Искам да попитам имате ли идея на какво се дължи следният проблем, имам пасат б3 1.8 бензин и при достигане 90 градуса на охладителната течност я хвърля през разширителното казанче.
Проблема го оправих като 1-во смених капачката със същата но без ефект, смених я с такава от дизел с по дълбока резба и нещата се оправиха, но имате ли идея на какво се дължи проблема.
Аномалия с Пасат B3 - охладителната течност
-
- Автомобил:
- Двигател:
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: Аномалия с Пасат B3 - охладителната течност
маркучите попипвал ли си ги дали са много корави?не си споменал колата да загрява....възможно е да имащ издухана гарнитура
-
- Автомобил:
- Двигател:
Забравих да го кажа, че това се получава при 90 градуса
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Вътре в капачката има един пръстен,ако не си е на мястото или се е спекъл така се получава.
-
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AKL
здравей, градски. Миналата седмица брах големи ядове с точно такъв мотор (В3).Имам чувството, че обезвъздушаването на такъв мотор с газова уредба си е направо филм. Провери маркучите дали са еднакво топли при загряд двигетел. При мен се оказа че тройника нещо не е в ред и отвреме на време образува въздушен джоб. Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здрасти колега,и аз съм имал същия проблем при мен се оказа запушено маркучето от разширителния съд но в долния край където се съединява с водното съединение,там е ширико около 3-4мм.и ако си слагал препарат за запушване на течове на радиатора може там да ти направи проблем,оправих го като го отрязах и почистих отвора но после си взех друго съединение защото това протичаше постоянно,дано съм ти бил полезен