температурен датчик на В3
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
температурен датчик на В3
Имам едно леко питане
- значи смених си троиника за антифриза отпред на двигатела -АБС ,и естествено почистих малко и температурния датчик,преди да го сложа пак. Преди тази интервенция перката ми се включваше по показание на таблото 90 гр.,а сега - 95 гр.показва.Възможно ли е като съм го чистил да съм го вкарал в час и сега да показва вярно а преди не? По принцип на толкова 95 гр. маи се включваше първата степен?

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: температурен датчик на В3
Той също подава сигнал и към таблото така че всичко е наред независимо кое показание се е коригирало 

- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Да, това е така ама възможно ли е само от почистване да си промени показанията или нещо друго е бъгясало?
Напълно възможно е.Мръсотията може да е играла роля на изолатор,а сега като я няма,датчика е по-чувствителен.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
И тъй като не той включва перката, а терморелето е отпред на радиатора, напълно логично звучи да е станало точно така. Но според мен не е било до почистването, колкото до включването и изключването, имало е зеленясало по клемите на буксата, които са играли ролята на съпротивление, което се е наслагвало върху съпротивлението на датчика. При махането/слагането са се поизтъркали малко. Вземи почисти буксата профилактично с нещо остро.