Извод на 3,5 Аудио Жак от Касетофон - Идеи?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Извод на 3,5 Аудио Жак от Касетофон - Идеи?

Мнениеот Koksan » Пон 01 мар 2010 15:00

Здравейте колеги!

Имам Касетофон Блаупункт .. старичък, но хубав 4х35вата, който е с чейнджър контрол и съответно 10 диска в багажника! До тук добре! Чейндвъра чете само Аудио Дискове и неиска и да си помисли да са RW (стачкува тогава) и понеже сега ще разглабям касертофона да му обърна цветовете на дисплея с поляризаторчето отпред се зачудих в/у следното:

Понже не използвам касети, а той когато не възпроизвежда от тях не я вади, ми с бутонче SRC (SourcE) си сменям какво да прекарва през усилвателя, а AUX вече ми е заето от Чейнджъра, се чудех какво ще стане ако задействам механиката все едно има касетка вътре и към крачетата на Главата за четене на магнитната лента си запоя съответно Ляв и Десен канал от един Стерео Жак и така, ще мога понякога да си плейвам някое парче от телефона, ако не успея да си събера 20 бройки за цял Диск!

Дали е възможно?

Поздрави и благодарности!

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Re: Извод на 3,5 Аудио Жак от Касетофон - Идеи?

Мнениеот Altec » Пон 01 мар 2010 15:39

Колега , защо ти е цялата тази процедура.. я станала , я не .. ми не си вземеш една "МР3 Касетка " .. Аз имам такава , и в другата кола , която е с радио-касетофон я бодна вътре , буксата от касетката ( която е 3'5 мм ) в телефона .. и си свиркам :beer

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 01 мар 2010 15:49

И това е вариант ама да те предупредя качеството е под всякаква критика,и аз имам такава,цената и е от порядъка на 6-7 лева :beer

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 01 мар 2010 15:52

Altec написа:Колега , защо ти е цялата тази процедура.. я станала , я не .. ми не си вземеш една "МР3 Касетка " .. Аз имам такава , и в другата кола , която е с радио-касетофон я бодна вътре , буксата от касетката ( която е 3'5 мм ) в телефона .. и си свиркам :beer

1.Защото звука от радиокасетката е отвратителен(имам 3бр)
2.Защото стърчат кабели и се виждат(мноооо дразнещо)
3.Така или иначе ще разглабям касетофона - що да не го направя ако става! :)))

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пон 01 мар 2010 16:30

на главата да подадеш сигнал няма да стане,защото ... сигнала е силен и не става :banghead: :bishop
по-добре е и би станало ако вкараш сигнал от буксата на ченджъра, аз така имам аукс на голфа от навигацията и тел-а подавам сигнал и е супер и като качество и като всичко.
заб: аз нямам ченджър и това е добра алтернатива :да:

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пон 01 мар 2010 16:42

о.О Защо имате такива отзиви за тази касетка незнам. При мен звука си е просто перфектен.
Преди 2 години още брат ми я изпрати от Щатите и до сега , като карам астрата все с нея.. никакви проблеми не съм имал.
Ами ако на сегашния Аукс ако боднеш 2 кабелчета допълнително запоени отстрани ? Може ли да се получи нещо?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 01 мар 2010 17:07

Altec написа:о.О Защо имате такива отзиви за тази касетка незнам. При мен звука си е просто перфектен.
Преди 2 години още брат ми я изпрати от Щатите и до сега , като карам астрата все с нея.. никакви проблеми не съм имал.
Ами ако на сегашния Аукс ако боднеш 2 кабелчета допълнително запоени отстрани ? Може ли да се получи нещо?

И аз имам една от Щатите ... тя ми е от преди 8 години и свиреше супер, ама след това се прецака кабела и още не съм намерим майстор, който да може да презапои кабела, че е супер финно, а жичките са мазани и с някаква киселина!

А за кабелчетата ... то ще се получи .... ама ще се смесват сигнала от Чейнджъра и сигнала от тия 2 кабелчета и става .... какфония! Иначе съм го мислел като фариант да сложа разпределителен ключ с 2 позици ... едната да е Чеинджъра едната да е буксата и само да се сменя посоката на сигнала и да си влиза през един вход, но тогава трябва да търся къде да слагам ключа, пък как да стане .. и .... ме е страх да не разваля сигнала от Чейнджъра, че сега си свири супер! :)

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пон 01 мар 2010 17:47

Може финно да го монтираш някъде или по ЦД-то или с проводник да го изкараш да речем в купето някъде .. Има варианти доста
Иначе според мен не би трябвало да се получи опасност ако не си играеш с него постоянно

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 01 мар 2010 20:59

Aко все още си решил да си вадиш кабел трябва да се закачиш преди крайното стъпало. Това при главата го отпиши защото сигнала отива в предусилвателя.

Ще намериш двата входа на крайното стъпало, като трябва да се закачиш преди кондензаторите.

Потребителски аватар
Patko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Patko » Пон 01 мар 2010 21:13

помислил ли си варианта за скрит FM трансмитер в таблото и изведен Жак кадето си искащ

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 02 мар 2010 17:14

Виж това.

http://carlink.hid.bg/

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 04 мар 2010 12:40

Milanov написа:Виж това.

http://carlink.hid.bg/

С/у 250лв .. мога да измисля много други варианти ... ама аз си имам чейнджърче, така или иначе! :))

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 04 мар 2010 12:41

Andonov написа:Aко все още си решил да си вадиш кабел трябва да се закачиш преди крайното стъпало. Това при главата го отпиши защото сигнала отива в предусилвателя.

Ще намериш двата входа на крайното стъпало, като трябва да се закачиш преди кондензаторите.

Ще падне търсене! :)))

Благодаря!

Потребителски аватар
damqnski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damqnski » Пет 02 апр 2010 18:15

колега и аз си мислех за този вариант и ти гарантирам че става направих го с едно доста радио но ще стане и за по ново като твоето
начи първо намираш кат местиш механиката каде са пластинките дет подават ток кам касетофона и почват да го вартат нали и ги вразваш кам едно ключе може да резнеш моторчето че да не те дразни кат се върти а жака няма да го вържеш
към главата на касетката а тук идва игра4ката тряба да намериш къде е краиното стъпало преди усилвателя тое някаде около интегралката на усилвателя и ключа проба грешка и ще го намериш иска се повече време и праскаш там жака и няма да се смесват поне при мен радио и касета-аукс не се смесваха сега иам ендо малко по ново радио и го чака същата интервенция
ако услееш сподели опит защото наи трудно е откриването на правилното стъпало успех надявам се че съм помогнал :wink:

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пет 02 апр 2010 18:37

Там където е запоено кабелчето на главата т.е. на входа на предусилвателя, си запояваш кабелчето за телефона. По този начин ще си ползваш и потенциометъра за усилване/намаляне на звука. Така преди слушах дискмен на касетофон.
Ако не се получава добре (в което се съмнявам), както е писал колегата, връзваш жак-а към крайното стъпало, но не е необходимо да прилагаш метода проба-грешка, а по буквите на чипа на крайния усилвател намираш в интернет даташийта му и намираш на кои крака са му входовете. Но така пък не можеш да ползваш потенциометъра за усилване/намаляне на звука, затова с две думи връзваш жак-а за телефона преди самия потенциометър.
Не е необходимо също да правиш интервенции на механиката, защото сигнала ще ти идва директно, но пък трябва да намериш начин да спираш сигнала от радиото. Това може да стане като пъхаш касетка, но прекъснеш кабелите за захранване на моторчето, което върти касетката, така тя няма да се върти, но пък ще спира радиото.
Големи обяснения станаха, но може и пък да помагам, надявам се :)

Върни се в “Направи си сам!”