Днес докато си карах колата (Голф 3, 1.6i, 101к.с., АЕК) се случи следното... чу се нещо като детонация, но се очудих, защото съм с газова уредба повече от 2год. и до сега не съм имал детонации... Продължих да карам, но губеше обороти и спрях да видя какво става и колата угасна... Опитах да запаля, но ако не подавах гас, колата гаснеше... Чуваше се, че смучи въздух и се оказа, че се счупило това:
като си обяснявам, че това е да определя количеството въздух, което е необходимо ли и аз не знам точно... в него влизат два маркуча от двигателя... та закарах си колата на обороти до офиса и там на мястото на въпросния пластмасов смесител сложих маркуч, за да свържа двата маркуча всъщост, за да не дърпа въздух... закрепих положението, работата на мотора се нормализира, но все пак трябва да си сложа съответната част...
Как се казва, какво да търся всъщност? ако някой може да каже или има за продаване ще съм благодарен...
п.с. снимкатите не са на моята кола, но това е частта, която се счупи...
Edit: В последствие разбрах, че въпросната част е маслен сепаратор или уловител на маслени пари...