Маслото на боза

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Re: Маслото на боза

Мнениеот sPellBouND » Нед 14 фев 2010 16:27

IceHeart написа:ако това ти е целта, ще има резултат! Късмет.

Целта е да разбера дали отново ще стане така с маслото и затова искам някакво евтино да покарам малко.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 14 фев 2010 16:35

sPellBouND написа:Целта е да разбера дали отново ще стане така с маслото и затова искам някакво евтино да покарам малко.
колега по нагоре ти писах какво д анаправищ даже на 2места мисля че писах ама маи не четеш или искаш да си се набутваш пари,М10Д вземал съм излиза около 25 30 лв,после ще купиш качествено масло +филтър едно 60 70кинта не ти мърдат ако не и повече, 100%маслото не ти се е пресякло , колата не ти губи течност замсли се малко. ама все пак както ти си прецениш

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 14 фев 2010 16:36

sPellBouND написа:
IceHeart написа:ако това ти е целта, ще има резултат! Късмет.

Целта е да разбера дали отново ще стане така с маслото и затова искам някакво евтино да покарам малко.

Най-добре пробвай със добавката, хем по евтино хем ще има резултат, ако имаш нагари или майонеза по двигателя ще я изчисти! Но ти си знаеш, ние тука ти казваме какво сме правили ние. Но според мен нямаш проблем щом колата ти работи нормално пуска си перка и т,н Просто си попаднал на кофти масло!

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Нед 14 фев 2010 19:22

zdravko_jett написа:колега по нагоре ти писах какво д анаправищ даже на 2места мисля че писах ама маи не четеш или искаш да си се набутваш пари,М10Д вземал съм излиза около 25 30 лв,после ще купиш качествено масло +филтър едно 60 70кинта не ти мърдат ако не и повече, 100%маслото не ти се е пресякло , колата не ти губи течност замсли се малко. ама все пак както ти си прецениш

Не е голям проблем, че ще дам 20-30лв повече. Проблем е ако се отворим двигателя и не е от гарнитура. Искам да съм сигурен в това.
Ще направя почистването на капака и тръбичката.
Кажете м10д ли да сложа или някое друго на Приста ?
Гледам, че в Кауфланд има Инса м10д ?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 17 фев 2010 21:13

пич какво стана с маслото, сени ли го ?

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Чет 18 фев 2010 0:23

Смених масото в понеделник сутринта. Три дни я карам до работа и обратно и за сега е добре. Ще покарам повече и тогава ако е добре ще сложа скъпо масло.
Сега сложих някакво наливно SRS 15W40 за 7,5лв/л.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 18 фев 2010 1:01

Колега, сам се прецакваш и се вкарваш във филми! Пишеш, че ти тече от тройника, оправи го първо него, за да си сигурен, че нямаш течове и така ще следиш нивото на антифриза. Наливните масла са абсолютно същите както и тия в разфасовки от по 1, 4 или 5 литра, да не мислиш, че ги правят за всяка тубичка отделно :D . Не сипвай М10Д особено сега в студеното време и задълже маслен филтър, иначе рискуваш от филтъра пак да пропусне гадосия и не знаеш какво се случва...

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Чет 18 фев 2010 10:52

Маслото с масления филтър са сменени и чакам резултати.
А фланеца - сега нямам достатъчно свободно време, но може би в неделя ще го помъча.
Да му сложа ли силикон и какъв евентуално ?

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Сря 03 мар 2010 20:23

колега ко стана с това масло,пресече ли се повторно,че много лалахме :drunk :beer :drinking:

Потребителски аватар
beky1
Автомобил: VOLVO V70
Двигател: B5202S.

Мнениеот beky1 » Сря 03 мар 2010 20:26

MuTa4eTo написа:
beky1 написа:Честито колега имаш гарнитура за смяна .тамън ще и направиш профилактика за следващите няколко годи.няма по сигурен признак за скапана гарнитура от това. :drunk :beer :drinking:

Ти много подготвен се изказа, а дали не трябваше боза-та да е в разширителния съд за да е сигурно ?

зависи от късметчето ,което му се е паднало,че сам подготвен и още как

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Сря 03 мар 2010 20:39

До момента маслото е добре. Изминати са около 250км градско. Нямах възможност извън града, но скоро ще е. Ще продължавам да следя маслото и дано всичко е :да:

Потребителски аватар
AknE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AknE » Сря 03 мар 2010 21:09

Много бързате с тази гарнитура всички .. На мен ми влезе бензин в маслото и всички започнаха с "гарнитура е, сменяй я!" В крайна сметка се оказа, че е датчик за температура на засмуквания въздух. Но щом е, като боза, маслото гаранция е пресечено. И това, че маслото е наливно, не означава, че е лошо .. нямат никаква разлика, разликата е единствено в цената .. Успех все пак ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”