Глобалната криза

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 21 ное 2008 12:08

Само аз ли чета лошите новини в нета.
Срив на петрола,според западни статии България и Румъния са следващите жертви на кризата,съкращения в Кремиковци,парното щяло да поскъпва пак..........................
Във подфорум продава напоследък е мъртвило--всеки продава но няма кой да купи .
Споделете колеги някой вече чувства ли че нещата за него не отиват надобре във финансов план.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 21 ное 2008 12:11

propparo написа:Споделете колеги някой вече чувства ли че нещата за него не отиват надобре във финансов план.

на фондовата борса ако сли сложил 1000 лв вече си с 80% назад
демек имаш 200 :)

ако обаче си на депозит в банка - лихвате се вдига - значи си на далавера

демек ако си решил да инвестираш пряко в бг-икономиката чрез борсата - го духаш

какво още ?

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Пет 21 ное 2008 12:18

кризата навлиза а цените на голфовете не спада :twisted: :twisted: :twisted: нищо ще чакаме

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 21 ное 2008 15:07

VWGT написа:гледайте zeit geist, там е обяснено всичко за финансовата криза, а и не само :)

Има и пресен филм,освен оригиналния :arrow: Zeitgeist Addendum (2008).Вчера го гледах,хареса ми.Един от процесите в неокласическата икономическа школа е обяснен доста достъпно.Гледайте.Има го във всички торент сайтове,има си и официален сайт,най-вероятно и там го има.Първият филм го има в kolibka.com

Не твърдя,че всичко в тези филми е вярно,но карат човек да се замисли сериозно.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Съб 22 ное 2008 16:08

snickers_ написа:кризата навлиза а цените на голфовете не спада :twisted: :twisted: :twisted: нищо ще чакаме

няма да падне цената, а просто ще намалят производството ... 8)

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Съб 22 ное 2008 16:22

Според мен всичко стана защото куцо, кьораво и сакато навзе заеми да строи и построи. Сега когато пазарът на недвижими имоти е голям, цените паднаха, въпросните бизнесмени нямат пари за да връщат на банките. Ами няма пари и то не че няма ами са дълбоко зазидани в бетона!

как ще се оправят тия неща незнам... искам да заспа и да се събудя след 10-20г. когато ще имам 2 лева за цигари и ще карам Голф 12 :wink:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Съб 22 ное 2008 18:24

Insect написа:Според мен всичко стана защото куцо, кьораво и сакато навзе заеми да строи и построи.

Не защото "взе" заеми да строи, а защото му ги дадоха съзнателно. Защо през 1999 не ги взеха да строят тия пари?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Глобалната криза

Мнениеот Tyan » Вто 28 апр 2009 7:30

Tyan написа:Преживях Ебола, Луда крава, Птичия грип .... ще преживея и финансовата криза :)

иде свинският грип ...медиите от сега са супер доволни :P

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 28 апр 2009 7:51

Tyan написа:
Tyan написа:Преживях Ебола, Луда крава, Птичия грип .... ще преживея и финансовата криза :)

иде свинският грип ...медиите от сега са супер доволни :P

дам
догодина овчия .....
нали требе се продават ваксини и хората да стават все по-зависими от фармацията.....

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 29 апр 2009 14:24

Това е оправдания за икономическия растеж на България.
Последните 20 години не сме излизали то криза, но сега вече това е оправдание.

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Пон 01 мар 2010 20:11

gencho12 написа:Всеки ден чрез новините се опитват да ни убедят,че има глобална финансова криза. Това както и да е, друго обаче не мога да разбера аз. Какво е отношението на новините за задълбочаващата се криза и курса на долара например и цената на петрола. Какво имам впредвид - В началото на тази година банковата и въобще финансовата система в щатите пак беше в криза - вследствие на което долара беше с най-ниския си курс от години насам ,а цената на петрола съответно започна да се покачва стремглаво. Сега отново говорим за "срив на доверието" в банковия сектор в САЩ - някви фалират,други пък изтегляли инвестициите си ,бла-бла бла-бла ... Пълна гама апокалиптични за световния капитализъм глупости. Какво обаче се случи с курса на долара и цената на петрола? Обратно на всякаква за мен логика (спрямо повърхностните ми наблюдения от началото на годината) долара скочи с около 20 стотинки за долар (докато Американската икономика била в ултра колапс) ,а петрола поевтинява с всеки изминал ден. Не че ми е лошо да плащам по-малко на бензиностанцията - не ме разбирайте погрешно :wink:. Нека по-запознатите се изкажат по темата .Аз лично не хващам логиката - в две привично сходни финансови ситуации - паника на борсата в Щатите - два противоположни резултата в цените на долара и петрола. Дайте да разнищим световната конспирация ,че сън не ме хваща :lol:

сега разбра ли дали има криза или не !!??

Потребителски аватар
gencho12
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gencho12 » Вто 02 мар 2010 19:17

На въпроса ти колега. Година и нещо след пускането на темата разбрахме всички. Кризата прескача океани и влияе пряко на всеки. На главния ми въпрос за връзката между цената на долара и тази на петрола отговора се оказа прост. Хората ,които се занимават с движението на кинти с цел увеличаване на количеството им панически лавират ежедневно като обръщат садържанието на "купчинката" ту в Долари ту в барели петрол. Ако се пусне слух за падането на стойностите на единия пазар бягат на другия. Прежде писали в темата го бяха обяснили по-добре. А относно останалите проявления на кризата няма какво да се правим на умници. Всеки вижда какво става.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 03 мар 2010 13:31

Просто поредното оправдание за неотиващата си 21-годишна криза в България.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 03 мар 2010 13:48

Според мен ни ебаха мамата медийте който постоянно нагнетяват на хората за таз криза,а от тез тъпи медийййййки мама им да *ба :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :evil: :evil: :evil: :evil: се влияят много яко ръководителите на фирми демек шефовете ни,ще дам жив пример с наща фирма.Оборота който правим тези месеци,сме го правили да речем преди 1.5-2 години,като разликата от силните ни месеци е някъде към 10%,че на моменти и под 10% ,като е имало месеци да е всичко Ок,но немога да кажа същотото за заплата та си която за последните 1-1.5годиан е спаднала с около 30-40 % :cry: :cry: :cry: :idea: :idea: :idea: :063: :063: :063: :063: :063: ,кажете къде е кризата тук,като за последните няколко месеца бяха и съкратени много хора мой колеги,като смело мога да заявя че с екипа който бяхме преди това сме правили много по-малки обороти и сме взимали много повече пари-заплата от колкото сега :!: :idea: ,защо се получи така ,нека някой ми отговори :не: :не: death death

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 03 мар 2010 14:26

Защото кризата ..... която си идва и отива през определен период от време .... беше изстреляна до нови висоти от медиите ...и умело използвана от мениджърите ...да спестят пари ..и да гепят огромни бонуси ... :) в крайна сметка го отнесе слоя дето винаги си го отнася ... заедно с тези дето вдигнаха изкуствен кредитен стандарт :) от сорта на що не взема гигантски кредит и да не си купя Мергел и къща, какво като ще дължа пари 40 години :)

..... в крайна сметка всичко идва от типичното материално мислене на западните култури ...при който щастието се измерва в материални блага :) .......давам всичко под наем и отивам в гората да си живея спокойно в малка дървена хижа ..задължително без медии дето да ми тормозят съзнанието с глупости ....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”