сбъркан фиш

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
rosen1212
Автомобил:
Двигател:

сбъркан фиш

Мнениеот rosen1212 » Нед 21 фев 2010 18:51

Здравейте колеги,
днес ме спряха за невключени светлини и ми написаха фиш за 20 лв. Открих че са ми сбъркали ено от последните числа на ЕГНто ,както и точката от параграфа , освен това няма подпис на контролния орган, както присъства текста само "без светлини" а аз в момента на спирането си ги бях включил - просто ме бяха видяли че се движа в далечината без светлини през деня 14часа беше слънчево.

Въпроса ми е Имате ли опит с неплащането или оспорването на фиш - какви са последствията?
Благодаря Ви предварително

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Re: сбъркан фиш

Мнениеот guzarin » Нед 21 фев 2010 19:14

Колега ако не го платиш до 1 седмица автоматично става акт. Не се занимавай с глупости отиваш в първата банка даваш 20 лв плюс там колкото струва превода дават ти бележка че е платено и си свиркай

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Нед 21 фев 2010 22:49

колега щом са ти сбъркали егенето не се занимаваи да плащаш

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Нед 21 фев 2010 23:40

golf2_forever написа:колега щом са ти сбъркали егенето не се занимаваи да плащаш

тогава всъщност след като е объркано егн-то дали ще се води на тове име ? :roll:

Потребителски аватар
Recar0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Recar0 » Пон 22 фев 2010 11:02

Правили ли са ти проверка от централата като те спряха? Защото примерно в регистъра на КАТ аз съм записан с малко по-различно име от това по лична карта и като ми писаха акт преди време в него фигурираше другото име, но това не ме избави от наказанието :)

Потребителски аватар
vvgg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vvgg » Пон 22 фев 2010 11:15

фишовете не се обжалват 6ом си го подписал.

rosen1212
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen1212 » Пон 22 фев 2010 11:21

не се обаждаха в централата

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Вто 23 фев 2010 0:07

тогава си свиркаи и хич да не ти пука щом са ти объркали егн-то значи нямаш нищо на твое име за плащане

Потребителски аватар
Recar0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Recar0 » Вто 23 фев 2010 3:24

Не е така, точно на НЕГОВО ИМЕ има да плаща :D Явно тук няма да получиш конкретен отговор, отговарящ на очакванията ти.. Най-добре си плащай фиша и после по живо, по здраво :beer

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Вто 23 фев 2010 3:37

guzarin написа:Колега ако не го платиш до 1 седмица автоматично става акт. Не се занимавай с глупости отиваш в първата банка даваш 20 лв плюс там колкото струва превода дават ти бележка че е платено и си свиркай

Аз до колкото знам фиша не може да се обжалва, но и няма срок на плащане. Че все някога ще го платиш е ясно, няма да се отървеш. И това ще стане като отидеш да си плащаш данъка на колата примерно... За момента съм с 2 фиша и нито един не е платен, а и не са ме търсили...

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 23 фев 2010 9:55

rosen1212 написа:Здравейте колеги,
днес ме спряха за невключени светлини и ми написаха фиш за 20 лв. Открих че са ми сбъркали ено от последните числа на ЕГНто ,както и точката от параграфа , освен това няма подпис на контролния орган, както присъства текста само "без светлини" а аз в момента на спирането си ги бях включил - просто ме бяха видяли че се движа в далечината без светлини през деня 14часа беше слънчево.

Въпроса ми е Имате ли опит с неплащането или оспорването на фиш - какви са последствията?
Благодаря Ви предварително

http://fish.mvr.bg/ <- тука можеш да си направиш справка за задължение по фиш.

Не вярвам регистрационния номер на колата да са го сгрешили. По него, така да се каже, ще те намерят.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 23 фев 2010 10:08

benzino написа:
guzarin написа:Колега ако не го платиш до 1 седмица автоматично става акт. Не се занимавай с глупости отиваш в първата банка даваш 20 лв плюс там колкото струва превода дават ти бележка че е платено и си свиркай

Аз до колкото знам фиша не може да се обжалва, но и няма срок на плащане. Че все някога ще го платиш е ясно, няма да се отървеш. И това ще стане като отидеш да си плащаш данъка на колата примерно... За момента съм с 2 фиша и нито един не е платен, а и не са ме търсили...

всяко данъчно или друг вид задължение към държавата има давност.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 23 фев 2010 10:58

kriso_g написа:
golf2_forever написа:колега щом са ти сбъркали егенето не се занимаваи да плащаш

тогава всъщност след като е объркано егн-то дали ще се води на тове име ? :roll:

Ем няма как да се води на негово име, като са сбъркали ЕГН-то, така че колегата спокойно може да не го плаща... На мен преди 4 години бяха объркали номера на колата, вместо 4137, 1437, и не го платих засега няма проблем mhihi
Така че си карай и си пускай сфетлините по-рано :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”