Съб 20 фев 2010 11:02

Явно е механичен проблем. Трябва да се свали кората. Но ще я попилееш. За да отвориш вратата трябва да освободиш петлето във заключващият механизъм. Отиди на някоя от другите врати и я излъжи все едно е затворена. Със отверка да я затвориш все едно чопът който е на купето я е затворил. Там гледай и ще видиш от долната страна има едно малко палче което държи петлето което се завърта и затваря вртата. Та трябва със тънка отверка или тел 3-4мм да натиснеш въпросното палче надолу и вратата ще се отвори. Правил съм го няколко пъти.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Re: колеги не мога да отворя пасажерската врата - б3 90 г.

Мнениеот altanivan » Съб 20 фев 2010 11:19

Колега това и на мен ми се е случвало!Оправията е да отвориш задната врата и от там с отверка развърташ болчето на предната дръжка(при теб може и да е шестограм,трябва ти по дълъг),сваляш я и гледай дали механизма е всичко по местото му!
Защото не може да свалиш предната кора без да отвориш вратата за да видиш от вътре какво е положението!

Потребителски аватар
jeriko
Автомобил: passat
Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000

Мнениеот jeriko » Съб 20 фев 2010 13:18

Благодаря колеги,с един електод бутнах петлето и отворих вратата ,махнах кората вътре един кабел заседнал върху лостчето.Проблема е решен благодаря отново за бързата помощ :обичам ви :обичам ви :обичам ви : vw fen : vw fen : vw fen

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Съб 20 фев 2010 19:59

Баща ми имаше подобен пробелм когато, преди караше пасат и ставаме сутринта да тръгваме за морето и шах мушка ключа в ключалката завърта го обаче палчето се вдига само до пловоната, и така 1 час игра то небеше опити за отваряне за пъхане на въжнца през горната страна на прозореца, :063: :063: и накрая, като се нервира и като изрита вратата в предния край и се отключи mhihi

Потребителски аватар
slavi_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi_tdi » Съб 27 фев 2010 22:41

altanivan написа:Колега това и на мен ми се е случвало!Оправията е да отвориш задната врата и от там с отверка развърташ болчето на предната дръжка(при теб може и да е шестограм,трябва ти по дълъг),сваляш я и гледай дали механизма е всичко по местото му!
Защото не може да свалиш предната кора без да отвориш вратата за да видиш от вътре какво е положението!

И аз колеги сам имал сащия проблем и я отворих точноо така.Аз сам с пассат б4 отварям задната врата и баркам през нея и развивам болчето на предната врата което даржи бравата.И вече като я свалиш бъркаш натискаш си палчето и отваряш.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 28 фев 2010 14:14

Описаните методи са пробвани и работят успешно, но все са за предна врата :banghead: Когато това се случи на задна врата мъката е страшна. Нито кора се сваля, нито има откъде да се бръкне да се отвие дръжката, нито да се откачи палчето на петлето :banghead: мъка. Требе да се жертва нещо, боята на калника от ръчкане с отверки и телове от вътрешната страна, кората на вратата или дръжката :horror:

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Вто 09 мар 2010 0:06

Аз имам проблем със задната врата,отваря се отвън,а от вътре не иска!Може ли да ми кажете,какво да я правя колата е пасат б3 става дума за дясна задна врата!Който може да помага,че при излизане секи се опитва да я отвори и накрая на някой ще му остане дръжката в ръцете :shock

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 09 мар 2010 9:03

sodata1 написа:Аз имам проблем със задната врата,отваря се отвън,а от вътре не иска!Може ли да ми кажете,какво да я правя колата е пасат б3 става дума за дясна задна врата!Който може да помага,че при излизане секи се опитва да я отвори и накрая на някой ще му остане дръжката в ръцете :shock

На долната част на бравата на вратата има едно малко лостче, дълго около сантиметър. То контролира дали ще може да се отваря и отвътре или само отвън с цел предпазване на децата на задната седалка да не ги изгубиш по трасето! :D Просто го бутни на другата страна и готово! Мисля, че даже имаше и картинка с едно детско личице и стрелка върху корпуса на бравата точно над лостчето.

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Вто 09 мар 2010 14:09

Мерси колега,ще го пробвам това дано да е от него не се бях сещал!Ама може ли само да се е мръднало,защото никой не го е пипал от само себе си стана така mhihi

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 09 мар 2010 16:09

sodata1 написа:Мерси колега,ще го пробвам това дано да е от него не се бях сещал!Ама може ли само да се е мръднало,защото никой не го е пипал от само себе си стана така mhihi

Ми малко ме съмнява само, но е по-вероятно като се излиза и някой като се хване за вратата да го бутне. ;)

Върни се в “Passat”