БTK vs Scuba - 2:1

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: БTK vs Scuba - 2:0

Мнениеот rosy » Нед 21 фев 2010 0:11

Pichaga написа:е нали, който звъни той плаща

Е да де. И при 95% монопол на Виваком, ако често ти звънят на стационарния шанса другия да се набута с доста по-скъп разговора е 95 процентен..Малко кофти е :|

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 21 фев 2010 0:43

rosy написа:Е кое му е супер краткия период? Преносимостта при фиксираните номера е от 1 юли 2009 г. За тези 8 месеца нищо кой знае какво не се случи, а и няма кой знае каква алтернатива. ...

Ами сравнявам 8-те месеца спрямо дооста години мъчене на алтернативните оператори преди това (говоря като Орбител, Некском, ITD и т.н) :lol: 5 % за 8 месеца и 5% за няколко години е голяма разлика.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Нед 21 фев 2010 0:50

Всъщност истината е, че фиксираната телефония е отживелица и нищо кой знае какво няма да се промени на този пазар. А и нито Глобул, нито Мтел не си дават кой знае колко зор да предложат нещо интересно в тази сфера..
Поне аз за 8 лв разлика няма да ходя да се занимавам.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 21 фев 2010 9:12

Проблема на БТК и на обсужването им е в това, че никой от служителите им не иска да закрива телефонни постове, защото това за него е личен минус. Такава им е тъпата търговска политика. Но човек като ги понатисне и няма къде да ходят!!! :twisted:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 21 фев 2010 10:28

Скубич твоето е песен ... :banghead:
Преди 17 години купихме апартамента, в който живеем и си прехвърлихме всичко, освен телефона, защото тогава в БТК беше някакъв хаус и след няколко опита се отказахме. Не помня точно, но трябваше да подкупваме и т.н. за да стане нещо :roll:
И така до ден днешен ...
Разликата е, че сега не става с нотариален акт.
И сега положението е:
- искаме да сменим плана - трябва титуляра (сами се сещате след 17 години ...)
- искаме да го спрем - трябва титуляра
- за прехвърляне към друг оператор и дума не може да стане

edit: Пишейки този пост се сетих, че преди 3-4 дни писах мейл на Виваком и сега проверих за отговор.
Изненада :shock
Уважаеми г-н ....,
Бихме искали да Ви информираме, че е необходимо да посетите магазин на VIVACOM,

където срещу представяне на нотариален акт на жилището и документ за самоличност,

ще можете да подадете заявление за Преименуване на телефонния пост.

Благодарим Ви, че използвахте онлайн канала на VIVACOM!

Явно си подобряват къстъмър сървиса и бързо отговарят :Mr Green Fun
Сега остава и това заявление да не се забие в 3та глуха :bishop
Това ми показва, че в магазините и на телефоните за клиенти са некомпетентни и нямат желание за работа, защото всички, които питах казваха, че няма как. Ми вдигнете телефона и питайте някой знаещ :012:

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 21 фев 2010 11:09

Дашо написа:Проблема на БТК и на обсужването им е в това, че никой от служителите им не иска да закрива телефонни постове, защото това за него е личен минус. Такава им е тъпата търговска политика....

Да това за съжаление е цялата истина, но не исках да го казвам. Никой няма интерес да си губи клиентите .... само да не си мястото на клиента, който иска да се откаже от услугата или да работиш в БТК и да се занимаваш с това...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Нед 21 фев 2010 12:17

Дашо написа:Проблема на БТК и на обсужването им е в това, че никой от служителите им не иска да ...

Ооооооо.. за обслужването ли искате да говорим? Там съм компетентен.
Реална случка от преди 2 седмици.
В четъвртък се разваля телефона. Обаждам се от чужд телефон да пратят екип да види за какво иде реч.
"ОК господине. Утре (петък) м/у 11:00 и 14:00 ще мине екип. Да има човек в апартамента"
Петък вечер се прибирам, жена ми вика "Никой не дойде". ОК. Обаждам се пак
"Вчера звънях, казахте че ще дойде екип. Никой не дойде"
Отговор (на пачата с/у мен) "Еми не знам защо не са дошли господине"
Баси.. аз ли да знам защо не са дошли?
""ОК господине. Утре (събота) м/у 11:00 и 14:00 ще мине екип. Да има човек в апартамента"
В събота се повтаря историята от петък. И същия отговор - не знаели защо не е дошъл ЕКИПЪТ!!!
След поредния разговор обещават че в неделя вече ще мине екип
В неделя вечер провеждам АБСОЛЮТНО същия разговор - не знаели защо не са дошли - искам да отбележа, че това вече е ТРЕТИЯ път в който екипът им не идва. Аз разбира се съм вън от всички нерви които имам, крещя по телефона, псувам, ядосвам се.. а пачата от другата страна на слушалката си го мести от левия в десния крачол (техните служителки имам чувството че си имат пениси - иначе няма как да си го местиш от левия в десния)
Разгеле в понеделник дойдоха. И когато вчера ме питаха защо искам да се откажа от техните услуги им разказах всички - ама хората в магазина не били виновни. Кво ме боли мен човека в магазина? Аз просто искам да се откажа от БТК като цяло.
Проблема е, че мисленето им още е на държавни чиновници. И още не могат да разберат че вече не са монополисти. И че Глобул ми свалят звезди, търсят ме като клиент, правят ми намаления (имам 4 мобилни телефона при тях).. А Виваком просто нямат търговски нюх - свикнали са да са монопол и не правят НИЩО за да си задържат клиентите. Напротив - имам чувството че насила ги карам да бачкат - обидени са ми за това, че изполвам тяхна услуга.. Абе.... не ми се говори - КРЕТЕНИ. Надявам се скоро да приключа с тях и повече никога през живота си да нямам допир с тази компания

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Пон 22 фев 2010 7:42

разликата при обаждане от страна на абонат на Виваком на стационарна телефония към абонат на фиксиран на МТЕЛ и ГЛОБУЛ е около 1-2ст макс. При 0.13 лв първоначално таксуване тази разлика се избива в пъти :)

Последна промяна от moleo на Пон 01 мар 2010 7:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 24 фев 2010 14:26

2:1 - успяхме да подадем молба. Днес беше голямо увещаваше... "Ама имаме програма за 3 лв.месец с толкос и толкос минути... помислете... защо да не пробвате...". Викам "НЕ ЩА БЕЕЕ. писна ми от вас. махам се. Не 3 лв..1 стотинка на месец вече не искам от вас...И пари да ми давате месечно пак не искам.."
Не успяха да ме разубедят де.
След 3 дена се надявам да е 2:2

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Re: БTK vs Scuba - 2:1

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 19 апр 2010 14:26

Извинявам се че ползвам темата, но за да не отварям нова ще си задам въпроса тук.
Ситуацията е следната. Преди 1 година реших да си пусна интернет на BTC ADSL. Поръчах си wi-fi модема по интернет и всичко необходимо ми дойде вкъщи (не съм ходил до офиси). На 26 март 2010 изтече договора. В общите условия пише, че след изтичане на договора, той автоматично се продължава в срок 1 месец. Днес реших да отида до офиса на БТК и да подам зявление за прекратяване на услугата. НО изненада.... договора ми автоматично се е продължил не с 1 месец, а с 1 година. Кажете какво да правя.. КЗП или просто да си чакам да ми изтече договора ... още 1 година със смотан интернет.
Ето и общите условия относно прекратяването на договора
3. Срок на Договора и влизане в сила
3.1. Договорът между Потребителя и БТК за предоставяне на Услугата VIVACOM Net влиза в сила от датата на подписване на Заявлението/Договор за ползване на Услугата VIVACOM Net за Услугата VIVACOM Net „Инсталирай сам”.
3.2. Договорът между Потребителя и БТК за предоставяне на Услугата VIVACOM Net влиза в сила от датата на подписване на Констативния протокол във всички други случаи, освен посочения в т.3.1.
3.3. Потребителят е съгласен да използва и заплаща Услугата VIVACOM Net, в зависимост от избраната със Заявлението/Договор за ползване на Услугата VIVACOM Net опция, безсрочен договор или за 12 (дванадесет) или 24 (двадесет и четири) месеца, считано от датата на подписване на Заявлението/Договор в случай по т. 3.1 или на Констативния протокол във всички останали случаи.
3.4. В случай, че в Договора не е посочено друго, след изтичане на избрания със Заявлението/Договор срок, същият автоматично се продължава за нов срок от 1 (един) месец, докато една от страните не уведоми другата с едномесечно писмено предизвестие за намерението си да прекрати ползването на Услугата преди изтичане на първоначално уговорения срок или съответния срок, за който е продължен Договора.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 19 апр 2010 14:35

Re5Pec7 написа:Извинявам се че ползвам темата, но за да не отварям нова ще си задам въпроса тук.
Ситуацията е следната. Преди 1 година реших да си пусна интернет на BTC ADSL. Поръчах си wi-fi модема по интернет и всичко необходимо ми дойде вкъщи (не съм ходил до офиси). На 26 март 2010 изтече договора. В общите условия пише, че след изтичане на договора, той автоматично се продължава в срок 1 месец. Днес реших да отида до офиса на БТК и да подам зявление за прекратяване на услугата. НО изненада.... договора ми автоматично се е продължил не с 1 месец, а с 1 година. Кажете какво да правя.. КЗП или просто да си чакам да ми изтече договора ... още 1 година със смотан интернет.
Ето и общите условия относно прекратяването на договора
3. Срок на Договора и влизане в сила
3.1. Договорът между Потребителя и БТК за предоставяне на Услугата VIVACOM Net влиза в сила от датата на подписване на Заявлението/Договор за ползване на Услугата VIVACOM Net за Услугата VIVACOM Net „Инсталирай сам”.
3.2. Договорът между Потребителя и БТК за предоставяне на Услугата VIVACOM Net влиза в сила от датата на подписване на Констативния протокол във всички други случаи, освен посочения в т.3.1.
3.3. Потребителят е съгласен да използва и заплаща Услугата VIVACOM Net, в зависимост от избраната със Заявлението/Договор за ползване на Услугата VIVACOM Net опция, безсрочен договор или за 12 (дванадесет) или 24 (двадесет и четири) месеца, считано от датата на подписване на Заявлението/Договор в случай по т. 3.1 или на Констативния протокол във всички останали случаи.
3.4. В случай, че в Договора не е посочено друго, след изтичане на избрания със Заявлението/Договор срок, същият автоматично се продължава за нов срок от 1 (един) месец, докато една от страните не уведоми другата с едномесечно писмено предизвестие за намерението си да прекрати ползването на Услугата преди изтичане на първоначално уговорения срок или съответния срок, за който е продължен Договора.

Ами колага защо питаш,като в договора е ясно упоменато,приготви се с няколко кила нерви и отивай да се разправяш с тях :beat_butt2

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 19 апр 2010 14:49

Ами защото така упорито ме убеждаваха, че е удължен с 1 година, че чак се замислих. Това което е при мен не е точно договор, а констативен протокол. В него пише, че се спазват Общите условия, които са публикувани на уебсайта им. А на уеб сайта им пише това, което съм цитирал по-горе.
Ето го и протокола, който имам.
http://store.picbg.net/pubpic/79/27/32e14654c0407927.JPG

Като ги попитах защо в общите условия пише, че се удължава с 1 месец те ми вдигат раменете. Ядосах се и си тръгнах.
Или аз пропускам нещо, или те ме въртят.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пон 19 апр 2010 14:55

Re5Pec7 написа:.....или те ме въртят.

същият автоматично се продължава за нов срок от 1 (един) месец, докато една от страните не уведоми другата с едномесечно писмено предизвестие за намерението си да прекрати ползването на Услугата

удължава ти се месец за месец, но трябва да подадеш предизвестие за месец напред
с други думи те въртят

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Пон 19 апр 2010 14:59

А какво да предриема... да си нося този протокол и лаптопа, да вляза в интернет да им покажа Общите им условя или направо КЗП... не искам още една година да се мъча с тях. А и ако действително е удължен с 1 година не нарушават ли така точно тези общи условия, които са написани от тях? Просто в момента не знам какво да правя. Затова и се обърнах към вас.

Току що се обадих на телефон 123 и се поскарахме малко със служителката. Според нея от 2007г. имало влезли в сила някакви Специални общи условия и щом съм сключил договора 2009, значи съм бил съгласен с тях. На въпроса ми къде мога да ги видя тези толкова специални условия, тя ми казва на сайта. Влизам веднага в сайта им и й цитирам, че в условията пише за удължение в срок 1 месец, а не една година. Казвам й че в протокола пише, че съм съгласен с Общите условия, а не със Специалните и тя мълчи.Попитах не е ли незаконно, че са ми го удължили с една година, тя ми казва да подам писмена жалба на еди си кой адрес до Виваком-обслужване на клиенти. Адски песимистично съм настроен, че точно така ще получа ясен отговор, защо договора е удължен с 1 година...

То по тая логика могат приемат свръхспециални условия със свръхяката оферта за удължаване на договора с 10 години пък тогава стой та гледай .... Ба*ти и измекярите.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 19 апр 2010 16:29

пусни им входирано предизвестие за прекратяване на договора, изчакай 1 месец и това е
от договора така личи

Върни се в “ОФФ-Топик - други”