Глобалната криза

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Глобалната криза

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 03 мар 2010 15:42

Ей за това съм решил махам всичко дет имам и си отода на село и не ми требе нищо ше го еба това нащо за живот дееба :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 03 мар 2010 16:14

Има и по зле,тука в в този край на картата,сме заробени от един етнос,българите ставаме малцинство,не можем да почнеме работа никъде,където кандидтстват от този етнос,защото те са с предимство пред българите и какво правим в този случай,стоим и мизерствами,докато доста често онзи и името си не може да каже на български,да не кажа нещо повече като знание,но да той или тя ги взимат на работа,а българите го д.....ме.Поздрав за всички тях с следващата песен

:patriot :patriot

Последна промяна от enigma79 на Сря 03 мар 2010 16:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 03 мар 2010 16:26

MITKO_DVD написа: .Оборота който правим тези месеци,сме го правили да речем преди 1.5-2 години,като разликата от силните ни месеци е някъде към 10%,че на моменти и под 10% ,като е имало месеци да е всичко Ок,но немога да кажа същотото за заплата та си която за последните 1-1.5годиан е спаднала с около 30-40 % :cry: :cry: :cry: :idea: :idea: :idea: :063: :063: :063: :063: :063: ,кажете къде е кризата тук,като за последните няколко месеца бяха и съкратени много хора мой колеги,като смело мога да заявя че с екипа който бяхме преди това сме правили много по-малки обороти и сме взимали много повече пари-заплата от колкото сега :!: :idea: ,защо се получи така ,нека някой ми отговори :не: :не: death death

Нарича се оптимизиране на процеса и по целесъобразност mhihi
Не че е смешно, но да ти кажа защо става тъка :|

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Пет 05 мар 2010 9:08

MITKO_DVD написа:Ей за това съм решил махам всичко дет имам и си отода на село и не ми требе нищо ше го еба това нащо за живот дееба :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

много които търсеха комерса си заминаха .....и пак ще дойдат като има келепир

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пет 05 мар 2010 12:56

Колкото и да е неприятно за някои,това трябваше да се случи за да се приземят доста хора олитващи се да се надскочат.Не може цял живот да хивееш с парите на другите.

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Нед 07 мар 2010 23:54

palikari написа:Колкото и да е неприятно за някои,това трябваше да се случи за да се приземят доста хора олитващи се да се надскочат.Не може цял живот да хивееш с парите на другите.

тия дето скачат се приземиха .....а тия дето ходиха по земята се заровиха в тинята

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 08 мар 2010 9:07

няма ниаква криза

след като народа е способен да направи тотално задръстване по път за някакъв "аутлет" на цариградско шосе в делничен ден, както и в следващите дни
- кризя няма !

даже заплатите са по-големи отколко трябва !

щом могат да си позволят да плащат цени в пъти по-високи от западните държави- криза няма

да дойдат западняците да се научат как се прави икономика и да спрат да реват !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 08 мар 2010 9:39

One написа:няма ниаква криза

след като народа е способен да направи тотално задръстване по път за някакъв "аутлет" на цариградско шосе в делничен ден, както и в следващите дни
- кризя няма !

......

Аз познавам поне десет човека дето взимат около 1000 чисто..... отиват по магазините и си взимат дънки за 200 лева, обувки за 400, блузка за 150, яке за 500 .... и цъкат една вечер в дискотеката като бей с тях за да изпъкнат ...иначе живеят я с техните, я на квартира, я нямат пари през останалото време за нищо други и т.н. .... .... а не са малки на години :lol:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 08 мар 2010 10:03

като им се роди поне едно дете, като плащат ипотека, като издържат семейство тия 1000 лева ще им стигат само за рънътъ :wink:
всекиму съобразно времето
апропо криза няма
мислех да заведа семейството на Великден на хотелче, спа това онова
всичко е заето и то за цени от порядъка на 500-600 лева за 2 вечери
НЕНОРМАЛНА РАБОТА
ще си одя на село да си почиваям то се е видяло

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 08 мар 2010 10:40

One написа:няма ниаква криза

- кризя няма !

даже заплатите са по-големи отколко трябва !

щом могат да си позволят да плащат цени в пъти по-високи от западните държави- криза няма

да дойдат западняците да се научат как се прави икономика и да спрат да реват !

Криза ИМА !
Убеден съм че поне 50% от хора идващи и правещи задръствания в Аутлет само са разхождали и разглеждали, а скъпи дрехи купуват хора които винаги са купували скъпи дрехи, почивали в скъпите СПА и няма да спрат да почиват. Същото беше на откриване на Габровсия мол, първите дни хиледи хора, сега виж какво става, сноуборд гащи от 119 лева паднаха на 42 лева... и пак си висят на щанда. Имам и други примери, като примерно човек слязъл от Х6 на рено клио 1997 година. Затворени магазини, намалени заплати, спряни фабрици. Криза има това е факт, но не за всеки.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 08 мар 2010 12:18

Не може да се съди за кризата по броя хора в мол-ове и аутлети. За аутлета специално (или селски мол 2, щото 1 е скай сити) - нов е и всеки иска да го види, да не говорим, че всяка втора кола е с регстрация различна от софийска, тоест идват хора от различни места и лесно става задръстване.

В мол-овете също не можеш да паркираш, обаче:
- хора с високи доходи винаги ще има, независимо от кризата, а там е притегателно място за такива
- пълно е с дечурлига заради кината и фаст фууд-а
- в магазин като вляза и сме 2-3 клиента максимум
- много хора пазаруват събота в пикадили, а всички те са с коли
Тъй че хора има, ама кво правят там е друг въпрос.

Според мен след 2 месеца, като мине първоначалния ентусиазъм, няма да има кой да напсуваш в аутлета, при положение, че една обикновена поло шърт на пума е 50лв, а при хемус е 40. Макар че на изхода на София все ще има някакви клиенти от гости на града, които си тръгват. Да не забравяме, че след 8 дни отварят онова чудовище при ситняково, а след някой и друг месец и онова при окръжна болница, та ще има по мол за всеки :mrgreen:

Потребителски аватар
kokobul
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokobul » Пон 08 мар 2010 12:21

естествено че ще има задръстване нали обещават минус 70%
а и задръстването беше провокирано от това че пред метро копаят и се излиза и влиза само от едно място и типично по български никой не отстъпва и се блокираха
не може от едно задръстване да се вадят такива заключения
криза има може да е изкуствено създадена но в българия е реална
П.П. бях там до метро не до ефтиния спортен магазин

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 08 мар 2010 12:25

То това е ясно че няма да има кой да пазарува,но какво е това строителство,май изпират пари,а по въпроса за кризата,криза има,независимо че е изкуствена,или ония с парите се нагушват още повече,това е цялата далавера,а нашето правителство,май си няма хал хабер как да излезе от кризата,май само за папкане си мислят,такаче ния където сме в тинята,скоро няма да видим бял ден,чудя се дали някога в съзнателния си живот ще видим :banghead:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 08 мар 2010 12:30

maxpayne написа: та ще има по мол за всеки :mrgreen:

зверско пране на пари и надуване на балон, дето ще гръмне с адкс сила

ама никой не го ебе

и тия десетки - хиляди дето се дигнаха и задръстиха булеварда дали ще се дигнат пред парламента за нещо някога - отговара е никога !

щот сме рая !

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 08 мар 2010 12:49

maxpayne написа:...Да не забравяме, че след 8 дни отварят онова чудовище при ситняково,..

Споко. Няма да отвори след 8 дни ;-)Не съм им направил пликовете още :twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”