Само аз ли чета лошите новини в нета.
Срив на петрола,според западни статии България и Румъния са следващите жертви на кризата,съкращения в Кремиковци,парното щяло да поскъпва пак..........................
Във подфорум продава напоследък е мъртвило--всеки продава но няма кой да купи .
Споделете колеги някой вече чувства ли че нещата за него не отиват надобре във финансов план.

Глобалната криза
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
propparo написа:Споделете колеги някой вече чувства ли че нещата за него не отиват надобре във финансов план.
на фондовата борса ако сли сложил 1000 лв вече си с 80% назад
демек имаш 200

ако обаче си на депозит в банка - лихвате се вдига - значи си на далавера
демек ако си решил да инвестираш пряко в бг-икономиката чрез борсата - го духаш
какво още ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:гледайте zeit geist, там е обяснено всичко за финансовата криза, а и не само
Има и пресен филм,освен оригиналния

Не твърдя,че всичко в тези филми е вярно,но карат човек да се замисли сериозно.
- Insect
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен всичко стана защото куцо, кьораво и сакато навзе заеми да строи и построи. Сега когато пазарът на недвижими имоти е голям, цените паднаха, въпросните бизнесмени нямат пари за да връщат на банките. Ами няма пари и то не че няма ами са дълбоко зазидани в бетона!
как ще се оправят тия неща незнам... искам да заспа и да се събудя след 10-20г. когато ще имам 2 лева за цигари и ще карам Голф 12
как ще се оправят тия неща незнам... искам да заспа и да се събудя след 10-20г. когато ще имам 2 лева за цигари и ще карам Голф 12

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Глобалната криза
Tyan написа:Преживях Ебола, Луда крава, Птичия грип .... ще преживея и финансовата криза
иде свинският грип ...медиите от сега са супер доволни

Tyan написа:Tyan написа:Преживях Ебола, Луда крава, Птичия грип .... ще преживея и финансовата криза
иде свинският грип ...медиите от сега са супер доволни
дам
догодина овчия .....
нали требе се продават ваксини и хората да стават все по-зависими от фармацията.....
Това е оправдания за икономическия растеж на България.
Последните 20 години не сме излизали то криза, но сега вече това е оправдание.
Последните 20 години не сме излизали то криза, но сега вече това е оправдание.
- kokobul
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gencho12 написа:Всеки ден чрез новините се опитват да ни убедят,че има глобална финансова криза. Това както и да е, друго обаче не мога да разбера аз. Какво е отношението на новините за задълбочаващата се криза и курса на долара например и цената на петрола. Какво имам впредвид - В началото на тази година банковата и въобще финансовата система в щатите пак беше в криза - вследствие на което долара беше с най-ниския си курс от години насам ,а цената на петрола съответно започна да се покачва стремглаво. Сега отново говорим за "срив на доверието" в банковия сектор в САЩ - някви фалират,други пък изтегляли инвестициите си ,бла-бла бла-бла ... Пълна гама апокалиптични за световния капитализъм глупости. Какво обаче се случи с курса на долара и цената на петрола? Обратно на всякаква за мен логика (спрямо повърхностните ми наблюдения от началото на годината) долара скочи с около 20 стотинки за долар (докато Американската икономика била в ултра колапс) ,а петрола поевтинява с всеки изминал ден. Не че ми е лошо да плащам по-малко на бензиностанцията - не ме разбирайте погрешно. Нека по-запознатите се изкажат по темата .Аз лично не хващам логиката - в две привично сходни финансови ситуации - паника на борсата в Щатите - два противоположни резултата в цените на долара и петрола. Дайте да разнищим световната конспирация ,че сън не ме хваща
сега разбра ли дали има криза или не !!??
- gencho12
- Автомобил:
- Двигател:
На въпроса ти колега. Година и нещо след пускането на темата разбрахме всички. Кризата прескача океани и влияе пряко на всеки. На главния ми въпрос за връзката между цената на долара и тази на петрола отговора се оказа прост. Хората ,които се занимават с движението на кинти с цел увеличаване на количеството им панически лавират ежедневно като обръщат садържанието на "купчинката" ту в Долари ту в барели петрол. Ако се пусне слух за падането на стойностите на единия пазар бягат на другия. Прежде писали в темата го бяха обяснили по-добре. А относно останалите проявления на кризата няма какво да се правим на умници. Всеки вижда какво става.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Според мен ни ебаха мамата медийте който постоянно нагнетяват на хората за таз криза,а от тез тъпи медийййййки мама им да *ба
се влияят много яко ръководителите на фирми демек шефовете ни,ще дам жив пример с наща фирма.Оборота който правим тези месеци,сме го правили да речем преди 1.5-2 години,като разликата от силните ни месеци е някъде към 10%,че на моменти и под 10% ,като е имало месеци да е всичко Ок,но немога да кажа същотото за заплата та си която за последните 1-1.5годиан е спаднала с около 30-40 %
,кажете къде е кризата тук,като за последните няколко месеца бяха и съкратени много хора мой колеги,като смело мога да заявя че с екипа който бяхме преди това сме правили много по-малки обороти и сме взимали много повече пари-заплата от колкото сега
,защо се получи така ,нека някой ми отговори

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защото кризата ..... която си идва и отива през определен период от време .... беше изстреляна до нови висоти от медиите ...и умело използвана от мениджърите ...да спестят пари ..и да гепят огромни бонуси ...
в крайна сметка го отнесе слоя дето винаги си го отнася ... заедно с тези дето вдигнаха изкуствен кредитен стандарт
от сорта на що не взема гигантски кредит и да не си купя Мергел и къща, какво като ще дължа пари 40 години 
..... в крайна сметка всичко идва от типичното материално мислене на западните култури ...при който щастието се измерва в материални блага
.......давам всичко под наем и отивам в гората да си живея спокойно в малка дървена хижа ..задължително без медии дето да ми тормозят съзнанието с глупости ....

..... в крайна сметка всичко идва от типичното материално мислене на западните култури ...при който щастието се измерва в материални блага

Върни се в “ОФФ-Топик - други”