Предно стъкло на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Предно стъкло на Б5

Мнениеот feikot » Вто 23 фев 2010 18:05

Здравейте колеги,много съм разочарован от тази неприятна изненада.След опесъчаванията които се правиха по време на снеговалежите,остава пясък по асфалта.Миналата седмица докато карах,и от автомобила пред мен,хвръкна камъче и ми удари стъклото-равносметката,цепка около сантиметър във формата на звездичка,която е на нивото на очите ми и ме дразни.Отидох при майстор,който ми взе 30 лв,за една точица да го залепял да не се спукало цялото- ок ще го залепя,защото 30 лв са по добре от 600 за стъкло със сензор.Тръгвам вечерта за Ст.Загора,и бях увеличил музиката и не чувах ударите по стъклото,но при смяната на песните,чух пак онзи звук който ме прониза в сърцето..... Беше тъмно и нямаше как да видя какво е станало,на другия ден гледам стъклото :banghead: :banghead: :banghead: по средата цялото в дупчици без пукнатини и в дясно(пред пасажера същата точка като онази залепената,със цепка)... Не мога да се побера в кожата си,как може толкова малки камъчета да правят това със стъклото,защото по тези пътища по които карах има постоянен поток от коли ( Казанлък-Стара загора и Казанлък посока Калофер) все пак са главни артерии и всичко трябваше да се е изчистило....

Въпроса ми е,защо аджеба тия стъкла са толкова нежни,като на един Фиат браво по същия начин скочи камъче,и даже го видях как се удря със стъклото,толкова беше голямо и нищо му няма... И сега ако има някакво изказване- купи си фиат не карай пасата,ще помоля админа за някакво наказание !

И друго,ако на всички пасати стъклата са толкова нежни,няма ли някаква магария да се направи например да се залепи безцветно фолио на стъклото защото ако всяка зима е така,по 600 лв да давам,по добре да си купя Фантом,и да го изкарвам един път в годината,от колкото да карам 10 годишна кола,за която разходите са същите

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Предно стъкло на Б5

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 23 фев 2010 18:12

Нямам друго обяснение за неприятността ти, освен късмета...
Аз не съм имал такива премеждия, а съм сменил две предни стъкла - по други причини.
Не мога да си представя, че ВСИЧКИ стъкла са такива... Просто лош твой късмет. :roll:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Вто 23 фев 2010 18:17

Е то късмет късмет ама чак пък толкова :) то все едно е на някоя.... не знам то сигурно и на дачиите ще са по яки стъклата....

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 23 фев 2010 19:05

И аз съм виждал стъкла с малки дупчици от камъчета. И моето имаше(беше сменяно), но не много.
Много зависи и начина на каране.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Вто 23 фев 2010 19:26

Колега, какво те притеснява цената на стъклото - каско нямаш ли?

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Вто 23 фев 2010 20:00

Абе не са много нежни, просто си е на късмет. И само за информация - цената в Кобра е 130 лева. Даже в момента има промоция и идването да адреса е безплатно.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 24 фев 2010 13:17

и на мен ми се случи същата случка миналата година.
през кобра -130 лв плюс лайсна отстрани на джама -60 лв
190 лв през каско и ме боли К..а
така че колега вместо всяка зима да даваш 600 лв за джам ,направи си едно каско за 350-400

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 24 фев 2010 16:55

Нямам каско,и за каско ми искат 890 лв !!! Алианц,даже и гражданската ми е там.А точно в кобра ми го лепиха.Ако е 150 лв най-добре май да го сменя,и преди зимата едно каско,или преди морето ???

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 24 фев 2010 18:13

mi_ho написа:Абе не са много нежни, просто си е на късмет. И само за информация - цената в Кобра е 130 лева. Даже в момента има промоция и идването да адреса е безплатно.

Да, ама колегата казва, че било със сензор. Тия от 130лв. сигурно са от най-простите.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 24 фев 2010 19:16

незнам ама моето стъкло сменено в кобра се надра от стъргалката за лед на едно място , супер много ме дразни нищо че е пред пасажера
с фолио идеята не е лоша ми се струва . има доста качествени фолия на лумар примерно които са прозрачни , доста дебели и в същото време предпазват от ув лъчите . обаче си мисля че зимата ако му играеш една стъргалка и ще му се разкаже играта на фолиото ... а размразяване с духалката ще отнеме сигурну 10-15 минути и то при загрял автомобил ...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 24 фев 2010 20:11

Е как без каско бе колега... не ти ли е притеснено?
За кво в алианц ? Има си застрахователи колко искаш mhihi
п.п. Виждам, че доста колеги са запознати с цените на стъклата, та да питам. Колко би струвало стъкло за вектра Ц 2002ра в Кобра? Ориентировъчно питам :)

Потребителски аватар
gencho84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho84 » Сря 24 фев 2010 20:24

колега"феикот",кадето и да отворя само теб срещам с гениалните ти философии,и компетенции вав всичко, и караш каляската си без каско :screwy :drinking: :063:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 24 фев 2010 21:05

криза е бе хора , не всеки може да си позволи да дава по 8-900 лева на година за каско.риск си е ,но всеки си предценя.преди една две години се взимаха по 1000-1500 лева заплата на някои работи , а сега по 500 ... какво да говорим ... сега знам че ще кажете като неможе да си плаща каското да не кара такава кола

меджу впрочем всички по модерни коли ли ги запалват през буксата за диагностиката ?

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Сря 24 фев 2010 21:12

И аз днес смених стъкло ш Кобра - 201лв. европейско с отстъпка 10%.Погледнах го засега некриви но ще видим.Като се прибирах след нова година от Банско летяха камъчета по стъклото , но нищо.Две седмици по9късно една сутрин го намерих с яка цепка.Минах през Булстрад и досега чаках да се оправи малко времето за да може да изсъхне силикона по-добре.
Само не разбрах какво е това златно каско 890лв?500-600лв макс. е нормалната цифра.
heavy metal zork

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 24 фев 2010 21:42

5-600 нормална ако е застрахована на 6-7000 лева.
ами ако е на 11 000 колко става?

както и да е де . аз мисля като ми изтече каското ако има възможност да направя само за кражба . не виждам смисъл за другите работи . верно случват се големи щети да се получават но стават супер рядко . по мои сметки аз за моята кола от както я имам 2-3 години вече съм дал около 2500 лева за каско , а насреща съм получил смяна предно стъкло и боядисвания на 2 предни калника и предна броня . е*а*и златните боядисвания и стъкло а ?!?
ако не бях правил каско щях сега да съм с 2 бона напред ... как да не се чувства човек прекаран като направи една равносметка а?

лека и поздрави

Върни се в “Passat”