Преди няколко дена смених маслото, обаче днес се оказа, че сълзи от картера.Въпроса е дали може без да свалям картер с някакъв силикон и какъв да спра теча?Друтия е дали да пипам болтовете на картера-малко да се притегнат, обаче ми се струва мн рисковано. Благодаря предварително! Поздрави!
Ако сълзи от картера, в смисъл от гарнитурата на картера няма как да го запушиш без да свалиш картера, защото от топлината на двигателя ще падне лепилото. Погледни да не ти сълзи от филтъра за маслото, ако се намира над картера евентоално. Много ли ти сълзи ? Или само е увлажнен картера? Ако не губи масло колата не се занимавай! Ударял ли си картера? Ако е удрян няма начин да го поправиш ще сълзи доживот! Поне при мен беше така!
колега 4-ворката няма гарнитура на картера само със силикон е обаче за да ти стане хубаво трябва да го свалиш да го почистиш добре и тогава да нанасяш силиконо аз го правих с един черен силикон 12 лева беше издържа на 300 градуса мн готин колега има една особенност при свалянето на картера двата болта от страната на маховика мн кофти се отвъртат най лесно е с шестограм с глава приятна работа
сълзи отпред и видимо се вижда ама не е малко защото го завихря от въздуха и бая цапа.Прави и малка локвичка за няколко дена.Ще го следя.Ще пробвам да изчистя хубаво бензин или несто друго и да намацам силикон.Ако не стане то ясно какво ще става.Незнам дали да не натегна болтовете съвсем малко.
Колега, изчисти картера ако имаш възможност, за да видиш добре от къде тече. Не го знам картера алуминиев ли е, или ламаринен, но има вероятност да е спукан щом като ти прави петно под колата. Не мисля че маслото когато колата не работи минава над ръба на картера.