колеги не мога да отворя пасажерската врата - б3 90 г.
- jeriko
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000
колеги не мога да отворя пасажерската врата - б3 90 г.
Колеги, помогнете! Предна дясна врата се заключи и не се отваря нито от вътре, нито от вън - сякаш нещо дърпа лостчето надолу. Централното ми е с вакуум, всички други врати се отварят нормално. Пробвам и с ключа, пак не става - стои под напън и не_ще. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, да ми помогне.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: колеги не мога да отворя пасажерската врата на пасат б3
Явно е механичен проблем. Трябва да се свали кората. Но ще я попилееш. За да отвориш вратата трябва да освободиш петлето във заключващият механизъм. Отиди на някоя от другите врати и я излъжи все едно е затворена. Със отверка да я затвориш все едно чопът който е на купето я е затворил. Там гледай и ще видиш от долната страна има едно малко палче което държи петлето което се завърта и затваря вртата. Та трябва със тънка отверка или тел 3-4мм да натиснеш въпросното палче надолу и вратата ще се отвори. Правил съм го няколко пъти.
-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колеги не мога да отворя пасажерската врата - б3 90 г.
Колега това и на мен ми се е случвало!Оправията е да отвориш задната врата и от там с отверка развърташ болчето на предната дръжка(при теб може и да е шестограм,трябва ти по дълъг),сваляш я и гледай дали механизма е всичко по местото му!
Защото не може да свалиш предната кора без да отвориш вратата за да видиш от вътре какво е положението!
Защото не може да свалиш предната кора без да отвориш вратата за да видиш от вътре какво е положението!
- jeriko
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000
Благодаря колеги,с един електод бутнах петлето и отворих вратата ,махнах кората вътре един кабел заседнал върху лостчето.Проблема е решен благодаря отново за бързата помощ

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Баща ми имаше подобен пробелм когато, преди караше пасат и ставаме сутринта да тръгваме за морето и шах мушка ключа в ключалката завърта го обаче палчето се вдига само до пловоната, и така 1 час игра то небеше опити за отваряне за пъхане на въжнца през горната страна на прозореца,
и накрая, като се нервира и като изрита вратата в предния край и се отключи 
и накрая, като се нервира и като изрита вратата в предния край и се отключи 
- slavi_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
altanivan написа:Колега това и на мен ми се е случвало!Оправията е да отвориш задната врата и от там с отверка развърташ болчето на предната дръжка(при теб може и да е шестограм,трябва ти по дълъг),сваляш я и гледай дали механизма е всичко по местото му!
И аз колеги сам имал сащия проблем и я отворих точноо така.Аз сам с пассат б4 отварям задната врата и баркам през нея и развивам болчето на предната врата което даржи бравата.И вече като я свалиш бъркаш натискаш си палчето и отваряш.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Описаните методи са пробвани и работят успешно, но все са за предна врата
Когато това се случи на задна врата мъката е страшна. Нито кора се сваля, нито има откъде да се бръкне да се отвие дръжката, нито да се откачи палчето на петлето
мъка. Требе да се жертва нещо, боята на калника от ръчкане с отверки и телове от вътрешната страна, кората на вратата или дръжката 
Когато това се случи на задна врата мъката е страшна. Нито кора се сваля, нито има откъде да се бръкне да се отвие дръжката, нито да се откачи палчето на петлето
мъка. Требе да се жертва нещо, боята на калника от ръчкане с отверки и телове от вътрешната страна, кората на вратата или дръжката 
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Аз имам проблем със задната врата,отваря се отвън,а от вътре не иска!Може ли да ми кажете,какво да я правя колата е пасат б3 става дума за дясна задна врата!Който може да помага,че при излизане секи се опитва да я отвори и накрая на някой ще му остане дръжката в ръцете 
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
sodata1 написа:Аз имам проблем със задната врата,отваря се отвън,а от вътре не иска!Може ли да ми кажете,какво да я правя колата е пасат б3 става дума за дясна задна врата!Който може да помага,че при излизане секи се опитва да я отвори и накрая на някой ще му остане дръжката в ръцете
На долната част на бравата на вратата има едно малко лостче, дълго около сантиметър. То контролира дали ще може да се отваря и отвътре или само отвън с цел предпазване на децата на задната седалка да не ги изгубиш по трасето!
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Мерси колега,ще го пробвам това дано да е от него не се бях сещал!Ама може ли само да се е мръднало,защото никой не го е пипал от само себе си стана така 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
sodata1 написа:Мерси колега,ще го пробвам това дано да е от него не се бях сещал!Ама може ли само да се е мръднало,защото никой не го е пипал от само себе си стана така
Ми малко ме съмнява само, но е по-вероятно като се излиза и някой като се хване за вратата да го бутне.