Сблъсък с представител на КАТ!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Сблъсък с представител на КАТ!!!

Мнениеот Barboukov » Съб 27 фев 2010 11:54

KirilGeorgiev написа:...Държали се просташки...

Малко ли е?

Пиши първо една жалба в www.mvr.bg . Всички жалби, подадени там стигат до когото трябва. Ама опиши къде се е случило това. Те ще го намерят кой е.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Съб 27 фев 2010 12:07

Barboukov написа:
KirilGeorgiev написа:...Държали се просташки...

Малко ли е?

Пиши първо една жалба в http://www.mvr.bg . Всички жалби, подадени там стигат до когото трябва. Ама опиши къде се е случило това. Те ще го намерят кой е.

И не забравяй да опишеш как си карал с превишена скорост и си възпрепядствал движението на патрулната кола

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Съб 27 фев 2010 12:26

Хахах ми ето за това пуснах темата. Да видя кой как мисли като е от друга гледна точка. Добре е! Другия път като ви се натресе на вас такъв идиот с пагон може би ще разсъждавате по друг начин. Естествено ся някои си мислят... тоя пич ся кви ги пише само за да се покаже да се направи на интересен, кой знае как е карал и какво е правил. Ами да сам бях в колата той беше сам в неговата и това е. Спече ме в първия момент понеже все пак е полицай и немога да излезна да му разкажа правилника за движение просто така, ами си търпя и удобрявам, че аз съм бил човека със селските номера и толкова. А иначе историй за отракани пичове дето куките едва ли не кафе им носят като ги спрат мнооого са ми ги разправяли. Е хора мен едно ме изнерви до там, че да натисна спирачка.....е може ли да ми се лепне на 50 санта да вижда, че от дясно на мен има редица коли, които карат с 50-60 и аз лека полека ги задминавам и той нервно да ми прави къси дълги за да се отместя, къде да ида на майка ми у п*тката ли да се дяна. Пак казвам, ако беше със специален режим на движение аз не съм простак и знам какво се прави ама да пусне тоя режим да се чуе да се види синьото аз знам какво да направя. При положение, че не съм и предположил, че може да е патрулка явно съм го направил мислейки, че може и да е "голям черен джип". Ама то ако беше голям черен джип те са по-големи пичове от катаджийте тия хора дето ще са вътре. Няма какво да разправям.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 27 фев 2010 12:52

Раздел III. Разположение на нерелсовите пътни превозни средства
върху пътя

Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-
вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна
маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно
средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните
случаи:
1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) в населените места, на пътно платно с две и
повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или
пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост
не по-голяма от 80 км/ч;.

Обърнете внимание на ал.2, така че ако патрулката не е била с включен звуков и светлинен сигнал проблема си е техен. ако ще е и летяща чиния да кара зад теб, проблема си е неин.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Съб 27 фев 2010 12:59

АБСОЛЮТНО!!!! Ето на такива коментари се надявах. Не единствено на коментари, които са плод на поглед през една единствена призма. Ако бях карал с 150 щото на тая отсечка и толкова мога да вдигна ама малко трудно ще спра за светофара дали щеше да е добре. Сигурно тогава нямаше да му бъда бавен на полицая и щеше да си ме задмине със 200. Абе направо системата е халифакс.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 27 фев 2010 13:02

Този член го знам и си карам по него, няма да ходя като змия из пътя щото на някой му кефнало да кара със 100, изпреварвала ме е от дясно патрулка дори, явно и те добре знаят закона, и дори не се обърнаха да ме погледнат.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 27 фев 2010 13:19

vasstop написа:
Дашо написа:Щом си толкова недоволен, ти сам каза решението - пали колата и дърпай на запад.
След като си останал с такова лошо впечатление от гадната кука, що не му обясни в лицето, че е пагонизиран комплексар, за черната му дупка и прочее? mhihi Или тук е лесно, ма на живо нещата не се получават, а? :lool
Дашо, това че си един от тях не значи, че трябва да защитаваш подобен род постъпки, които са напълно противозаконни. Има си начини, законът е еднакъв за всички, както за едната, така и за другата страна.
Към колегата - пусни жалба в районното управление срещу този служител като точно опишеш случката.
Сигурен съм, че някой приятел случайно е минал с колата зад тях и е видял цялата ситуация.. ;)

Нали се сещаш, че както е "минал" някой негов приятел, така и на задната седалка се е возил още един полицай, който ще разкаже съвсем други неща. Такива селски постановки, не е желателно да се правят. Защо си мислиш, че един нормален шофьор ще се сети, за някаква такава "гяволия", а простия ушев, няма...
А и не го защитавам. Дразня се от това, че доста често се слагат всички под общ знаменател. А както всеки може да се сети има и изключения. Всеки плюе корумпираните куки, но болшинството в случай на нужда, предлагат "почерпки". А и Васе, нервирам се на подобни обидни епитети, защото според мен, ако един човек е мъжкар, няма да остави да го тъпкат и да гледа като насран, ами ще направи нещо по въпроса.
А това да караш с такава скорост и да натиснеш скпирачките, не е много разумно! Ако наистина не беше прост ушев, ами някой добре охранен мутрафон, колегата още да го държат във въздуха, щото се е направил на хитър и се е метнал на кучките. Подобни постъпки аз не ги адмирирам. И не е важно тоя от зад дали е бил с патрулка, катафалка, баничарка и т.н. Аз лично като видя, че някой ми се е лепнал така и очевадно бърза повече от мен, в първия удобен случай минавам в дясно, изпреварва ме и нека си троши главата, а не се правя на тежък и не го ебавам със спирачките...
Altec написа:Нали ти казах.. вземаш едно приятелче с теб.. Като почне да ти се обяснява .. кажи му да свали униформата. Ако е някой надъхан.. смелете го от бой и си свиркайте ...
Напоследък забелязвам , че се навъдиха и много "малолитражки" .. Току що завършили/незавършили "шапкарчета" .. които в стремежа си да се докажат , правят подобни изпълнения.
Обаче в някой случай си много прав.. търпиш квото и да става. Няма начин
Много интересно мислене. Вземаш още някой приятел, а? А защо не сам? И ето отново такова мишкарско мислене. В нета си силен - взимаш приятел и го смазвате от бой, а в реалната ситуация седиш, мълчиш и гледаш с влажен поглед! Ако имаш топки, ще му обясниш в очите или пък ще отидеш и ще пуснеш жалба срещу него, а няма да си подвиеш опашката! А и само да спомена, че щом се е представил, че е служител - без значение дали е с униформа или не и ако съвсем случайно с някой твой приятел имате прилив на енергия и го пребиете, после дупе да ти е яко!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 27 фев 2010 13:28

Един е нищо, двама са много. За това. Но със или без униформа, човека пак си е полицай.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Съб 27 фев 2010 13:38

Когато не е със "специален режим на движение" полицая е участник във движението както всички останали и трябва да спазва същите правила, които и останалите. Затова мисля са им сложили сини лампи и звукови сигнали за да може като искат да карат с 200 и никой да не им пречи да ги пускат и да им е добре. Тогава могат да си минат на червено или през лунапарка да минат ако искат. Ама в ситуацията той не беше нещо повече в движението от мен и не бях длъжен да му търпя аз селските изпълнения. При това аз не съм селянин и даже и да е без сигнализацията ако видя че патрулка ме застига отзад автоматично ще се махна ама тои изведнъж ми се нахаква отзад на никаква дистанция и ме заслепява вътре немога да видя в огледалата какво е каква кола е патрулка ли е джип ли е тир ли е и пак аз съм крив ли??!?!?!?!?!?! Я сиктир на тоя манталитет.

Последна промяна от Varbona на Съб 27 фев 2010 14:02, променено общо 1 път.
Причина: Оправих главните букви, за последно

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 27 фев 2010 13:46

Ти не си със селски манталитет, така ли? Добре тогава. Но явно не пречи да се движиш с 80 и да ебаваш този зад теб със спирачките,а? Без значение дали е патрулка или танк, щом те е застигнал и се движи по-бързо от теб, съвсем нормално ми се струва в такъв случай да настъпиш газта и при първа възможност да му освободиш път, пък нека си троши главата (както казах по-горе). А и нали се сещаш че ако при един такъв номер от твоя страна със скорост от 80км/ч и при изпреварване на колона, могат да произтекат много кофти последствия, само щото си се подразнил, че онзи кара по-бързо от теб и ти се е лепнал!!!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 27 фев 2010 13:50

Дашо написа:...
Дразня се от това, че доста често се слагат всички под общ знаменател. ...

И има защо.
Ти си точнотолкова смешен, колкото малоумниците, които предлагат да се съберат тайфичка и да пребият полицая.
Ако трябва да мерим вината на участниците, този отзад с малката дистанция и присветването печели винаги. Ако аз съм отпред и случайно видя куче край пътя, какво ми пречи да намаля? Който кара отзад е длъжен да спазва дистанция. Ако много бърза, да пусне буркана или да прелети.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 27 фев 2010 13:52

Дашка, не се аби брат, няма смисъл да спориш със стената!
не оправдавам държанието на полицая! Има полицаи и полицаи!!! Към колегата по горе с главните букви, дръж приличен тон!

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 27 фев 2010 13:54

Има полицаи и полицаи

Така е...

До колегата с темата :

Просто си бил на грешното място в грешния момент... :banghead:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 27 фев 2010 13:59

myrshavija написа:
Дашо написа:...
Дразня се от това, че доста често се слагат всички под общ знаменател. ...

И има защо.
Ти си точнотолкова смешен, колкото малоумниците, които предлагат да се съберат тайфичка и да пребият полицая.
Ако трябва да мерим вината на участниците, този отзад с малката дистанция и присветването печели винаги. Ако аз съм отпред и случайно видя куче край пътя, какво ми пречи да намаля? Който кара отзад е длъжен да спазва дистанция. Ако много бърза, да пусне буркана или да прелети.

Я само по-леко с обидите, ако обичаш? Дали ме познаваш, та си позволяваш да ми даваш подобни квалификации,а?
Не е много хубаво, да се изказваш така по отношение на някой, който не познаваш! Нали? Аз не те квалифицирам, макар, че с подобни изказвания от твоя страна бързо мога да предположа що за стока си ...
А аз не казвам че този отзад няма вина? Той е изцяло виновен, при ПТП, но това да ебаваш този зад теб като явно бърза ми се струва неразумно и безотговорно. И е без значение с какъв автомобил е.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 27 фев 2010 14:00

ако има да пишете нещо смислено и без обиди темата ще бъде отключена!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”