Колата ми е Фолксваген Пасат 5 12.1999 2.5ТДИ.
От септември насам смяната на предавките осезаемо започна да се усеща, както при набиране, така и при спиране - свалянето 3->2 и 2->1 си се усеща. Когато е студена колата и съм на "D" оборотите играят между 900 и 950 в минута, а когато изкарам на "N" или "P" се нормализира. Ако пак вкарам "драйв" пак играе и така докато не позагрее колата. На обратен наклон не ми връща, но също така и не ми харесва факта, че когато колата е студена при набиране прекалено дълго е в режим на полусъединител (не е много осезаемо, съмнявам се, че неопитен с автоматиците шофьор би го усетил, но когато си е твоята кола си усещаш всяко изменение в работата й).
Търся си сервиз или сериозен майстор, който да се погрижи за трансмишъна с отговорност. До колкото съм запознат ще трябва да се разглоби всичко и да се почисти щателно, да се сглоби и да се налее новот масло (нови филтри естествено).
Бюджета за подобен ремонт ще ми бъде не повече от 600лв. консумативи + работа.
Моля ви помагайте да намеря правилния човек

Искам още веднъж да подчертая важността на извършвания ремонт и това, че трябва наистина да се извърши със старание, вежливост и кадърност.
Поздрави