Здравейте колеги,
Имам въпрос относно съединителя на моят Голф 4 TDI 110hp 1999... Още като го взех съединителя му беше много твърт сега ми се струва яе е станал по-твърд и под това разбитам колкото да речем на Москвич даже повече... Искам да попитам това от какво може да е? До колкото знам е хидравличен. Ако се смени притискателния и феродовия диск дали ще се оправи или и маховика има нещо общо?

Голф 4 Проблем със съединителя
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 Проблем със съединителя
До колкото съм запознат има горна и долна помпа за съединителя. Провери ги.
аз да ти кажа лично за моята 3ка скъсах жилото на съединителя, смених го с ново и стана още по твърд,след това смених феродото и стана уникално мек.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
gomez написа:До колкото съм запознат има горна и долна помпа за съединителя. Провери ги.
Аз до колкото знам(виждал) си е една на АХФ.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Педала ти е с помпи, но те като се издънят... за 2-3 натискания педала ти остава долу... такаче феродов евентуално и притискателен дист... ако не тресе маховика няма нужда да се сменя
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Педала ти е с помпи, но те като се издънят... за 2-3 натискания педала ти остава долу... такаче феродов евентуално и притискателен дист... ако не тресе маховика няма нужда да се сменя
Мдааа сменяш всичко комплект без маховика /връщаш стария в представителството и ти е на далавера/ и после като натиснеш педала ще си мислиш че нещо се е откачило и не е свързан към съединителя толкова лекичък става

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lecsos написа:Здравейте колеги,
Имам въпрос относно съединителя на моят Голф 4 TDI 110hp 1999... Още като го взех съединителя му беше много твърт сега ми се струва яе е станал по-твърд и под това разбитам колкото да речем на Москвич даже повече... Искам да попитам това от какво може да е? До колкото знам е хидравличен. Ако се смени притискателния и феродовия диск дали ще се оправи или и маховика има нещо общо?
Проблема ти е от притискателният диск. Не търси причина в горна и долна помпа (долното не е помпа ама повечето така му викат

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам комплект феродов и огледален с лагер на лук ще се разберем за цената почти нов е , ако има интерес званни ми на 0884 955 166 Наско .
viewtopic.php?f=45&t=146924

viewtopic.php?f=45&t=146924

Благодаря на всички за отговорите.
Вчера ми смениха притискателен и феродов и педала доста умекна и вече си отделя ниско както е носрмално. За щастие маховика беше в добро състояние
.
Относно колегата junakov късно видях съобщението ти пък и бях решил да взема чисто нов рециклиран от VW... Само да знае че този притискателен дето е свален от 110hp мотор не става на 90hp както и феродовия имат малки разлики...
Вчера ми смениха притискателен и феродов и педала доста умекна и вече си отделя ниско както е носрмално. За щастие маховика беше в добро състояние

Относно колегата junakov късно видях съобщението ти пък и бях решил да взема чисто нов рециклиран от VW... Само да знае че този притискателен дето е свален от 110hp мотор не става на 90hp както и феродовия имат малки разлики...
Върни се в “Дизелови агрегати”