картер голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

картер голф 4

Мнениеот Deroni » Съб 20 фев 2010 12:43

Преди няколко дена смених маслото, обаче днес се оказа, че сълзи от картера.Въпроса е дали може без да свалям картер с някакъв силикон и какъв да спра теча?Друтия е дали да пипам болтовете на картера-малко да се притегнат, обаче ми се струва мн рисковано.
Благодаря предварително!
Поздрави!
:roll:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: картер голф 4

Мнениеот Dead man » Съб 20 фев 2010 13:54

От къде точно сълзи ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 20 фев 2010 13:57

Ако сълзи от картера, в смисъл от гарнитурата на картера няма как да го запушиш без да свалиш картера, защото от топлината на двигателя ще падне лепилото. Погледни да не ти сълзи от филтъра за маслото, ако се намира над картера евентоално. Много ли ти сълзи ? Или само е увлажнен картера? Ако не губи масло колата не се занимавай! Ударял ли си картера? Ако е удрян няма начин да го поправиш ще сълзи доживот! Поне при мен беше така!

Потребителски аватар
venci_wrc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci_wrc » Съб 20 фев 2010 14:57

колега 4-ворката няма гарнитура на картера само със силикон е обаче за да ти стане хубаво трябва да го свалиш да го почистиш добре и тогава да нанасяш силиконо аз го правих с един черен силикон 12 лева беше издържа на 300 градуса мн готин колега има една особенност при свалянето на картера двата болта от страната на маховика мн кофти се отвъртат най лесно е с шестограм с глава приятна работа :wink:

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Съб 20 фев 2010 15:24

сълзи отпред и видимо се вижда ама не е малко защото го завихря от въздуха и бая цапа.Прави и малка локвичка за няколко дена.Ще го следя.Ще пробвам да изчистя хубаво бензин или несто друго и да намацам силикон.Ако не стане то ясно какво ще става.Незнам дали да не натегна болтовете съвсем малко.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 20 фев 2010 15:35

Колега, изчисти картера ако имаш възможност, за да видиш добре от къде тече. Не го знам картера алуминиев ли е, или ламаринен, но има вероятност да е спукан щом като ти прави петно под колата. Не мисля че маслото когато колата не работи минава над ръба на картера.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Съб 20 фев 2010 15:46

ясно си личи че сълзи между блока и картера.Търси се магарията, ако има такава да не махам картера да точа масло и пак да го сипвам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”