Мистериозно издишаща гума.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мистериозно издишаща гума.

Мнениеот L&R » Чет 04 май 2006 19:21

Как да хвана от къде ми издиша едната гума без демонтаж.
На 3 седмици трябва да се донапомпва. Слагах вода по вентила няма нищо... :roll: може ли да се хване ако пуска отнякъде по-малко :lupe :gruebel

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 04 май 2006 19:23

Едната ми задна гума... за 2 седмици от 2атмосфети ставаше 1.8, и повече не спадаше... на сто места ми викат "пич гумата ти е ок"... джанти ли не чистиха.. и накрая един дядо с очила видя лека дупчица и сега сичко е ок.. а при теб може ли да изпуска между гумата и джантата? Щом не е спукана... ?! :roll:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 04 май 2006 19:36

може сваляш я и я слагаш някъде във съд с вода или ако те мързи да я свалиш я поливаш с вода,гаранция че джантата ти е крива отвътре

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 04 май 2006 19:49

DIABLO 666 написа:може сваляш я и я слагаш някъде във съд с вода или ако те мързи да я свалиш я поливаш с вода,гаранция че джантата ти е крива отвътре

По вътрешния борд ли имаш предвид , аз за сваляне ще я сваля , но ако пуска по малко ...дали ще се хване, даже ми развиват и теории , че ако попадне гумата в дупка тогава може да пуска по -малко :roll:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 04 май 2006 19:54

Вярно е... аз мойта едим път я ударих някъде и .... нямаше 100 200 метра и умекна, но не беше спукана :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 04 май 2006 19:56

Tishku написа:Вярно е... аз мойта едим път я ударих някъде и .... нямаше 100 200 метра и умекна, но не беше спукана :)
Отлепва се от джантата. :wink:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 04 май 2006 19:56

Е да де, аз това имах в предвид :roll:

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Чет 04 май 2006 19:58

DIABLO 666 написа:може сваляш я и я слагаш някъде във съд с вода или ако те мързи да я свалиш я поливаш с вода,гаранция че джантата ти е крива отвътре

Аз имах подобен случай и се оказа, че джантата е стара и износена и изпуска между нея и гумата.Гумаджията обаче го откри когато я напомпи на около 5 атмосфери! Може да се използва с вътрешна гума като резерва.

Потребителски аватар
L&R
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 04 май 2006 19:58

Е то и другите падат в дупки ама само предна лява се бъзика :twisted:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Чет 04 май 2006 20:11

L&R написа:Е то и другите падат в дупки ама само предна лява се бъзика :twisted:

Ами може би тя е по-сериозно пострадала, може да е кривната леко... свали и провери.. :wink:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 04 май 2006 21:00

Geleto написа:

Аз имах подобен случай и се оказа, че джантата е стара и износена и изпуска между нея и гумата.Гумаджията обаче го откри когато я напомпи на около 5 атмосфери! Може да се използва с вътрешна гума като резерва.

съжалявам ама несъм съгласен,значи една гума зада изпуска или има забито в нея винче,тел,метално нещо.безкамерната гума когато има чуждо тяло в нея изпуска помалко.а когато е ударена в дупка може макар и малко да е кривнала джантата и да изпуска помалко.ако я сложиш във вода винаги ще покаже откъде изпуска.доказано е.а автомобилна гума неможе да издържи на 5 атмосфери.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 04 май 2006 21:01

L&R написа:

По вътрешния борд ли имаш предвид , аз за сваляне ще я сваля , но ако пуска по малко ...дали ще се хване, даже ми развиват и теории , че ако попадне гумата в дупка тогава може да пуска по -малко :roll:

попринцип като друснеш в дупка най много потдава вътрешния борд,така че може оттам да изпуска помалко а както написах може да е много малко парченце което се е забило във гумата ти и неможеш го видя и така ден след ден изпуска помалко

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Чет 04 май 2006 21:19

на мен на летите джанти ми слагаха тежести за лети джанти, които са с по-голямо ухо от ухото на тежестите за метални джанти...но се оказа че ухото подпира гумата, защото ръба на моите лети джанти са тънки и гумата спада...след като го разбрах слагам само тежести за метални джанти!
друг опит можеш да си направиш с сапунена вода/вода с некво веро/ и да ръсиш с едно шишенце от разтвора по гумата...това го видях в една гумаджийница...може и да свърши работа

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мистериозно издишаща гума.

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 04 май 2006 21:27

L&R написа:Как да хвана от къде ми издиша едната гума без демонтаж.
На 3 седмици трябва да се донапомпва. Слагах вода по вентила няма нищо... :roll: може ли да се хване ако пуска отнякъде по-малко :lupe :gruebel

Ако не ти се сваля изобщо от автомобила - вдигаш на крик взимаш четака и съд със сапунена вода и мажеш навсякъде като я въртиш. (недостатък не можеш да хванеш вътрешната част на гумата. Другия вариан си е всеизвестен взимаш и я топваш във вода, ако пуска по малко трябва да изчакаш за да видиш откъде е.
Аз имах такава гума.Установих че в нея има нещо от рода на парче сегмент. В този случай гумата изпуска само в движение или ако си спрял върху чуждото тяла - т.е. не винаги испуска.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 04 май 2006 22:18

възможно е в грайфера да има забит остър предмет.
когато се напомпа да 2.2 има налягане и лееекинко изпуска.до момента когато налягането спадне и гумата се стегне плътно около предета.
той патил той знае,лошото беше,че отвън не се виждаше нищо при демонтаж го пипнах отвътре
макя му и трън mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”